Mine Fujiko

Mine Fujiko on vuoden toiseksi paras anime. Omaperäinen 10/10 tyyli ja mestarillisesti rakennettu tarina. Kyseessä on aikuisten anime. Kohderyhmä on varmaan seikkalija-Lupinin kanssa varttuneet miehet ja nyt heille tarjoillaankin jotain aivan muuta.

Sarjan alku hämäsi hyvin. En yleensä tykkää episodimaisuudesta, mutta olin jo ihan myyty kun tarina onkin käännetty niin päin, että Mine Fujiko on se James Bond ja miehet vikisee. Sarjan todellinen luonne paljastuu kuitenkin vasta puolivälissä. Fiksumpi olisi tosin varmaan arvannut Mine Fujikon traagisen luonteen jo openingin perusteella. Tai siis kuinka se ei ole traaginen.

Mine Fujikon rooli vanhoissa Lupineissä oli melkolailla tämä.

Sarja onnistui välttämään ilmeiset suden kuopat. Episodijaksot olisivat voineet olla tylsiä ja irrallisia. Nyt ne kytkeytyivät lujasti kokonaisuuteen. Mine Fujikon kaltainen rikkinäinen naishahmo on erittäin paha tehdä. Fujikosta olisi helposti voinut tulla tyhmä nauta, joka sarjan mieshahmojen pitää pelastaa. Tai liian vahva hahmo, että rikkinäisyys olisi uskottava. Hänen hahmonsa voisi helposti herättää vastenmielisyyttä, mutta Mine Fujikon hahmo onnistuu olemaan kokoajan sillä parhaalla alueella eli näiden rajoilla. Loppu olisi voinut olla myös helposti ragea ja äärimmäistä vitutusta aiheuttava, mutta nyt loppuratkaisu oli täydellinen.

Huomattavaa on kuinka sarja ei kuitenkaan ole pelkästään Mine Fujikon varassa. Vanha kaarti sai osansa ja Oscarkin oli varsin onnistunut hahmo. ”Episodifillereissä” esitellyt sivuhahmojen tapaukset olivat myös hyviä. Sarjan visuaalinen tyyli on taidetta ja voi luoja miten ne pöllöt oli ahdistavia. Tyttökoulujakso oli aivan mahtava viininkaato kohtauksineen ja suudelmineen.

Nykyinen Mine Fujiko – FUCK YEAH

Tämänkaltainen anime avautuu paremmin vasta toisella katselukerralla, joten en vielä kehtaa julistaa tätä mestariteokseksi. Mutta ehdottoman merkittävä sarja tämä on joka tapauksessa, koska se kytkeytyy Lupin perheeseen. Sarjalla tulee olemaan historiallista arvoa. Mutta on tämä ilman Lupiniakin 5/5 sarja, joka näyttää miten tehdään erinomainen tarina tyylillä ja että anime on taidetta.