Luennot

4girls1club
Desucon Frostbite. 17.2.2013.

Ohjelmakuvaus:

4girls1club animet eli sarjat joiden pääasiallinen tarkoitus on kuvata tyttöjä juomassa teetä ja syömässä kakkua. Mikä yhdistää ja mikä erottaa sellaisia sarjoja kuten K-On!, Hidamari, Yuru Yuri, A Channel, Lucky Star, Tamayura, Natsuiro Kiseki tai Ichigo Mashimaro? Miksi tyttöjä on juuri 4? Mikä on heidän välisensä ystävyytensä salaisuus?

Legend of the Galactic Heroes
A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights
Tracon. 9.9.2012.

Ohjelmakuvaus:

Kunniavieras Yasuhiro Nakuran merkittävin saavutus on Legend of the Galatic Heroesin hahmosuunnittelu. Valitettavasti LoGH on niin massiivinen, että meidän on tyytyminen käsittelemään A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights -OAV:tä, joka kertoo pääsarjan päähenkilön Reinhard von Lohengramin taustan. Luento antaa hyvän pohjan katsoa varsinainen sarja, mutta avaa myös uusia näkökulmia amiraaleille.

Welcome to NHK – Aikamme Anime
Desucon.9.6.2012.

Ohjelmakuvaus:

Welcome to NHK on yksi 2000-luvun merkittävimmistä animeista, eikä suinkaan vain sen takia termit hikikomori, NEET ja Misaki ovat juurtuneet arkikieleen. Sarjassa käsitellään useita tämän ajan ilmiöitä niin otakukulttuurin osalta kuin myös yhteiskunnan yleisiä oloja. Käydään nämä läpi ja mietitään muistetaanko NHK vielä x vuoden päästäkin kun ihmetellään villiä 2000-luvun alkua.

Omat kommenttini luennosta luettavissa Desucon-raportista.

Palaute:

NHK:ta ei ehditty harmiksi seuraamaan loppuun kun piti mennä katsomaan söpötytyi, mutta alku oli hyvää settiä.

Ohjelmista ”Welcome to NHK”, ”Tiger & Bunny” ja ”Princess Tutu” -luennot olivat malliesimerkkejä siitä mitä hyvä, pintaa syvemmältä raapaiseva ohjelma on.

”Welcome to NHK – aikamme anime” ja ”Mistä on suuret hitit tehty?” olivat molemmat kaikinpuolin 5/5 luentoja minulle. Molemmissa luennoitsijat olivat päteviä ja selvästi paneutuneet aiheisiin kovasti. Molemmissa oli myös sopivasti objektiivista analysointia sekä omia mielipiteitä ja sain kummastakin paljon uutta tietoa ja näkökulmia.

Oli todella nautittavaa, kun ohjelmien pitäjät olivat selvästi pohtineet aihettaan henkilökohtaisesti ja syvemmässä merkityksessä. Welcome to NHK, Honey&Clover ja Iyashi-Kein pitäjät olivat aivan mahtavia, erittäin yksityiskohtaisia huomioita ja sarjaan pohjia myöten perehtyneitä ihmisiä. Onko yhden ihmisen edes mahdollista olla paneutunut näin hyvin useampaan kuin yhteen sarjaan? Nämä kolme tyyppiä uudestaan puhumaan.

NHK-luento oli hyvin valmisteltu ja ajoi minut lukemaan kirjan. Paljon infoa.

Welcome to NHK: 5/5
– Hyvä, sivistynyt tutkielma ja luento.
– Vaikka en ole sarjaa katsonut saati mangaa/ranobea lukenut ja luento kertoi paljon merkittävistä tapahtumista sarjassa, ei tullut erityisen spoilattua oloa vaan enemmänkin intoa lopultakin katsoa/lukea se.

Welcome to NHK toi mielenkiintoisia näkökulmia ja vertaili mukavasti sarjan manga-, romaani- ja animeversioita.

Welcome to NHK taisi olla parasta. Ja nyt voi vielä lukea lisää plokista. Ajatusta herättävä ja mielenkiintoinen.

Lisämateriaalia:

Sarjaan liittyvät lisäanalyysit, joita ei ehditty luennolla käydä läpi kunnolla: