Syksy 2018 alku

Katsomislistalla

 • Toaru Majutsu no Index
 • Goblin Slayer
 • Tensai Shirata Slime Datta Ken
 • Gridman
 • Gaikotsu Shotenin Honda-san
 • Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
 • Zombieland Saga
 • Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai
 • Akanesasu Shoujo
 • Yagate Kimi ni naru

Dropped

 • Ken En Ken Aoki Kagyaki

Slime on todella perus isekai-kuraa, mutta vähän sieltä paremmasta päästä. Itse katson tällä kaudella nollausanimena. Goblin Slayerista kirjoitin erillisen blogauksen.

Ken En Ken Aoki Kagyaki oli kauden kiina-anime-koetus. Kökkö oli.

Zombieland Saga on kauden idolisarja, mutta nimestä voi päätellä millä käänteellä. Steins;Gaten Kyouman ääninäyttelijä vetää samanlaista huutoroolia Producer-sanin roolissa.

Yagate Kimi ni Naru on söpö eikä yhtään ikävä yurianime, mutta toisaalta se tekee sarjasta vähän tylsän. Mutta kyllähän tätä lämpöisenä viihteenä katsoo.

Kaudella on kolme potentiaalista sarjaa. SSSS.Gridman eli jälleen kerran Tokusatsu-sarjojen fiilistelyanime (tekijät ovat lapsuudessaan katsoneet Ultramania ja nyt työstävät traumojaan). Yleensä nämä sarjat jäävät melko pintapuoleiseksi ja tylsiksi, eivätkä kosketa nyt niin kovaa länkkärikatsoja, vaikka kyllähän Suomessakin Power rangersien jenkkiversio pyöri, mutta SSSS.Gridman voi yllättää. Trigger on niitä studioita jotka voivat hittisarjalla yllättää, mutta on heillä hutejakin kertynyt.

Akanesasu Shoujo on (taika)likkakaarti seikkailemassa eri maailmoissa eli ei mitään erikoista, mutta joku sarjassa toimii. Luultavasti se on päätyttö Akane. Tiettyä viehätystä on myös eri maailmankaikkeuksissa missä tytöt tapaavat vastinkappaleitaan toisissa olosuhteissa. Ei mikään kauden sarja, mutta ennakko-odotuksiin nähden hyvä sarja.

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai haiskahtaa vahvasti ranobelta kyynisellä päähenkilöpojallaan. Hienoa miten ranobepojan erottaa aina tästä kylmästä välinpitämättömästä älykkötyylistään, ja vastinpari päähenkilötytyn korkealuokkaisesta ylimielisyydestään, joka tietysti on pelastusta vailla. Mutta kyllähän tämä toimii ja sarjassa on kiva koukku minkä lie taikuuden osalta.

Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru on urheiluanime juoksusta, mutta oikeasti näyttäisi olevan ensimmäisten jaksojen perusteella lähinnä suht kevyttä draamakomediaa. Itsekin juoksun harrastajana näkisi mieluusti lajista kertovan hyvän sarjan. Tosin näiden poikien puolimaratonit puhtaaseen ylämäkeen on vähän eri omasta menosta.

Gaikotsu Shotenin Honda-san mangakomediasarja- kirja tai pikemminkin manga/ranobekaupasta. Pakkokatsottava jos on Japanissa käynyt edes Animaten ykköskerroksessa.

Indexin edellisistä kausista ei rehellisesti ole juuri mitään muistikuvia, mutta eipä siinä ikinä tainnut mitään juonta ollakaan. Muistelisin kuitenkin että meno oli tätä samaa, eli riittää punastelevia tyttösiä ja huonoa komediaa ja sitten on actionia jossa huudetaan chuunijuttuja. Hyvää settiä siis, ei aliakseni tule turhaan tästä sarjasta. Jos SAO loi isekai-genren, niin Index loi taikataistelukouluhaaremi-genren, mikä on harmiksi vähän hiipumaan päin. Paitsi että ainahan meillä on taikataistelukouluhaaremi-isekai-sarjoja.