Syksy 2017 Alku

Katsomislistalla

 • Net-juu no Susume
 • Houseki no Kuni
 • Mahoutsukai no Yome
 • Kino no Tabi
 • Juuni Taisen
 • Just Because
 • Imouto sae Ireba Ii
 • Dies Irae
 • Animegataris
 • Kujira no Kora wa Sajou ni Utau
 • Evil or Live
 • Inuyashiki

Mangana tutut:

 • Black Clover
 • Konohana Kitan
 • UQ Holder!

Vanhat ystävät:

 • 3gatsu no Lion S2
 • Hoozuki no Reitetsu S2
 • Shokugeki no Souma S3
 • Himouto! Umaru-chan S2

Houseki no Kuni on erikoisempi asetelma enkä osaa sanoa, mitä sarja edes hakee. Joko se on toimintasarja ja tässä tapahtuu pian jotain, tai sitten me vain selvitellään jalokivien ihmisjuttuja. En ehkä tässä vaiheessa uskalla suositella, paitsi tietysti siinä tapauksessa, että haluaa tarkistaa miltä 3D-sarjat näyttävät tällä hetkellä.

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau on kauden potentiaalisin sarja, koska alkuvibat viittasivat Shin Sekai Yoriin, mutta kolmosjakso menikin jo paljastamaan mysteerin, joka on tällaisissa maailmanrakennussarjoissa se pihvi. Henkilökaarti on myöskin vähän meh, mutta katsotaan nyt mitä tästä rakentuu.

Inuyashiki on kauden mielenkiintoisin asemaltaan, kun päähenkilönä on eläkeikää lähestyvä valkokaulusduunari. Sarja on myös upean näköinen alienteknologiasetteineen niin kuin GANTZin tekijältä voi odottaa. Ja niin kuin GANTZin tekijältä voi odottaa, kärsimystä hierotaan naamaan ja ihmiset ovat mustavalkoisesti pahoja. Taisin koettaa tätä mangaa aloittaa heti GANTZin jälkeen, mutta ei siitä mitään tullut kun hahmojen kärsimys ja uhriutuminen viedään aina liian pitkälle. Animemuodossa tämä luultavasti menee, ja hei, Man with a Mission -opening.

Net-Juu no Susume on automaattisesti katsomislistalla, koska olen MMORPG-nörtti. Tahti on ehkä pikkaisen liian hiljainen ja pelimaailmaan voisi nähdä enemmän vaivaa kun se kerta tavallaan pääosassa on. Hyvä seurattava sarja kuitenkin, kun päähenkilöt ovat kolmikymppisiä eivätkä puolia siitä.

Evil or Live eli kiina-animea. Dokumentaarinen sarja Kiinassa ihan oikeasti olemassa olevista ”kuntoutusleireistä” nettiriippuvaisille. Saattaa tosin olla ehkä hieman väritetty kertomus.

 

Juuni Taisen on battle royale -anime ja vaikuttaa kauden viihdyttävimmältä sarjalta. Hahmosuunnittelussa on ollut kova arpominen, että käytetäänkö horoskooppeja vai tarrot-kortteja, eikä sarja muutenkaan ole omaperäisyydellä pilattu. Onneksi ainoa mitä tällaisen sarjan tarvitsee toimittaa on viihdyttäviä tappeluita.

Animegataris. Koulun animeklubi -sarjaa katsoo vain referenssien takia, mutta itseasiassa Animegataris on todella nätisti tehty ja tykkään todella paljon päähenkilön ja ojou-saman hahmoista. Sarja on muutenkin keskimääräistä laadukkaampi, mutta vaikea uskoa että tässä mitään muuta sisältöä tulee olemaan kuin perinteinen hassuttelu koulukerhossa.

Dies Irae on puhuttu sarja, koska se on ilmeisesti erityisen kovan VN:n animeadaptaatio ja siinä on taikanatseja. Taikanatseissa ei ollut mitään ihmeellistä ekojen jaksojen perusteella, ilmeisesti niissä oli ihmeellistä vain nykyinen maailman poliittinen tilanne ja VN-adaptaationa sarja on juuri sitä itseään eli kökkö ja sekava. Mutta ihan sama, tyylikkäitä uniformuja ja saksaa puheessa, kyllä tätä pidemmälle katsoo.

Just Because yrittää ilmeisesti olla vakava ja monimutkainen lukiolaisten ihmissuhdedraama, mutta siinä on paha onnistua, kun hahmot ovat tylsiä. Hidas kerronta ei myöskään auta asiaa ja sarjan pitäisi heittää äkkiä koukku sisään tai droppaus uhkaa.

Imouto sae Ireba Ii on imoutosarja jollain kolmannella tai neljännellä parodiatasolla, en enää edes tiedä. En edes tiedä missä vaiheessa imoutomiehestä tuli suoraan selfinsert-ranobekirjoittaja, kun kaikki muu on tekijälle liian vaikeata samaistuttavaa.

Kino no Tabilla on kova maine, sillä amerikkalaiset ottivat vuoden 2003 harmaan ja tylsän version hyvin vastaan ja ylistävät tätä ”slife-of-life”-genreä todisteena siitä, että anime on aikuisille suunnattua eikä vain lasten hömpötyksiä. Onneksi tämä uusi versio on värikäs ja tarina kulkee, sillä vanhaa en koskaan saanut katsottua loppuun. En vieläkään ymmärrä, miten Kino kiertämässä eri kaupunkeja ampuen ihmisiä on slife-of-lifeä samaan tapaan kuin lukiotytöt kakkua syömässä.

Vanhat Ystävät: Boku no Hero Academia loppui, mutta hätää ei ole, sillä Souma jatkaa. Toista timanttista jatkokautta tarjoilee 3gatsu no Lion, jossa viimein saattaisi tapahtua jotain kivaakin kivoille ihmisille. Umarun pari ekaa jaksoa ovat olleet melko huonoja, liian vähän perseilevää Umarua. Haluan lisää turhasta kiukuttelevaa vittusaatanaumarua. Hoozuki no Reitetsu näyttää jatkavan aika samoilla linjoilla kuin ekakin kausi.

Mangatutut: Black Clover eli Naruto&Sasuke taikaritareina eli perus shounenjumpsarja. Ei niin hyvä että viitsisin animeversion katsoa. UQ Holder! eli jatkoa Negimalle, mutta huomattavasti huonompi, koska Negiman tarjoamaa tyttökatrasta ei löydy vaan sarja koostuu lähinnä taisteluista. Konohana Kitan on söpöt kettutytöt pitämässä onsenryokania ja suosittelin tätä mangana aikoinaan, mutta en tässä vaiheessa nosta suht täydelle katsomislistalle. Mahoutsukai no Yome on myös mangana tuttu, mutta katson silti myös animeversion. Sarja on hyvä, mutta päähenkilötyttö saisi hankkia persoonallisuuden, vähän liiankin geneerinen shoujopäähenkilö.