Animevuosi 2012

Kausien päätösraportit:

Sarjoja tuli katsottua 48 ja siihen päälle vielä dropatut, joissa joissakin pääsin melkein loppuun ja joissakin sitten en edes ensimmäistä jaksoa pidemmälle. Viime vuonna katsottuja sarjoja oli 42. Parempi vuosi siis tässä mielessä.

Pidemmittä puheitta vuoden 2012 parhaat animesarjat olivat:

4d6569e763f992a2bc359a709c5f92caae71b8c6

Ei siis yhtä merkittävä sarjoja kuin esimerkiksi viime vuoden paras sarja Madoka, mutta kokonaisuutena parempi setti kuin viime vuoden top 5. Pidemmät blogaukset ja perustelut löytyvätkin sarjoista kun linkkiä jaksaa klikata, paitsi lukiopojista ja Horizonista, joten niitä tarvitsee vähän avata enemmän vielä tässä. Mutta tiivistettynä: EVOL – paras hahmokaarti ikinä ja törkeän viihdyttävä, Mine Fujiko – naisenergiaa tyylillä, DxD – genrensä paras, Nichibros – parasta huumoria, Horizon – paras sekavuutta eeppisyydellä maustettuna.

Daily Lives of High School Boys aka Nichibros oli erittäin oivaltava ja hauska sarja ja on yksi hauskimmista komediasarjoista mitä olen katsonut. Tai oikeastaan luultavasti hauskin. En tiedä sattuiko sarja vain hyvään vaiheeseen kun kouluajoista ei ole liian pitkää tai liian lyhyttä aikaa. Tai sitten minuun vain puree tämän sarjan kaltainen inhorealistinen huumori.

Horizonin kakkoskausi ei itse asiassa ollut yhtä hyvä kuin ensimmäinen kausi. Korjaankin tässä nyt mokaani, minkä tein kun droppasin Horizonin ensimmäisen kauden parin jakson perusteella, koska se oli ”sekava”. Mutta sekavuus onkin sarjan hyviä puolia. Horizonissa on aivan tajuttoman hyvä OST ja eeppistä menoa joka välissä. Dialogit ovat siinä sekavuudessaan taidetta ja kaiken kaaoksen keskeltä järjen löytäminen on hienoa. Japanilaisilla on söpönä tapana imeä vaikutteita muista kulttuureista vaikutteita ja magiaa huudetaan saksaksi, uskontoa latinaksi ja scifihommat sitten englanniksi. Tätä näkyy monessa sarjassa, mutta Horizon on aivan omassa luokassaan tässä. Historia kirjoitetaan uusiksi jollain hämärällä logiikalla. Taistelut voivat päättyä aivan miten vain, koska niin ne jutut vaan toimivat Horizon-universumissa. Törkeän viihdyttävää kun sarjaan pääsee sisälle.

Tuo typo tekee kuvasta vain söpömmän. Ei Horizonista tarvitse tajuta muuta kuin, että Horizon on pelastettava, vaikka se merkitsee taistelua kaikkia vastaan

Tuo typo tekee kuvasta vain söpömmän. Ei Horizonista tarvitse tajuta muuta kuin että Horizon on pelastettava, vaikka se merkitsee taistelua kaikkia vastaan

Odotukset vuodelle 2013: Psycho-Passin loppu. Kyseessä on aivan mahtava 2DEEP4U-sarja, mutta sarja on vasta puolivälissä eli monta asiaa voi mennä pieleen. Ja tämän sarjan kohdalla onnistunut loppu merkitsee hyvin paljon. Viime vuonna sanoin, että odotan Eva 3.0 ja Nanoha A’s -leffoja ja niiden BD-versioita odotellaan vieläkin. Listaan voinen lisätä myös Madokan leffat. A Certain Magical Indexin fani olen myös, joten sen kolmoskautta odotan liiankin paljon kun ottaa huomioon että kyseessä on teinimäinen rämistelysarja. Myös DxD on saamassa tänä vuonna toisen kauden, mutta se on täysin aikuisten herrasmiesten sarja. Vanhana tuttavana mangan puolelta erinomainen Shingeki no Kyojin on saamassa animen ja vaikuttaa promovideoiden perusteella hyvältä. En kuitenkaan talvikauden ennakkokatsauksen perusteella uskalla odottaa, että tänä vuonna menisi 50 katsotun sarjan raja rikki.