Joulu

Joulu on kiireistä aikaa myös animeharrastajille. Taustakuvaksi on vaihdettava tonttuasuinen waifu, figuurihylly koristeltava ja Marimiten joulualbumi pistettävä soimaan joulutunnelmaan pääsemiseksi. Monen jouluvalmisteluihin kuuluu myös kuva- ja latauskansion järjestely. Syvimmillään joulu koetaan hiljentymisen aikana. Jouluna on aikaa viettää rauhallisia hetkiä läheisten kanssa ja noudattaa jouluperinteitä. Tässä omat perinteeni joulunviettoon eli parhaimmat jouluanimet joiden parissa tämäkin juhla vierähtää mukavasti komerossa hyvässä seurassa.

Tämä nyt on varmaan kaikkien tiedossa, mutta kirjoitetaan varmuuden vuoksi. Joulu on Japanissa rakastavaisten juhla, ei perheen juhla. Jouluaattona mennään treffeille tai pidetään ystävien kanssa hauskaa. Tämän takia joulujakso on puolipakollinen draamasarjoissa. Jouluanimejaksoja on muutenkin aika paljon, koska ne ovat hyvää fillerikamaa ja saadaan vielä hahmot puettua seksikkäisiin jouluasuihin.

Amagami SS

Tavanomainen joulupukin asu Japanissa

Amagamin katsominen on minulle henkilökohtaisesti se asia, mikä tekee sen aidon ja oikean joulun.  Tarinat päättyvät ja huipentuvat juuri jouluaattoon (paitsi Rihoko arc, mutta kukapa hänestä tykkäisi).

Toradora: Jakso 19

Jotkut hyvinkin perinteitä noudattavat henkilöt aloittavat 6. päivä Toradoran katsomisen jakso päivässä tahdissa. Tällöin joulujakso osuu sopivasti jouluaatoksi. Itse vähän vapaamielisempänä olen yleensä vain katsonut tämän joulujakson erikseen.

Mahoromatic – Something More Beautiful: Jakso 5

Tämä joulujakso on erityisen lähellä suomalaisen sydäntä: joulukuusi haetaan ihan Suomesta asti.

Yuru Yuri: Jakso 7

Japanin leuto talvi mahdollistaa kevyemmät jouluasusteet

Perinteet muuttuvat aina jonkun verran aikojen saatossa. Uudet sukupolvet tuovat heille tärkeitä asioita mukaan omaan jouluunsa ja eri perinteet sekoittuvat. Yuru Yurin joulujakso onkin hyvä esimerkki näistä uusista tavoista ja on päätynyt osaksi minunkin jouluani. Erityinen viehätys tulee siitä kun jaksossa seurataan 4 erilaisen ”pariskunnan” joulutreffejä.

Idolm@ster: Jakso 22

Tässä on aivan erityistä tunnelmaa. Kerkeävätkö kiireiset idolit viettämään yhdessä joulua? Tunnelma on suorastaan haikea kun tilanne joudutaan toteamaan: kaikista on tullut niin suosittuja, että aikataulujen yhteensovittaminen on vaikeaa ja joulu on tietysti erityisen kiireistä aikaa idoleille.

K-On!: Jakso 7

Valitettavasti joulu ei ole kaikille hartauden ja onnellisuuden juhla. Tästä toimii hyvänä muistutuksena ihmissaasta Yuin itsekkyys ja välinpitämättömyys myös joulun aikaan. Myös yksinäinen Sawako tuo esille niitä joulun ikäviä puolia pilaamalla tyttöjen juhlat. Tämä jakso kannattaa kuitenkin katsoa ja muistaa, että kaikki eivät suinkaan pysty nauttimaan hyvästä joulusta.

Hidamari Sketch: Jakso 12

Jouluna on tapana vierailla myös Hidamari-asuntolassa. Hidamarin lämpimässä ja välittömässä tunnelmassa on hyvä muistella mistä joulusta on oikeasti kysymys: söpöistä tytöistä tekemässä söpöjä asioita.

Vahvimmat joulutervehdykset lukijoille.