Kevät 2020 alku

 

Katsomislistalla

  • Fruits Basket S2
  • Arte
  • Brand New Animal
  • Fugou Keiji BALANCE:UNLIMITED
  • Kakushigoto
  • Yesterday wo Utatte
  • Bakarina aka. Otome Game no Hametsu Flag aka. Hamefura
  • Kaguya-sama wa Kokurasetai S2

Mangana tutut

  • Tower of God
  • Shokugeki no Souma S5

Shokugeki no Souma jatkuu myös tällä kaudella, mutta jätän välistä. Fruits Basket jatkuu sekin viimein, ja tällä kaudella mitataan sarjan todellinen arvo eli oliko vanhassa vara parempi. Loistava komedia-anime Kaguya-samakin saa jatkoa.

Tower of Godia luin vuosia sitten ja jossain vaiheessa se droppaantui. Ehkä tulee katsottua, mutta luultavasti ei, koska muistelisin ettei mitenkään ihmeellinen sarja ollut kyseessä.

Kauden odotetuin sarja on tietysti Bakarina, jota olen Twitterissä hehkuttanut. Otome-isekait saivat viimein animensa, ja tässä genressä on paljon muitakin hyviä teoksia, vaikka toki Bakarina on yksi parhaista lämpimänä ja mukavana sarjana. Anime näyttää tekevän hyvää työtä sarjan kanssa ja suosittelen ehdottamasti Bakarinan tsekkaamista. Juonihan on toki alusta asti selvä, mutta hahmoarkkityyppien käsittely uudessa valossa on aina mielenkiintoista katsottavaa.

Brand New Animal ei vaikuta kovin kiinnostavalta. Tuntuu Promaren toisinnolta, joka ei sekään ollut kiinnostava. ”Rasismi on väärin” ei ole kovin omaperäinen viesti, ja hullut tiedemiehet ja rahavaltiaat ovat taas pahiksia. Tarina ei ole kiinnostava eivätkä hahmoaankaan. Animaatio kantaa jonkun verran, ja onhan se pesukarhutyttö sinänsä ihan ok, mutta jos jaksot 4 ja 5 eivät ole todella hyviä ja saa tarinaan syvyyttä, niin tuskin tulee katsottua loppuun.

Yesterday wo Utatte – tykkäsin ensimmäisestä jaksosta todella paljon, ja sen jälkeen onkin ollut laskusuuntaa. Ekassa jaksossa esiteltiin jänniä hahmoja ja vihjalitiin jännistä juonikuvioista. Pari jaksoa myöhemmin nämä kaikki jännät asiat on jo selvitetty, joten luultavasti sarja jatkuu perusdraamana, jossa konfliktia pitää hakea mitä ihmeellisemmistä asioista. Ei tämä onneksi (vai harmiksi) mikään Domestic Kanojo ole.

Arte epäonnistuu aika rankasti feministisessä viestissään siitä, että myös naiset voivat olla taiteilijoita. Heidän pitää vain ensin olla jostain kumman syystä fyysisesti yhtä vahvoja kuin miehet, missä mennään sille vikalinjalle, että sukupuolten välinen tasa-arvo on sitä, että naiset ovat miehiä. Muuten Arten polku taitelijaksi on ihan miellyttävää ja helppoa katsottavaa.

Kakushigoto näyttäisi olevan kauden kovin sarja. Ja miksei olisi, onhan tekijällä sellaisia sarjoja takanaan kuin Sayonara Zetsubou-sensei, Joshiraku ja Uchouten Kazoku. Näille tyypillisen randomin hassuttelun lisäksi, jota sitäkin tietysti löytyy, Kakushigotossa näyttää olevan koskettava ja haikea tarina taustalla. Melko vaikea paketti, mutta näyttäisi toimivan.

Fugou Keiji BALANCE:UNLIMITED vaikuttaa mukavalta rämistelyltä, jossa on pientä dekkarivibaa, mutta enimmäkseen rämistelyä. Suurin uhka on, että kuvio käy nopeasti tylsäksi, kun idealisti etsivä koettaa ratkaista juttua perinteisin keinon ja sitten tulee UNLIMITED-äijä iskemään massit pöytään ja ratkaisee casen. Ekassa jaksossa ollut rikollispariskunta oli kuitenkin hyvin tehty tapaus, mikä viestii, että tässä sarjassa on potentiaalia.