Talvi 2018 Alku

Katsomislistalla

 • Cardcaptor Sakura: Clear Card-hen
 • Citrus
 • Darling in the FranXX
 • Pop Team Epic
 • Ito Junji Collection
 • Yuru Camp
 • Violet Evergarden
 • Kokkoku
 • Basilisk Ouka Ninpouchou
 • Karakai Jouzu no Takagi-san
 • Toji no Miko
 • Killing Bites

Ei jatkoon

 • Ryuuou no Oshigoto!

Jatkokaudet

 • Hitori no Shita: The Outcast 2
 • Gin no Guardian 2
 • Yowamushi Pedal: GLORY LINE
 • Overlord II

Mangana tutut:

 • Death March Kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku
 • Grancrest Senki
 • Devilman Crybaby

Death March on isekai-sarja, joka oli alussa ihan kiva ja meni sitten aika surkeaksi. En aio katsoa. Grancrest Senki voisi ihan hyvin olla isekai-sarja sekin, kun taustamaailma on taikafantasiaa ja päähenkilö ylivoimainen. Se on näistä kahdesta kuitenkin selkeästi parempi ja keskittyy enemmän vallitsevaan sotaan ja valtasuhteisiin, kun taas Death Marchissa kerätään lähinnä haaremia eikä 99999 levelin päähenkilöllä ole hätää maailman myrskyissä. Tosin jo parin jakson perusteella näyttää siltä, että Grancrestistä ollaan skipattu politikointi ja hahmojen taustatarinat, jolloin ei oikeastaan jää jäljelle mitään muuta kuin yhdentekevä fantasiatoiminta, jota katsoo vain pahimpana ajantappona.

Kiinalaiset ovat ylittäneet itsensä puskemalla kolme animea ulos tällä kaudella, mikä on huono ratkaisu, sillä ei näitä kehnoja tekeleitä pysty katsomaan kun yhden per kausi jos sitäkään. Parhaiten Hitori no Shita, Gin no Guardian, ja arvatenkin myös Ling Qi toimivat lähinnä siihen, että oikea anime näyttää todella laadukkaalta rinnalla, kun kaikkea ei ole tehty pahvista. Hitori no Shitan jaksan varmaan katsoa kauden nollatauluanimena.

Ryuuou no Oshigotoa aloin katsoa shougin takia, mutta shougi olikin tässä todella sivuosassa ja sitäkin tärkeämpää olivat pikkutytöt. Lässyttävät kahdeksanvuotiaat ei ole se minun juttuni, vaikka kuvauksen perusteella sarja olisi voinut olla kiva.

Karakai Jouzu no Takagi-san on jännä komediasarja, jossa todella ilkeä tyttö kiusaa viatonta poikaa. En tiedä kantaako kiusoittelukuvio kaikkia jaksoja, mutta eipä tällä kaudella muuta komediaa ole tämän lisäksi, sillä en tiedä voiko Pop Team Epiciä laskea komediaksi, koska se on aivan jotain muuta. Jos et ole törmännyt Pop Team Epiciin, niin ei tarvitse katsoa, paitsi jos haluat olla ilmiöissä mukana tai haluat katsoa jotain outoa.

Basilisk Ouka Ninpouchou. Alkuperäinen Basilisk oli suosittu sarja, sillä raaka väkivaltainen ninjatarina uppoaa länkkäreihin. Olen kuitenkin nähnyt Japanissa Basilisk-pachinko-koneita, joten on se myös ollut japanilaisten mieleen. Ja mikseipä olisi, sarja oli synkkä ja tyylikäs. Ouka Ninpouchouta katsoessa tuleekin se fiilis, että pitäisi katsoa se uusiksi, sillä nämä uuden sarjan ninjanuoret antavat lähinnä narutovibaa.

Jos et tiedä kuka on Junji Itou, niin kannattaa aloittaa tutustuminen mangalla The Enigma of Amigara Fault, joka oli aikoinaan erittäin ahkerasti jaettu internetpiireissä. Itou on erittäin kuuluisa kauhumangaka, ja nimenomaan mangaka, sillä hänen teoksensa ovat aivan käsittämättömän hyvin piirrettyjä ja tarinat ahdistavia.  Jos taas tiedät kuka Junji Itou on, niin katsot tämän animen joka tapauksessa, ihan sama mitä kirjoitan siitä.

