Tracon 8

Coni meni ihan pilalle. Loppuunmyyminen johti siihen, että mahjongia osaavat nakamat eivät päässeet sisälle, joten mahjongit jäivät väliin. Tämä on conin vika, jätkät kun ovat sen verran kelvottomia hampuuseja ettei heiltä voi odottaa sellaista suoritusta kuin lippujen ostaminen ennakkoon. No tulipahan käytyä ohjelmassa. En tosin kaikissa mihin olisin halunnut, koska:

Salioptimointi

En tiedä oliko järjestäjillä jotain syitä olla käyttämättä isoa salia AMV-kilpailulle ja isointa pientä salia Otaku-ohjemalle. Maksaako niiden käyttö Tampere-talollakin erikseen vai tarvitsivatko muut ohjelmat pitkää valmistelua? En tiedä ja oli miten oli, kävijälle asia näyttäytyy joka tapauksessa näkyy huonona suunnitteluna ja mieliharmina. On toki paha tietää, mikä ohjelma vetää sen verran väkeä, että se tarvitsee isommat tilat. Suosittu luennoitsija/aihe on tietysti peruskeino, kehittyneempiä taktiikoita olisi esimerkiksi kysyä sosiaalisessa mediassa mihin jengi aikoo mennä. Tampere-talolla kuitenkin löytyy pelivaraa salien suhteen, joten tähän olisi syytä kiinnittää huomiota.

Tähän jotenkuten liittyen jonot olivat aika mahtavat muutamaan otteeseen. Parhaimmat jonottivat cossikisaan tunnin verran, vaikka täyteenhän sali ei tullut ja hyviä paikkoja sai vaikka marssi sisään juuri alkamisaikaan. AMV-kisaan ja ilmeisesti myös otaku-luennolle oli jonottajia hyvissä ajoin. Kävijät kyllä aavistivat mitkä luennot vetävät porukkaa. En tiedä nauttivatko jotkut jonohengaamisesta, mutta kun yhtä hyvin olisi voinut hengata pihalla.

Toinen järjestelyihin liittyvä asia oli päättäjäiset. Alkoivat myöhässä ja kestivät lyhyen aikaa. Käteen jäi lähinnä, että kappas, Traconillakin on pääjärjestäjä olemassa. Tämä, ettei pääjärjestäjä tuo itseään esille sen enempää, on pelkästään positiivinen huomio, sillä tiimissähän ne conit tehdään vapaaehtoisvoimin. Saatiin myös taputtaa järjestäjille, mutta ilmeisesti heidän olisi pitänyt olla conia purkamassa. Onko päättäjäisissä siis järkeä? Kävijän kannalta olisi kiva, jos conilla olisi selkeä alku ja loppu. Mutta mitä sisällöksi? Hienointa olisi, että conin kohokohdat käytäisiin läpi. Mutta kukapa sellaisen kerkeäisi tehdä keskellä conia. Ehkä se sopisi paremmin seuraavan conin aloitukseen ja toimisi hyvänä mainostuksena siitä, mitä kaikkea conissa onkaan tarjolla. Päättäjäisistä taitaa olla nykymuodossa enemmän haittaa kuin hyötyä. Lopuksi vaan kuulutus luokkaa ”coni on ohi, taputtakaa ja lähtekää kotiin”.

Mutta koska nämä ovat ainoa epäkohdat, voitte päätellä että coni oli erittäin hyvä. Kirppistä hehkutin ennakkoblogauksessa, mutta kerkesin sinne liian myöhään ja loppujen lopuksi loottia tarttui vain mangakeittokirja ja Yaakuin uusin doujin. Ja vähän pockyja ja erittäin pahaa vihreätä teetä tölkissä.

Cossaajat: Homoi ja lesboi

free snk

Seuraavassa osassa: Luennot