Talvi 2016 Alku

Katsomislistalla

 • Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
 • Boku Dake ga Inai Machi
 • Dimension W
 • Dagashi Kashi
 • Divine Gate
 • Sekkou Boys
 • Active Raid
 • Musaigen no Phantom World
 • Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!

Dropattu:

 • Hai to Gensou no Grimgar
 • Schwarzesmarken

Jatkavat:

 • Utawarerumono Itsuwari no Kamen
 • Haikyuu!
 • Gundam Iron Blooded Orphans
 • Osomatsu-san

81165126427347d51c76aec466198f806a6512b4

Dagashi Kashi -tytystä on hirveästi fanarttia, mutta en tiedä onko tämä sarjana kuitenkaan kovin ihmeellinen. Sivistää ainakin japanilaisista karkeista ja lätkäisee gaijinin naamalle senkin totuuden, ettet osaa syödä oikein edes japanilaisia makeisia.

Meillä on kaksi MMORPG-animea tällä kaudella, Hai to Gensou no Grimgar ja Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! Grimgar on näistä paremman näköinen, mutta KonoSuba on silti parempi, vaikka ulkonäkö on hädin tuskin kakkosluokkaa. KonoSuba on kuitenkin hauskempi eikä komediassa ulkoasu haittaa, ja sarja kyllä tietää mihin kohtauksiin panostaa ja mihin ei. Grimgar panosti ekaan jaksoon, joten suunta voi olla vain alaspäin. Suurin ongelma Grimgarissa on kuitenkin hahmot: saru-hahmo on ärsyttävä, muut hahmot unohdettavia ja tytöt niin heikkoja että ”komedia”kohtaukset joissa mennään tirkistelemään tyttöjä kylpyyn tuntuvat lähinnä raiskauksilta. Samalla sarja yrittää olla vakava ja syvällinen kuvaus MMORPG:stä. Paskat hahmot ja vakava teema ei vain yksinkertaisesti toimi ja tekee Grimgarista niin typerän sarjan että se joutaa dropattuihin.

Schwarzesmarken on MuvLuvia Itä-Saksassa. MuvLuv ei kuitenkaan ollut mikään hyvä anime, ja Schwarzesmarken tuntuu keränneen lähinnä huonot puolet siitä, eli tarpeettoman julmat hahmot ja poliittisen juonittelun, joka jää loppupeleissä kuitenkin melko pinnalliseksi, sillä syvyys haetaan tekemällä siitä kieroa ja kovaa, mikä ei nyt kovin omaperäinen näkemys politiikasta ole.

Divine Gate on mobiilipelistä tehty anime, mutta hahmot ovat yllättävän hyviä eikä reunakkuutta puutu. Varmaan tulee dropattua enkä muista edes dropanneeni. Hoitaa kauden roskatoimintasarjan virkaa kun ei muutakaan ole.

9ec3a7a0313697b2067b60f8f536a9aaa160df1f

Dimension W on niitä kauden parempia sarjoja kun salaliittojuonta ja löytyy toimintaa ja ennen kaikkea robotötömödö ;___; Sarja ei sinänsä kestä lähempää tarkastelua ja miettimistä, sillä jos ihmisillä olisi käytössään halpa ja rajoittamaton energia, maailma luultavasti näyttäisi vähän muultakin kuin yhteiskunnalta, jossa laittomat akut ja niiden varastaminen ovat se pääasia.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu on kauden mielenkiintoisin sarja, ihan oikea aikuisten sarja, koska ketä muuta rakugo nyt kiinnostaisi. Josei-draama voi kantaa pitkälle tai sitten mennä ihan mahdottomaksi, odotan innolla kumpaa tämä on. Sarja luottaa täysin vahvoihin hahmoihin ja heidän kemioihinsa.

Musaigen no Phantom World keskitasoa parempi KyoAni. Eli maskotti ei vituta, tytöistä voi jopa vähän tykätä ja päähenkilöpoika ei saa repimään hiuksia päästä.

Active Raid yllätti omalaatuisella hauskuudellaan. Genre taitaa olla Seigi no Mikata, koska sitä hoetaan sarjassa. Poliisit eli sankarit pohtivat sarjassa sitä, mitä tarkoittaa oikeus ja oikeudenmukaisuus, ja sarjan tekijät terapoivat omaa lapsuuttaan super sentai -sarjojen parissa.

Sekkou Boys on 5 minuutin animeita joita en yleensä katso, mutta tämä parodia poikaidoliryhmästä kelpaa kyllä.

Hymy jota sinun on tällä kertaa suojeltava

Hymy jota sinun on tällä kertaa suojeltava

Boku Dake ga Inai Machi, kollegaani Jinxiä lainaten ”is pulling it off”. Aikamatka menneisyyteen ja virheiden korjaaminen on ajatuksena kiehtova, ja siksi se on niin helppo mokata monessa kohtaa, mutta BokuMachi ei ole vielä kertaakaan aiheuttanut tökkimistä. Saa nähdä pysyykö paketti koossa 12 jaksoa, vai onko meillä tässä sarja, jonka alkujaksoja muistelee lämmöllä ja viimeisiä jaksoja ei halua muistaa ollenkaan. Sarjan nimi on englanniksi ERASED, mikä on taas hyvä osoitus siitä, että japanilaisten pitäisi lopettaa englanninkielisten nimien keksiminen sarjoilleen.