Log Horizon

Log Horizon ei ole kauden anime, koska se vaatii tietämystä MMORPG-maailmasta. Vaikka animen katsominen on tunnetusti nörttien harrastus, ei riittävän moni ole perehtynyt aihealueeseen niin paljoa, että Log Horizon kiinnostaisi sen suuremmin.

Would you Log her Horizon

Would you Log her Horizon

Mutta hetkinen Vahvin, taas puhut paskaa, Sword Art Online oli todella suosittu. That’s the joke, Sword Art Onlinella ei ole mitään tekemistä MMORPG:n kanssa. SAO:n on kirjoittanut tyyppi joka sai levelillä 10 rottia vastaan turpaansa, minkä jälkeen hän kirjoitti kostoksi kohtaloa vastaan voimafantasian, jossa maailma toimii hänen säännöillään. Log Horizonin on kirjoittanut tyyppi, joka on grindannut partynsä kanssa tuhansia tunteja, minkä jälkeen hän on huolellisesti pohtinut miten mielenkiintoista olisi, jos joutuisi jumiin MMORPG-peliin ja millaisia sääntömuutoksia tämä aiheuttaisi. SAO kertoo tyypistä, joka ei tule toimeen ihmisten kanssa ja joutuu pelaamaan yksin. Log Horizon kertoo tyypistä, joka tajuaa, miten täyttävää on, kun löytää hyviä ihmisiä joiden kanssa pelata.

SAO:n suhteen MMORPG-tietämyksen taso on riittävä, kun tietää, että pelissä saa hirviöitä tappamalla leveleitä ja tavaroita. Log Horizonissa on useampikin luento eri luokkien kyvyistä ja tehtävistä taistelussa, ja lisäksi itse kirjailija on vaivautunut burgeroimaan aiheesta myös herrakansan ulkopuolelle. SAO:n syvyys on kuralammikon luokkaa Log Horizoniin verrattuna.

Log Horizonissa on myös tärkeässä osassa se, miten päähenkilö opettaa nuorempia osanottajia. Tämä on todella harvinaista oikeastaan yhtään missään, paitsi eräissä kirjallisuusklassikoissa. SAO:ssa tärkeässä osassa on se, miten uusien pelaajien tulee ihannoida meidän ylivoimasta päähenkilöämme.

Pääpahis on muuten todella ihana

Pääpahis on muuten todella ihana

Log Horizonia voidaan haukkua perus nörttifantasiaksi, koska päähenkilöä himoitsee – laskentatavasta riippuen – kaksi tai useampi naishenkilöä. Näiltä haukkujilta jää huomaamatta, että sarjassa on päähenkilöä kovempi alfa, jonka fanimäärä on kymmenkertainen. Päähenkilö ei ole myöskään lähelläkään parasta taistelijaa, eikä hän ole edes ylivoimainen älykkö, vaan joutuu turvautumaan muiden apuun.

Log Horizonilla oli parikin suvantokohtaa, jotka saivat minut pelkäämään, tuleeko tästä sarjasta mitään. Suoraan sanottuna sarjan ensimmäiset jaksoa olivat yhtä höttöä. Sitten sarja lähti käyntiin ja sen maailmaan pääsi sisälle. Ensimmäisen kauden päätösjakso tiivistää sarjan hyvin. Päähenkilö ja pääpahis ovat samanlaisia. Toinen vain keksi fiksumman ja tehokkaamman ratkaisun. Onko enemmän väärin kiristää pelaajaa hänen rahoillaan, tavaroillaan ja killallaan vai tämän elämällä? Mustavalkoisuus eli lapsellisuus on aina hirveä turn-off.