Kevät 2016 Alku

Katsomislistalla

 • Macross Delta
 • Mayoiga
 • Sakamoto desu ga?
 • Koutetsujou no Kabaneri
 • Joker Game
 • Bungou Stray Dogs
 • Space Patrol Luluco
 • Concrete Revolution
 • Kiznaiver
 • Gakusen Toshi Asterisk
 • Haifuri

Pudotettu

 • Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge
 • Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu

693aaca8359bf47c3ef28981882a8bae45ee50ab

Joker Game on suosikkini tältä kaudelta, koska psykologiset pelit on paras genre. Plussaa myös kriittisestä suhtautumisesta Japanin typerään nationalismiin, mikä ei ole sinänsä uutta auringon alla, mutta harvemmin näkee animessa. Tyyliäkin löytyy muille jaettavaksi.

Haifuri – kauden sotamoetytöt piikitetään tällä kertaa (taas) sotalaivojen muodossa. Mutta hei ei mikään kancolle, tämä on paljon realistisempi kun tytöt toimivat laivan miehistönä eivätkä muutu laivoiksi.

Koska MMORPG-animet ovat kovassa huudossa, Re:Zero ratsastaa tällä aallolla. Paitsi että jos MMORPG-elementeistä otetaan vaan rinnakkaistodellisuuteen päätyminen, niin se on itse asiassa aika tylsää paskaa, eikä hikkypäähenkilön itseironinen asenne pelasta mitään, vaan vain pahentaa asiaa. Kuvauksen perusteella tässä on kyseessä murmelin päivä -kuvio, mutta en pystynyt edes katsomaan aloitustuplajaksoa loppuun kun kaikki vaan tökki niin pahasti. Ei pahemmin enää Konosuban jälkeen tällainen maistu.

51654f79f9ceb105b6f6485b1f81940cb90b3c7d

Macross Delta vaikuttaa hyvältä, mutta se on vain tämän kauden sarjojen mittapuulla. Deltan senpaissa oli paljon vahvemmat alut ja kiinnostavammat hahmot jo parin ensimmäisen jakson perusteella. Deltassa on toki lupausta, mutta epäilen, että se pääsisi muiden Macross-sarjojen tasolle.

Tanaka-kun oli vähän hukassa. En tiedä pitäisikö laiskaan hahmoon samaistumisen olla Se Juttu tässä ja sitä kautta sarja olisi hauska ja nautittava, mutta tämä oli lähinnä ärsyttävää katsoa. Voisin katsoa jos Tanakasta läpsittäisiin velttous helvettiin, mutta tätä tuskin tapahtuu, niin parempi vaan dropata.

Mayoiga – meillä on joku mysteeri ja iso joukko toisilleen tuntemattomia hahmoja. Mysteeri ei ole kiinnostava ja hahmot ovat huonoja, mutta kyllähän tämä nollaviihteenä menee. Eli ei siis leikitä tämä mikään hyvä sarja olisi, vaan katsotaan kuinka ihmissuhteet muodostuvat ja tuhoutuvat maailman palaessa.

Bungou Stray Dogs ei oikeen vakuuttanut ja tämäkin sarja tuntui olevan hukassa. Ilmeisesti jonkun naisen kirjoittamaa piirtämää voimafantasiaa nuorista miehistä supervoimilla, joten voi käydä niin, että tässä sarjassa keskitytään vain miesten väliseen ystävyyteen, esteettisiin kuviin kuunvalossa ja tunteista puhumiseen. Jolloin droppaan tämän koska haluan nähdä toimintaa.

Space Patrol Luluco on minisarja ja muistuttaa Kill la Killistä. Harmillisesti vain ulkoisesti, koska minisarjoihin on paha upottaa juonta. Mutta kiitos Lulucon lyhyyden, Triggerin kauden toinen sarja Kiznaiver näyttää ja tuntuu tuoreelta eikä vain Kill la Killiltä. Miellyttävän ulkonäön lisäksi Kiznaiverista löytyy myös juonta ja hyviä hahmoja, mikä tekee tästä ehdokkaani kauden animeksi, mikäli asetelmaan pystytään pureutumaan tarpeeksi syvälle. Ja vaikka ei pystyttäis niin aina meillä Noriko:

20f240a720ee2d5b2dbba8ed0473672c3f4e8805

Concrete Revolutionin jatkokautta kohtaan minulla on suuret odotukset. Gakusen Toshi Asteriskin jatkokautta kohtaan minulla ei ole odotuksia, kunhan nyt tytyi ja tappelua ees olis.

Sakamoto desu ga? on kauden parasta komediaa. Joka kerta taidan kirjoittaa epäilykseni, että kantaako komediasarjan perusvitsi koko kautta, joten se alkaa olemaan aika itsestäänselvyys. Sakamoto on siitä ehkä poikkeuksellinen, että se nojaa vain yhteen otomegamen arkkityyppiin, mikä oikeasti antaa aihetta epäilykselle. Mutta ihan sama, superviileetä Sakamotoa katsoo ainakin puoleen väliin, ellei koko kauttakin, vaikka sama vitsi toistuisikin.

Kabaneri on perus zombiesarja, paitsi ettei ne ole koulussa tällä kertaa vaan steampunksamurai-ajassa.

Boku no Hero Academiaa olen jo mangana hehkuttanut useaan otteeseen. Anime tuskin tulee pettämään ja sarja on joka tapauksessa uusi shounenmättösarjojen kuningas. Luultavasti katson animenkin jossain välissä, koska haluan tietää kuinka hyvin se on onnistunut.