Yuru Camp, 4 tyttöä vetää kakkua ja teetä tällä kertaa leireilyn parissa. Ei mitään ykköslaatua tytöiltään, mutta leireily viehättää tarpeeksi että tämä tulee katsottua.

Citrus – laadukasta yurianimea? Kyllä kiitos. Plus päähenkilö on ihana gyaru. Ja siis oikeaa yurimenoa, ei mitään Sakura Trickkiä vaan Candy Boyta.

Cardcaptor Sakura saa jatkokautensa näin 18 vuoden jälkeen. Täytyy myöntää etten jaksanut 70-jaksoista ensimmäistä kautta kokonaan katsoa sen ”kortti kerrallaan kiinni”-rakenteen takia eikä leffojakaan ole tullut katsottua. Tykkään silti CLAMPista ja Sakura on ihana, joten koitan katsoa tämän ”vain” 22-jaksoisen setin nyt. Mukavasti ovat ekat jaksot vaikuttaneet vanhalta Sakuralta kausien ikäerosta huolimatta.

Killing Bites on kauden ecchitoimintasarja, jossa lukiotytöt muuttuvat eläimiksi ja taistelevat pantsut viuhuen. Ei mikään laatusarja todellakaan, mutta juuri ja juuri katsomiskelpoinen.

Violet Evergarden näyttää nätiltä, mutta en tiedä onko siinä mitään muuta. Juonta pakotetaan kun ei voida kertoa majurin kuolemasta ja lisäksi on kaikenlaisia muita pikkutyperyyksiä, kuten se, että jos kirjeen sisältö tarkistettiin edellisessä kohtauksessa niin miksei sitä tällä kertaa tarkistettu. Innostustasot ovat todella matalat sarjan suhteen, mutta ehkä tästä jotain tulee.

Toji no Miko ylitti odotukset, sillä odotin perus miekkatytöt vs demonit -sarjaa, ehkä 4girls1club-tyyliin pienillä toimintakohtauksilla höystettynä. Mutta tässähän onkin salaliittoja ja tytöt vastaan koko maailma. Tulee katsottua, mutta lukeutuu niihin sarjoihin jota vuoden päästä ei muista edes katsoneensa.

Kaudet jokerit ovat Darling in the FranXX ja Kokkoku. Kokkoku on tosin jo lunastanut itsensä mielenkiintoisella juonikuviolla, jossa ajanpysäytys saa pelisäännöt. Päähenkilönä reippaasta kokkokutytöstä on myös helppo pitää, samoin kuin ojii-sanista. FranXX on vielä täysin avoin sarja, kyseessä voi olla vuoden anime tai sitten täysi floppi. Ainekset on kasassa, suuria tunteita ja villiä tyyliä, sekä ilmeisesti Trigger lähtee viimein Evangelion-linjalle. Harmi vaan että se on sitä vain ulkoisilta piireiltään, enemmän tässä on Guren Lagann-fiilis ilman machoilua.

Overlordin jatkokausi on alkanut aika tylsästi, mutta eiköhän se tästä. Odotukset ovat ainakin kovat. Yowamushi Pedaliakin kohtaan ovat odotukset todella korkealla, koska nyt ollaan keskellä kovinta ylämäkeä.

Devilman Crybaby on teknisesti kausianime, mutta sen kaikki jaksot ovat jo ulkona ja sarja katsottuna niin tuntuu oudolta listata se tähän. Sarja kannattaa ehdottomasti katsoa, sillä tulen listaamaan sen hyviin sarjoihin. Alkuperäinen Devilman oli pitkähkö viikon hirviö tyylinen anime, mutta Crybaby noudataa mangaa uskollisemmin, vaikkaekee melkoisen ratkaisun toiseen päähenkilön liittyen sekä nostaa naishahmoja merkittävämpään asemaan. Devilmanin tarinan ytimen tämä Crybaby tuo paremmin esille, mutta ehkä säästän analyysin loppublogaukseen.