Desucon 2015: Twitter-tilastoja

datatwitter

Twitter-chan kävi täällä, olette roskia kaikki

Pieni projektini jatkuu, tällä kertaa kesän Desuconin osalta.

Twiittejä oli tällä kertaa 3454 kappaletta kolmen conipäivän ajalta, ja ne jakautuivat ajallisesti seuraavalla tavalla:

Timeline

Tällä kertaa lisäsin kuvaajaan twiittityyppien erittelyn. Tuo ei välttämättä mitään merkittävää kerro, mutta kiva kun on vähän kaaviossa väriä. Tällä kertaa meillä on hyvinkin selkeä twiittauspiikki lauantaina kello 17:00-17:15. Kyseessä oli ilmeisesti cossikisa ja vielä tarkemmin sen väliaikashow.

Suureksi ihmetyksekseni Eve oli tällä kertaa vasta kolmanneksi ahkerin twiittaaja. Onkohan kaikki kunnossa? ;__;

Twiittaajat

Parhaat twiitit sisälsivät jälleen kerran kuvia, ja desusää on onneksi aina hauska läppä vai mitä. Jokainen voi myös kysyä itseltään, miksei ole yhtä suosittu kuin m omo, joka sai kaksi twiittiään listalle.

Parhaat twiitit

Sitten vähän uusia juttuja. Viimeksi kommenteissa toivottiin enemmän tietoja twiittajien aktiivisuudesta. Suurin osa twiittaajista, peräti 43%, on yhden twiitin ihmeitä. Seuraavaksi isoin kategoria, kahden tai kolmen twiitin jengi, tuottaa suurimman osan twiiteistä:

Twiittikategoriat

Mielenkiintoinen seikka, mikä ei kuvasta heti välity, on se, että väli 29-35 uupuu kokonaan. En tiedä, mikä kuoleman laakso on kyseessä, ilmeisesti tämän maagisen rajan yli ei uskalleta astua vaan jymähdetään 26/27 twiittiin.

Kokeilin myös Word Cloudin tekemistä. Se on uusi someajan villitys, joka kertoo, mitä sanoja käytettiin eniten twiiteissä. Mitä isompi fontti, sitä useammin käytetty sana.

word cloud

Värit ovat vähän perseestä, korjataan ensi versioon. Ja nyt kun tätä katsoo, niin kaiken maailman välimerkit voisi sanoista myös siivota. Joka tapauksessa sanapilven perusteella Desuconissa on hyvin positiivinen meno.

Huomasin lisäksi, että Twitterin API antaa tiedon käytetystä clientistä, joten piti vähän tätäkin puolta avata:

Clientit

Desukansa käyttää selkeästi eniten Androidia ja vieläpä Androidin natiivia Twitter-sovellusta. Androidilla myös twiitataan ahkerammin kuin iPhonella. Instagramin suosio twiittauksessa oli itselle yllätys, vaikka ei ehkä pitäisi olla. Pahimmat nörtit käyttivät muuten 4 eri sovellusta twiitatessaan.

En aikonut vielä lähteä eri tapahtumia vertailemaan, mutta oli tässäkin vähän pintaa raapaistava. Jännästi Frostissa ja kesä-Desussa twiitattiin aika lailla saman verran, mutta Frostbitessä oli paljon vähemmän twiittaajia, eli kesä-Desussa vain twiitattiin laiskemmin.

Vertailu

Oletin myös, että sama meganöräjengi kiertäisi molemmissa tapahtumissa twiittaamassa, mutta vain 337 olivat sellaisia, jotka twiittasivat molemmissa tapahtumissa. Traconia odotellessa – silloin varmaan tuo luku 337 pienenee aika tavalla, ja saamme hahmoteltua Suomen todellista anitwitter-eliittiä paremmin.

 

Disclaimerit: Mukana vain ne twiitit joissa hashtagattu #desucon. En myöskään luota siihen, että Twitterin rajapinta antaa jokaisen twiitin. Piilotetut käyttäjätilit eivät luonnollisesti ole myöskään mukana. Ja jos joku päättää vaihtaa käyttäjätunnustaan, meillä ei ole välineitä tämän taklaamiseen, vaan käyttäjä näkyy ”uutena” twiittaajana.