Kevät 2011 päätös

Mitä katsoin ja miksi. Kai tämän suosittelulistaksi voisi laskea, tätä kun on vaikea varsinaiseksi arvosteluksi kutsua. En muista seuranneeni näin monta sarjaa ikinä. Harmi vain että kaikki olivat keskinkertaisia, mutta mielellään jokaista katsoi. Eihän niitä hyviäkään sarjoja olisi ilman keskitasoa.

 • A-Channel

Söpöt tytöt tekemässä söpöjä asioita. Ilman että ovat täysiä vammaisia niin kuin erään tuntemani teetä lipittävän tyttöbändin jäsenet. Hahmoista oli erittäin helppo pitää kun ketään ei oltu löyty rajusti yli vaan kaikki tuntuivat aivan tavallisilta.

 • Ano Hana

Parasta tässä oli vaikuttava eka jakso, mutta siitäpä se alamäki sitten alkoi eikä tarjonnut mitään yllättävää. Merkittävin saavutus se, että anonyymipiireissä keksittiin fandubbaaja Miin näyttävän Menmalta.

 • C money of soul and possibility control

En edes tiedä mitä tässä sarjassa tapahtui. Ei voi ainakaan sanoa tavalliseksi. Mielenkiintoisia ajatuksia. Toteutus vaan kusi rankasti. Erikoismaininta hyvästä openingista, joka tiivistää sarjan hyvin:  mainiosti käydään eri maiden valuutat läpi lupaillen suuria ja sitten perusshonenjuoksua.

 • Denpa Onna

Minun denpani ei voi olla näin onna.

 • Dog Days

Loisto esimerkki kuinka hyvä sarja mennään pilaamaan juonella. Olisin katsonut, vaikka joka jakso olisi ollut koiruleista ja kisuleista sotimassa tai tekemässä ylipäätään mitä tahansa muuta kuin ottamassa vakavasti tökeröä juonta.

 • Hanasaku Iroha

Tätä sarjaa on oikeasti mietitty hahmojen osalta. Lisäksi majatalon kohtalo kiinnostaa ja tietysti tyttöjen välinen ystävyys, koska he tahtovat säihkyä. Sarjan iso meriitti taitaa kuitenkin olla, että se tulee sunnuntai-iltana, joten se sopii erittäin mukavasti arkirutiiniin katsottavaksi.

Irohasta saisi pienillä juonenkäänteillä aivan loistavan sarjan

 • Hozhizora e Kakaru Hashi

Käsittelin tämän viime blogauksessa, mutta kyseessä tavallista parempi haaremisarja muutamalla hyvällä lisämausteella. Harmi vain, että loppu sössittiin, koska tästä oli saattanut tulla sarja, jonka muistaisi vielä ensi kuussakin.

 • Kaiji S2

Viime kauden pelit olivat parempia, mutta viiltävät kuvaukset ihmisyydestä osuvat tälläkin kertaa. Lasken Akagin/Kaijin pakolliseksi katsottaviksi, jos meinaa itseään animen katsojaksi kutsua.

 • Steins;Gate

Ostin ensimmäistä kertaa elämässäni Dr. Pepperiä tämän sarjan takia. ’nuff said.  Potentiaalia päätyä top tier, jos homma pysyy kasassa. Luultavasti ei pysy. Aikamatkailusta jää käteen yleensä vain typerä olo.

 • World God only Knows S2

En vain pääse yli siitä, että päähenkilö ei toimi animessa. Mangana tämä on loistava, eikä animekaan ole huono ollut, mutta kun ei toimi niin ei.  Alkupuolisko oli huonoa, mutta yllätykseksi sain huomata, että kiusaajatytön tarina, joka ei mangassa kiinnostanut yhtään, olikin animessa aivan loistava. Samoin opettaja arc oli loistokamaa. Manga on parantunut kokoajan, mikä on harvinaista.

Dropped:

 • Nichijou

Kuudenteen jaksoon ehdin katsoa, ennen kuin piti myöntää, että joka jakso naurattaa yhä harvemmin eikä jaksa enää muutaman naurahduksen takia katsoa. Ei minun huumoriani.

 • Tiger&Bunny

Mielenkiintoinen asetelma, mutta pahis oli niin tylsä tekele, että ei kiitos. Kannattaa kuitenkin ainakin ensimmäinen jakso katsoa, sillä idea on pirun mielenkiintoinen.

 • X-Men

Ei varsinaisesti dropped, mutta säilötty heikkoa päivää varten, jolloin ei aivoja kehtaa rasittaa liikaa.

Perustytynyymi koneellaan, also mai waifu do not steal