Kesä 2012 Alku

Katsomislistalla:

 • Arcana Famiglia
 • Dakara Boku Wa H Ga Dekinai
 • Dog Days S2
 • Jinrui wa Suitai Shimashita
 • Joshiraku
 • Kokoro Connect
 • Kono Naka Ni Hitori Imouto Ga Iru
 • Kyoukai Senjou no HorizonII
 • Muv LuvAlternative: Total Eclipse
 • Oda Nobuna No Yabou
 • Rinne no LagrangeS2
 • Sword Art Online
 • Tari Tari
 • Utakoi
 • Yuru Yuri♪♪

Dropped:

 • Koi To Senkyo To Chocolate
 • Campione

Katsottavaa löytyy, vaikka kesäkauden pitäisi olla huono. Jatkavista meillä on Dog Days, Rinne no Lagrange, Horizon ja Yuru Yuri, jotka yksinään tekevät kaudesta kelvollisen. Tosin Rinnen alku oli vähän jähmeä, mutta en usko kakkoskausi jää ykköstä huonommaksi kun päästään avaruuden mysteerejä ratkomaan.

Toivon todella, että Rinne saisi arvoisensa kakkoskauden

Kauden yllättäjä sarja on Oda Nobuna No Yabou, sillä sengokusarjat harvoin yllättävät. Sengoku –sarja jossa hahmot on muutettu tytöiksi on nähty monesti, mutta tällä kertaa tämä oikeasti toimii. Animetytöt ovat aina söpöjä ja ratkaiseva elementti tuleekin päähenkilöpojasta, joka päätyy aikamatkustuksen perusteella ohjailemaan Sengoku-ajan tapahtumia. Tästä tulee sopivaa historiaburgerointia ja mielenkiintoinen asetelma ”näin se meni oikeasti historiassa ja nyt minun täytyy toimia näin”.

Sword Art Online on kauden puhutuin sarja. Luultavasti sen takia, että kaikki ovat MMORPG pelanneet ja siksi osaavat kertoa mielipiteensä kuinka realistisesti SAO kuvaa morppeja. SAO tekee tämän erityisen helpoksi sillä siinä on lukuisia aukoja. SAO on kuitenkin sen verta hyvä (tai uusille ystäville/kasuaaleille sopiva), että puolustajia löytyy näille aukoille löytyy, joten keskustelu on taattua. Ranobe(tai sen nettiversio?) kuuluu olevan laatukamaa, katso kuva alla.

Ei se hyvän pornon kirjoittaminen mitään helppoa ole

Joshirakun vitseistä menee osa ohi kun omaa puutteellisen japanin kielen taidon tai kuten eräs kollegani määritteli japanese only, mutta on tämä kauden komediaksi silti hauska. Lisäksi have fun.

Utakoi vaikutti ihan jännältä ja runot on kivoja. Ei nyt mitään kovin suuria odotuksia ole tämän suhteen, mutta eipähän ole ainakaan moesontaa.

Muv Luv on /a/:n mukaan paras vn ikinä, mutta anime ei sitä ole. Mutta eipä tällä kaudella muita mechapäristelyitä ole niin menköön.

Dakara Boku Wa H Ga Dekinai on Highschool DxD kaltaista eli pervopäähenkilö, punatukkainen päämisu ja sitten jotain demoneita eiku kuolemanjumalia jotka tappelee. Suurin ero DxD onkin että tämä on ihan paska, mutta katson silti koska tykkään tästä genrestä. Campionekin kai menisi ecchitappeluihin, mutta munaton päähenkilö ja tylsä muija niin D-D-DROPPED. Itse tappelutkin vaikutti tylsiltä.

Vahvin blogi tuntee yhteiskuntavastuunsa myös naislukijoiden viihdyttämisestä

Arcana Famiglia on fujoshisarja tai käänteishaaremi miten nyt asian haluaa ilmaista. Asiantuntijat sanoivat että jos haluan fujoshisarjoihin perehtyä niin katso Utaprince, mutta en ole ainakaan vielä Arcana Famiglia dropannut ja Utaprincekin on ladattuna.

Kono Naka Ni Hitori Imouto Ga Iru on se kauden haaremisoopa ja on totta puhuen aika surkea. Mieluummin voisi kai katsoa jonkun Haganain uusiksi. Mutta ei tämä niin huono ole kuin toinen vn haaremisoopa KoiChoco, joka teki mieli dropata jo jakson puolessa välissä. Tuolla toisaalla arveltiin tästä, että vn ei yksinkertaisesti käänny animeksi. En ole perehtynyt enkä aio perehtyä.

Jinrui wa Suitai Shimashita vaikuttaa aika jännältä parodiasarjalta. En tiedä mitä se koittaa hakea, mutta se kyllä selvinnee. Ja vaikka parodiapuoli jäisikin köyhäksi, niin omaperäinen visuaalinen tyyli tekee tästä katsomisen arvoisen.

En yleensä laita gifejä blogauksiin, mutta silloin kun laitan ne ovat todella kivoja

Tari Tari ja Kokoro Connect. Näihin kahteen voisi soveltaa Azuman tietovarastoteoriaa. Tietovarastoon on tallentunut, että 3 tyttöä ja 2 poikaa olisi toimiva, tai oikeastaan siis moe, yhdistelmä. Nämä kaksi sarjaa ovat ottaneet tämän käyttöön. Toisaalta niissä on myös muita elementtejä. Tari Tarissa musiikki, joka on yhdistettävissä K-ON ja muihin idolimusiikkianimeihin. Kokoro Connectissa taas kroppien vaihto. Muun muassa viime kauden Natsuiro Kisekissä oli tämänkaltainen maaginen juonielementti. Näitä kaikkia elementtejä on ollut animessa aina, mutta nyt ne ovat selvästi pinnalla. Mistä tämä on lähtöisin? Haruhi tulee varmasti monella mieleen 3 tyttöä ja 2 poikaa yhdistelmästä, mutta tietovarasto-teoriaa käyttäen asia ei mene niin yksinkertaisesti. Ei tällä ole mitään yksiselitteistä alkuperää, nyt vain jostain syystä koettu että nämä elementit ovat moe ja niitä on yhdistelty uusiksi teoksiksi. Monesta samaa paskaa, mutta animea ymmärtäville tämä on jälleen mielenkiintoinen ilmiö. Sarjojen hahmot eivät suinkaan ole Haruhikamaa. Pikemminkin ne ovat kaikkea muuta, sillä Tari Tari urheilijapoju muistuttaa WE ARE GOING TO NATIONALS huudoillaan urheilushounenmangan henkilöä. (Tari Tari on tietysti muutenkin Hanasaku Irohan perillinen.) Pitää katsoa jos jaksan jäätävät loppuanalyysit heittää, mutta ainakin tällä hetkellä nämä kaksi sarjaa ovat hyvinkin katseltavaa tavaraa.