Kevyet manga-suosittelut

Anime ja manga on lähtökohtaisesti kevyttä. Mutta nämä suosittelut ovat sitä erityisesti. Tärkein piirre näille on kuitenkin se, että nämä ovat never-heard kategoriaa, koska eivät nämä mitään elämää suurempia ole. Lisäksi näitä on luultavasti saatavissa vain netin mangasivustoilta. Kaikki ovat myös lyhyitä ja kesken. Julkaisu(käännös)tahti on epäsäännöllinen. Nämä ovat monille huonoja piirteitä, mutta itse nautin ehkäpä tämänkaltaisesta mangalukemisesta eniten. Se tunne kun löytää ihan kivan mangan sattumanvaraisesti joko 4chanin kautta tai itse selaamalla uusia julkaisuja. Ja sitten kun on lukenut käännökset loppuun niin koska tahansa saattaa tippua uusi kappale piristämään päivää. Välillä on toki vaikeaa muistaa että mitä missäkin on tapahtunut tai mitä on edes lukenut, mutta tämä muistaminen ja useamman mangan handlaaminen juurikin erottaa tosifanit kasuaaleista.

Hoozuki-san Chi no Aneki

Vähemmän yllättäen not-blood-related

Mainitsin että never-heardeja ja keskeneräisiä, mutta tästä mangasta on tulossa anime ja jumalat ovat meidät hylänneet niin tämä on myös päättynyt manga. Useista tämän kategorian mangoista tulee anime. Esimerkiksi Haganai, Koe de Oshigoto, KissxSis, Mysterious Girlfriend X, Mirai Nikki, Sankerea ovat sellaisia sarjoja joita luin vielä kun ne olivat underground ja olisin listannut ne tähän, jos niistä ei olisi animeita tullut/tulossa. Jos joku alla listatuista saa animen niin pääsen sanomaan ”mitä mä sanoin” ja lisään arvonimeeni Ikuinen Profeetta. Listaan nyt kuitenkin poikkeuksellisesti Hoozuki-san chi no Anekin, koska tämä on aivan helvetin hyvä. Toivottavasti anime ei ole täysin susi. Tarina? Isosisko kiusaa pervoilla jutuilla pikkuveljeään ja tämä on siis Comedy, Ecchi, Harem, mutta kätkee alleen enemmän.

Iris Zero

Varmaan yksi parhaita ideoita pitkään aikaan. Uudella sukupolvella on silmissään erikoiskyky, jolla he näkevät jotain spesiaalia kuten vaikkapa uhkaavan kuoleman, valehtelun tai tunteet. Päähenkilöltä tämä kyky puuttuu ja hän täydentää tätä puutettaan järkeilyllään. Luonnollisesti häntä myös kiusataan tästä erilaisuudesta. Jotkut tarinoista ovat erittäin hyviä, mutta jokin tästä kuitenkin puuttuu. Kokonaisuus jotenkin ontuu ja välillä on sitten hölmömpiä tapauksia. En ihmettelisi jos tästä päätetään tehdä anime, on sen verran mielenkiintoista luettavaa. Tosin muutama kohtaus on niin raju, että voi jäädä väliin sen takia.

Tonari no Kashiwagi-san

Söpö tyttö piirtää söpöjä tyttöjä ja näitä piirroksia fanittava poika saa tämä selville, vaikka oikeesti kaikki niiku luuli et se vihaa otakuja ja iih kukaan ei saa tietää salaisuuttani. Tästä lähtökohdasta huolimatta tämä on maanläheinen ja viaton eikä mitään typerää salaisuuden piilotteluun keskittymistä niin kuin voisi kuvauksesta luulla. Tykkään myös nätistä piirrostyylistä sen heikkouksista huolimatta.

Konoha Teikitan

Tuo ilme

Söpö ja energinen kettutyttö alkaa työskentelemään majatalossa ja tutustuu muihin söpöihin kettutyttöihin. Melkoista reaktionaamajuhlaa ja ihanaa tyttöjen välistä ystävyyttä. Söpöystasot ovat aikalailla maksimissa.

Fujimura-kun mates

Sekopäisiä hahmoja eli boke ja tsukkomi huumoria. Onnistuu älyttömyydellä kuitenkin naurattamaan joskus. Huumori perustuu pääosin viittauksille ecchi,harem, romance sarjoihin ja muuhun japanilaiseen populaariviihteeseen.

Trinity Seven

No mitäs luulette että tässä tapahtuu

Ecchi, Harem, Comedy, Magic. Näistä erityisesti comedy on tavallista parempaa, sen parodiamaisuudesta sekä härskistä päähenkilöstä johtuen.