Pokemon Go

Pokemon Gosta saat lukea joka mediasta, mutta iltapaskat eivät kerro sinulle kuinka pelata peliä tehokkaasti. Pokemon Go koskettaa minua syvästi, sillä olinhan parhaassa 12 vuoden iässä kun Pokemon Red&Blue, keräilykorttipeli ja anime tulivat Suomeen. Lehdessä toitotetaan kuinka nuoret pelaavat peliä, mutta omassa tuttavapiirissä kolmekymppiset hakkaavat Pogoa nostalgiapäissään ja työpaikallakin asia tulee puheeksi. Enkä ole ala-asteella töissä.

Keskiverto Pokemon Go pelaaja

Keskiverto Pokemon Go -pelaaja

Median ja kalkkisten negatiivinen suhtautuminen ei ole muuten mitään uutta. Muistan kun ala-asteellakin kiellettiin Pokemon-korttipelit sen takia, että joku oli myynyt ja toinen ostanut niitä. Pokemon-pelien pelaaminen oli myös väärin, vaikka Gameboylla niitä pystyi pelaamaan ulkona ketään häiritsemättä. Oletin kyllä että nuorten saaminen liikkumaan olisi ollut positiivista, mutta äkkiähän sieltä löytyi että lapsiraukat ryöstetään huonossa naapurustossa, jäävät auton alle tai kävelevät kalliolta alas. Nuoret, muistakaa, että teette aina väärin.

Kuinka pelata tehokkaasti:

  1. Älä käytä stardustia. Tähän on yksi poikkeus, mutta älä käytä stardustia.
  2. Älä evolvaa ilman Lucky Eggiä.

Ei kovin vaikeaa. Perustelut ovat myöskin yksinkertaiset: level skaalautuu pokemonien voimatasojen (CP) kanssa. Ja levelaus on helppoa aina tasolle 20 asti. Alussa voit käyttää stardustisi nostamaan pokemonin 100cp->200cp, mutta iltapäivästä parin levun päästä nappaat villinä luonnosta jo valmiita 200cp:n pokemoneja. Muutaman päivän päästä 200cp on täyttä roskaa ja heität ne menemään.

Lucky Egg antaa tuplaexperiencen ja evolvaus on paras experiencen lähde, joten kannattaa kerätä mahdollisimman paljon pokemoneja ja karkkia, laittaa Lucky Egg tulille ja tehdä ainakin 20 evolvausta kerralla. Evolvauksesta tulleet pokemonit voi saman tien heittää roskiin, koska sait luultavasti 3 leveliä ja villi pokemonien voimatasot tekivät melko hyppäyksen.

b99cd7e432f09a5b1fed3186a3884c65f8940ca4

Se poikkeus stardustin käyttöön on salien hallinta. Kyseessä on pelin vaikein asia, sillä se riippuu muista ihmisistä. Salien haltuunotto on tärkeää: kolikot ovat arvokkaita ja sivussa saa myös sitä kuuluisaa stardustia. Luultavasti oikea taktiikka riippuu ihan siitä, millä alueella satut asumaan. Peli suosii vahvasti hyökkäävä osapuolta ja puolustaminen on vaikeaa. Tästä seuraa se, että salit vaihtavat omistajaa usein. Todennäköistä on, että tuhlaat vain aikaasi, ellet satu asumaan alueella, jossa joku ryhmä on selkeästi vahva. Jos asut alueella, jossa salien tasot ovat yli viittä ja kaikki parin kilometrin säteellä olevat salit ovat oman ryhmäsi hallussa, voit harkita stardustin käyttämistä siihen, että heität oman pokemonisi lihamuurin taakse. Eli jos salipäälliköllä on 500 voimatason pokemon, käytät stardustia sen verran, että saat 501 voimatason pokemonin salille. Ja sitten toivot, että viholliset polttavat kaikki potionit ja revivet ennen kuin pääsevät sinuun asti.

Tiimin valinnassa kannattaa hypätä vahvimman kelkkaan ja toivoa tasaista kolikkotuottoa lähialueilta. Kolikoiden käyttö on ihan omasta mausta kiinni. Jos pelaat paljon kavereiden kanssa niin lure moduleita, jos jaksat kävellä niin munahautomo, jos taas asut pöndellä niin reppuun lisää tilaa ja käyt isolla kirkolla farmaamassa sen täyteen pahojen päivien varalle. Pokepalloja ei voi olla liikaa, sillä korkeimmilla tasoilla pokemonit karkaavat helposti ja myös heitot vaikeutuvat.

731bc777656aef0533a9fd2b88d950e71be0e8ce

Pokemon Go tulee olemaan erittäin merkittävä asia. Augmented Reality (AR) arkipäiväistyy tämän ansiosta. Peli ei ole myöskään huonosti koodattu lagista huolimatta, kaikki sovellukset tuppaavat olemaan toimimatta jos ne eivät saa palvelinpäähän yhteyttä. En tiedä olisivatko koodausvirheistä valittavat onnellisempia, jos pelissä olisi jonkinlainen jonotussysteemi. Jotain bugeja pelissä tietysti on, mutta sellaista se on version 1.0 kanssa. Itse asiassa on oikeastaan hatunnoston paikka sille, miten hyvin Niantic on selvinnyt käyttäjämäärästä pelissä, jossa pelaajat hakkaavat peliä aamusta iltaan. Ja aika pirun monta pelaaja.

Pelaan nimimerkillä Vohveli. Saa tulla juttelemaan, paitsi jos olet likainen Valor tai Mystic.