Talvi 2012 alkukatsaus

RIRICHIYO-SAMA

Ajattelin kokeilla tällaista, että luokittelen kauden sarjat kolmeen kategoriaan eli hyvät, katsottavat ja ei-katselemisen arvoiset. Tämän tavan etuna on selkeys ja se fakta, että sarjoista ei pysty vielä hirveästi kirjoittamaan. Hyvissä on joku merkittävä tekijä mikä erottaa ne katsottavista. Hyvän katerogian animeita voin suositella. Katsottavat sitten ovat nimensä mukaisesti perusviihdettä, mistä ei jaksa alkaa burgeroimaan.

Hyvät:
Highschool DxD
Nisemonogatari
Thermae Romae
Daily Lives of High School Boys

Katsottavat:
Another
Moetsu Pirates
Symphogear
Aquarion EVOL
Onegai Summer (Ano Natsu De Matteru)
Inu X Boku
Amagami SS+
Recorder to Randoseru
Rinne no Lagrange
Papa no lu Koto o Kikinasai

Ei-katselemisen arvoiset
Kill Me Baby

Viime kaudelta jatkavat:
Persona 4
Mirai Nikki
Chihayafuru

RIRICHIYO-SAMA

Nisemonogatarista/Bakesta avaudun jossain välissä enemmän. Thermae Romae on sitä erilaista animea tyylillisesti ja 10 minuutin pituutensa vuoksi. Ideana on että antiikin roomalainen aikamatkailee nyky-Japaniin ja saa sieltä vaikutteita. Pro-Nippon menoa on havaittavissa. Tätä sarjaa katsomalla oppii antamaan arvoa nykyajan keksinnöille. Lukiopojat on parasta komediaa. Ja näin entisenä lukiolaispoikana voin todeta, että sarja on tieteellisesti täsmällinen mallinnus lukiolaispoikana olemisesta.

”No mutta Vahvin, miksi geneerinen tappeluecchianime jossa vaatteet repeävät taisteluissa on muka hyvä anime”. Se on itse asiassa kauden paras anime. Tappelueccheissä on monta sudenkuoppaa. Esimerkiksi Queen’s Blade otti itseänsä liian vakavasti ja Freezingissä oli tylsä moraalihomopäähenkilö. Tämän animen päähenkilö on täyttä voittoa, koska hän on pervo. ”No mutta olihan Maken-kissä” Niin oli, mutta siinä oli se ärsyttävä lapsuudenystävä joka oli aina potkimassa naamaan jos sankarimme mitään hauskaa meinasi. DxD:ssä ei ole ärsyttäviä hahmoja. Päähenkilötyttö on tosi mukava. Miten hän ei voisi olla mukava jos hän sanoo päähenkilöpojalle ”joo totta kai voit hankkia oman seksiorjan”. Havaittavissa on myös lievää vittuilua genrelle. Kyseessä on siis näillä näkymin lajinsa helmi, mutta tiedän kyllä että kyseinen genre ei nauti kovin suurta arvostusta. Lisäksi DAT ENDING.

Katsottavista ei ole hirveästi kommentteja vielä tässä vaiheessa. Merkille panin, että meillä on tyttöenergiaa tässä kaudessa. Moepirates, Symphogear ja Rinne olisivat täysin perusshonenia, jos päähenkilö olisikin poika. Nyt ne ovat ok seurattavaa, koska tytöt eivät tunnetusti ala angstaamaan kun päätyvät mechapilotiksi. Aquarion on mehevää mecharämistelyä ja GATTAI. Amagami SS+ pelaa liian varman päälle, jotta sitä viitsisi hyväksi haukkua.

RIRICHIYO-SAMA

Onegai Summer on hyvää kamaa, mutta päähenkilöpari on niin derp. Katsoin tosin muutkin Onegait vain sivuhenkilöiden takia. Kanna-chan tarvitsee tukeni. Another on tökerö ja halpa kauhutekele, mutta katsotaan lähteekö homma parempaan suuntaan. PapaKiki ei ole kovin kummoinen, mutta siinä on niin erikoinen setting että seuraan. Recorder to Randoseru on 3 minuutin komedianime, joten sen katsominen ei paljoa vaadi. Inu x Boku ei ole hyvissä sen takia, koska edes Ririchiyo-sama ei pysty pelastamaan sitä kaikkea muuta keskinkertaisuutta.

Kill Me Babyn opening kertoo kaiken olennaisen sarjasta eli todella aneemista puuhaa.

RIRICHIYO-SAMA

RIRICHIYO-SAMA

RIRICHIYO-SAMA

RIRICHIYO-SAMA

RIRICHIYO-SAMA