Kesä 2019 alku

Katsomislistalla

 • Araburu Kisetsu no Otome-domo yo
 • Granbelmm
 • Sounan desu ka?
 • Naka no Hito Genome
 • Kochouki – Wakaki Nobunaga
 • Enen no Shouboutai
 • Tsuujou Kougeki ga Zentai Kougeki de Nikai Kougeki no Okaasan wa Suki Desuka
 • Kanata no Astra

Tutut

 • Vinland Saga
 • Dr. Stone
 • Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou
 • Isekai Cheat Magician
 • Maou-sama Retry
 • Dumbell Nan Kilo Moteru?
 • Takagi-san 2

Viime kaudelta

 • Fruits Basket
 • Kimetsu no Yaiba

Kausi lähtee hyvin käyntiin, sillä Takagi-san saa hyvin ansaitun kakkoskautensa. Toinen kauden taattu laatusarja on Vinland Saga, joka sai viimein animensa. Loistava manga, ja animekin näyttää todella hyvältä. Kuuluu ainakin pohjoismaalaisten pakollisten sarjojen katsomislistalle.

Sitten on tietysti isekaita, isekaita kaikkialla. Maou-sama Retryssä ei paljoa tarvitse päätellä, mikä sen tulokulma on isekai-genreen, mutta valitettavasti hahmot ovat täyttä roskaa eikä itse asiassa muutenkaan ole mikään hyvä sarja, eli älä katso. Isekai Cheat Magician on perus-isekaita, ja ihan ok tasoa. Päähenkilökin on mukava veikko eikä katkera hikky niin kuin Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyoussa. Tämä kilpisankarin popularisoima kosto-isekai, jossa siis kaltoin kohdeltu päähenkilö hakee oikeutta ja on oikeutettu kaikkeen, on selkeä isekain alagenre. Arifuretan manga oli ainakin ihan ok lukemista, mutta anime on ainakin 3 ekan jakson perusteella täyttä kuraa, joten ehkä aika kultasi muistot. Kauden paras isekai näyttäisi olevan mutsi-isekai, kiitos tuoreen ja mielenkiintoisen idean, vaikka tästäkin saisi enemmän irti jos oltaisiin rohkeammin komedian eikä ecchin puolella… Tämänkin sarjan nimestä voi helposti päätellä, mikä on sarjan tulokulma ylitarjottuun isekaihin.

Naka no Hito Genome on teknisesti isekai, mutta parin ekan jakson perusteella kuuluukin uhkapeligenreen. Eli pelataan oudoilla säännöillä simppeleitä pelejä, joista päähenkilö selviää älynsä ja asenteensa avulla voittajana. Se että hahmot ovat streamaajia tuntuu melko päälle liimatulta katsojien haalimiselta/projektin rahoittajien vakuuttelulta.

Araburu Kisetsu no Otome-domo yo. Se kauden sarja, joka luultavasti muistetaan: konkari Mari Okadan sarja teinitytöistä, joilla on vähän vaikeaa seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Hauskaa ja osuvaa ensimmäisen jaksojen perusteella, ja aika varmasti kauden paras sarja.

Enen no Shouboutai. Oletko nähnyt Soul Eaterin? Jos et niin katso se. Jos olet ja pidit, niin sitten palomiespojat lienee katsomisen arvoinen. Soul Eaterin hahmot olivat parempia, huumori hauskempaa, estetiikka kunnossa ja kunnon tarina, mihin palomiespojat ei tunnu oikein pääsevän.

Kochouki – Wakaki Nobunaga. En ole pitkään aikaan katsonut sengoku-sarjoja, joten annetaan tälle mahdollisuus. Nuoren Nobunagan kasvutarina kuulostaa hienolta, mutta sengoku-sarjoilla on paha taipumus olla toimimatta yhtään mitenkään eivätkä ne sovi kasuaaleille katsojille, joilla on vain perustiedot sengoku-mähinöistä.

Sounan desu ka. 4girls1island. Söpöt tytöt (ehkä tosin aika ecchimäiset) tekemässä söpöjä asioita autiolla saarella selviytymiskierteellä kuulostaa ja näyttää erittäin hyvältä sarjalta, joka toimittaa sen mitä lupaa.

Dumbell Nan Kilo Moteru -kehonrakennusmanga sai kuin saikin animensa. Jutut ovat asiallisia, mutta ehkä katsoisin vielä muutaman videon youtubesta ennen kuin lähtisin dumbellin oppien mukaan salille kyykkäämään.

Granbelm on taikatyttösarja, jossa kolistellaan mechoilla. Fate-fiilikset ovat vahvat kun Graalin malja, tai siis Granbelm, ilmestyy ja vain yksi taikatytöistä voi voittaa omakseen sen mittaamattomat taikavoimat. Annetaan mahdollisuus, vaikka ekat jaksot eivät hirveästi vakuuttaneet.

Kanata no Astra on mielenkiintoinen sarja, joka vaikuttaa laadukkaalta. Ilmeisesti koettaa olla joku teinien kasvutarina ja murhamysteerisarja, mutta tämä ei oikein toimi ainakaan mysteerien osalta. Vaikea odottaa huippuälykästä päättelyketjua, jos sellainen perusasia on jäänyt tyypeiltä tekemättä kuin avaruusaluksen huolellinen tutkiminen. Nooh katsotaan mitä tästä tulee, hahmot vaikuttavat hyvällä tavalla geneerisiltä, mutta vaarana on tylsäksi meneminen.

Dr. Stonen mangasta olin todella innoissani. Alkuun, sitten meno vähän lässähti, eikä mangaa tulee enää seurattua. Lisäksi Boichin tyyli ei yhtään istu Shounen Jump -sarjaan, tuntuu että hänen on koko ajan vähän jarruteltava että meno ei mene liian väkivaltaiseksi ja seksikkääksi. Mutta ainakin kivikautinen alku on katsottavaa, ja ehkä mangakin on parantanut menoaan.