Kesä 2013 alku

 1. Gatchaman Crowds
 2. Uchouten Kazoku
 3. Stella Jokakuin Koutouka C3-bu
 4. Servant x Service
 5. Monogatari Series Second Season
 6. Kamisama no Inai Nichiyoubi
 7. Rozen Maiden
 8. Senki Zesshou Symphogear G
 9. Watamote
 10. Highschool DxD
 11. Gen’ei o Kakeru Taiyou – Il Sole Penetra le Illusioni
 12. Free!
 13. Silver Spoon
 14. Fate Kaleid Liner PRISMA ILYA

Jatkavat

 • Railgun
 • Titaanit

Dropped:

 • Love Lab
 • Hyperdimension Neptunia
 • Kiniro Mosaic
 • The World God Only Knows – Goddess Arc

Aivan liikaa katsottavaa tällä kaudella. Siksi dropatuksi joutuivat söpöistä tytöistä huolimatta pelimainos Neptunia ja tylsä tyttöseitokaikomedia Love Lab. Kiniro Mosaic oli kauden 4girls1club-sarja, mutta jääköön myöhemmäksi yhdessä Tamayuran kanssa. Samoin Goddess Arc jää odottamaan parempia aikoja. Tai voi olla ettei sitä tule ollenkaan katsottua, koska olen lukenut mangan, ja sen perusteella tiedän, että suunta on sarjalla ollut alaspäin.

Vanhat tuttavuudet ovat tällä kaudella Monogatari, Symphogear ja DxD. Taattua viihdettä kahden jälkimmäisen osalta, Monogatarista en ole vain varma mitä se tarjoilee. Pääosassa kun on se tylsin tyttö.

Tällä kertaa tuskin tulee tätä ilmiötä. Kiitos normot kun pilasitte /b/.

Tällä kertaa tuskin tulee tätä ilmiötä. Kiitos normot kun pilasitte /b/:n

Rozen Maiden on vanha tuttavuus myös, mutta kyseessä ei ole jatko-osa vaan joku perverssi rinnakkaisdimensio. Rozen Maiden oli silloin synkkinä vuosina parasta animea ja 4chanit täynnä desua, mutta uudesta Rozen Maidenista voi sanoa, että se on ilman nostalgiaakin hyvää settiä. RozenMaidenman on kurjuudessaan onnistunut tyyppi, mutta ennen kaikkea nukkejen luoma tunnelma on se, mikä sarjasta tekee hyvän.

Kamisama no Inai Nichiyoubi – halvahko fantasiaseikkailusarja, jossa meillä on cool&edgy päähenkilö ja loli ja MYSTEERI. Ei vaikuta liikaa aivoja rasittavalta joten tämä pysyy listalla vielä.

Uchouten Kazoku – puhuvia päitä. Ei edes söpöjä tyttöjä. Mutta on kiva katsoa välillä vähän erilaista animea. Vaikuttaa vähän nippon only ja hassulta sarjalta tanuki&tengu-tematiikkansa osalta, mutta kyllä tässä ilmeisesti pohditaan ihmisenä olemisen vaikeutta. Tässä tapauksessa vaikeus tulee siitä, että kuollut isä on ollut kova jätkä, mutta me pojat ollaan vässyköitä. Ja naiset ovat pelottavia.

Silver Spoon – maatilat ovat tuttuja, joten tämä sarja on ehdottomasti katsomislistalla. Ja ovat nämä sivistävät komediat hyvää katsottavaa aina. Sarjassa siis kaupunkilaispoika päätyy maatalouskouluun ja oppii uutta. Sitä en tajua miksi sitä läskiä tyttöä pitää pilkata joka jaksossa.

Servant x Service on kanssa ihan ok kamaa, koska poikkeuksellisesti komediasarja sijoittuu aikuisten työelämään. Muuta mainittavaa ei oikeastaan ole, koska ei sarja mitenkään älykkäästi tai syvällisesti pureudu työelämään tai Japanin sosiaaliturvaan, vaan luottaa vitsin väännössä hahmoihin ja stereotypioihin. Ja hahmoissa ei ole myöskään hurraamista, mutta Hasebe on paras.

1327521314454

Watamote aka. hikkytyty näyttää kääntyneen animeksi erittäin hyvin. Suosittelen katsomaan jos manga on jäänyt jostain syystä väliin.

Gen’ei o Kakeru Taiyou – Il Sole Penetra le Illusioni – taikatyttöjä ja tarot-kortteja. Halvalta näyttää erikoinen ulkonäkö, mutta jotain puoleensa vetävää tässä on. Haluan nähdä miten tämä sarja loppuu. Päähenkilö kuitenkin teurasti jo serkkunsa, joten lupausta on, että tässä voisi sattua jotain mielenkiintoista.

Stella Jokakuin Koutouka C3-bu – tytöt&sota-sarja on tällä kertaa kuulasotaa. Voi juku.

Gatchaman Crowds on kauden mielenkiintoisin sarja. Super Sentai -kuviota pistetään uuteen uskoon. Sarjasta kertoo varmaan eniten alun kohtaus, jossa pääsankaripoika huomaa tarkasti ja älykkäästi, että raskaana oleva nainen tarvitsee istumapaikkaa junassa ja häätää istumassa olevan ”nuorisorikollisen”. Tokassa jaksossa hän meinaa tehdä saman, mutta tällä kertaa päähenkilötyttö pysäyttääkin hänet, koska jos nuorisorikollinen istuu, hänellä voi olla siihen joku hyvä syy kuten vaikkapa 20h päivä opiskeluiden ja työn muodossa. Hän luultavasti oikeasti tarvitsee istumista, eikä se mummo joka menee naapuriasemalle kahville. Tällainen ikärasismin vastustaminen sai minut heti puolelleen ja paljastaa päähahmoista olennaisen. Odotan innolla jatkoa.

Free! ei tee mitään uutta ja järisyttävää, mutta se tekee urheiluklubikuvion niin kauniisti ja taidolla, että se on kaikesta ulkoisesta hapatuksesta huolimatta oikeasti hyvä anime. ”Solid” kuvaa poikien vatsalihasten lisäksi myös ohjausta, animaatiota, hahmoja ja äänimaailmaa.

Fate Kaleid Liner Prisma Ilya: TYPE-MOON TYPE-MOON TYPE-MOON

[HorribleSubs] Fate Kaleid Liner PRISMA ILYA - 01 [720p].mkv_snapshot_06.37_[2013.07.30_20.43.11]

Tyyppillinen suomalainen t: anime