Desucon 2013 ennakkoblogaus

Desuconin ohjelmakartta antaa vahvasti ymmärtää, että en ole tänä vuonna pitämässä luentoa. Kuten blogaustahti on vihjannut, olen ollut kiireinen eli laiska tämän vuoden puolella. En ajatellut luennointia lopettaa, mutta nyt aikatauluni ei mahdollistanut kunnollista luennon tekemistä. Luennon hyvä valmistelu lasketaan kuukausissa, eikä päivissä. Sen verran tsemppasin, että pyysin mediapassia, joka minulle armeliaasti myönnettiin, ja tämä tarkoittaa nyt esimerkiksi juurikin tätä, että ennakkoblogaan tapahtumasta. Itse tapahtumassa sitten twiittailen ahkerasti ja jälkeenpäin voisin blogata jokaisesta päivästä erikseen, että Desucon saa mediapassilleen vastinetta. Ja kävijät conifiilistelyä.

1145901777541

Suunnittelin kyllä luennon pitämistä, aiheena Psycho-Pass. Kaikeksi onneksi tästä ollaan pitämässä luentoa, joten tämä hieno sarja saa huomionsa. Toinen tämän vuoden luennon arvoisista sarjoista, eli Shin Sekai Yori, saa myös luentonsa eli kaikki on hyvin. Panin muuten merkille sellaisen asian, että moni luennoitsija on tänä vuonna pelkällä nimimerkillä. Mistä lie tuollainen käytäntö tullut.

Suunnitelmissa on käydä luennoilla. Ne ovat sitä conin pääantia. Jos pidät kavereiden näkemistä pääantina, teet jotain väärin ja ne tyypit eivät luultavasti ole oikeita kavereitasi jos tapaat heitä vain kerran vuodessa tapahtuman ohessa. Oikeille kavereille kannattaisi omistaa ihan kokonainen viikonloppu ilman, että on jotain oheistoimintaa häiritsemässä.

Kunniavieraat ovat meh, mutta voisin silti checkata, koska voin yllättyä vain positiivisesti. Seiji-kun voi olla kovakin ässä. Jotain konserttia olisin taas toivonut. Harmillista on, että yleisimmät negatiiviset kommentit kunniavieraista näyttävät johtuvan siitä, ettei olla hänen animeitaan nähty, mutta tämä kertoo enemmän valittajasta kuin kunniavieraasta.

1185737189782

Frostin jälkeen oli keskustelua siitä, miksi Desucon on Lahden Sibeliustalossa. Ilmeisesti joku aloitteleva kauppatieteilijä esitti näkemyksensä, että yritysten pitää kasvaa kokoajan ja on absurdia, että Desucon ei havittele kasvua ja tekee rikoksen koko markkinataloutta kohtaan. Asia ei ole ihan näin yksinkertainen, yrityksen ei tarvitse kasvaa vaan olla kannattava. Mutta Desucon on yhdistys, joten tämänkaltaisessa pohdinnassa ei ole juuri järkeä. Yhdistykset eivät _saa_ tehdä voittoa. Voiton tekeminen tuottaa vain ongelmia. Desuconin lippujen hinta on kohonnut 14€ -> 25€, josta osa selittyy kolmipäiväiseen tapahtumaan siirtymisellä. Päiväkohtaisesti siis se 15%, vertaa esim. festareiden 30%-60% nousuun. Ylijäämät on kuitenkin pakko kuluttaa johonkin, ja koska palkkoja ei maksella, vaihtoehdoksi jää ostelu. Valveutunut conikävijä pitäisi silmällä tilannetta ja vaatisi perusteluita lippujen hinnan korotukselle.

Itse olen lippujen hinnan korottamisen kannalla, se kun palvelee heikomman aineksen karsintana. Myös lattiamajoituksen ongelmat, eli paikkojen täyttyminen ja lippujen palautukset, näkyvät itselleni heikomman aineksen karsintana. Epäharrastajat eivät viitsi coneihin rahallisesti panostaa. Ja koska tapahtuma on myynyt loppuun, niin mielestäni järjestäjien kannattaisi ottaa tiukempaa linjaa ja karsia kaikkea ei-animeen liittyvää sisältöä conista. Pitäköön omat tapahtumansa, ei Desuconin tarvitse enää olla mikään yleinen ernu-con.

1147947620861

Nähdään Desussa. (´ゝ౪◔`)