Kesä 2020 alku

 • Yahari Ore no Seishun Rabukome wa Machigatteiru
 • Enen no Shouboutai: Ni no Shou
 • Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu 2nd Season
 • Deca-Dence
 • Gibiate
 • No Guns No Life S2
 • Nippon Chinbotsu

Jatkavat

 • Fruits Basket

Mangana tutut

 • God of High school
 • Maou Gakuin no Futekigousha: Shijou Saikyou no Maou no Shiso, Tensei shite Shison-tachi no Gakkou e Kayou
 • Shokugeki no Souma S5

 

Vähänlaisesti on kesällä katsottavaa. Vain kaksi uutta sarjaa, josta molemmat sijoittuvat maailmanloppuun jossa hirviöt ovat murskanneet ihmiskunnan. Molemmat ovat alkuperäisteoksia, mitä on vaikea uskoa, koska varsinkin Gibiate antaa vahvaa mobiilipelimainos-vibaa. Deca-Dence on näistä selkeästi lupaavampi, vaikka hurraahuutoihin sekään ei anna aihetta. Oletin että maailman salaisuutta olisi hillottu vähän pidempään kuin kaksi jaksoa, mutta nyt sitten ollaan kaikki kortit pöydässä, enkä usko että päähenkilökaksikko jaksaa sarjaa kantaa. Gibiatea tulee katsottua lisää sen takia, että se on niin outo, että mitä tahansa voi tapahtua.

Nippon Chinbotsu on Netflix-sarja, eli se on tullut jo kokonaan ulos. Anichart ei sitä kesäkauden sarjaksi näytä listaavan. Sarjan katsominen yhdeltä istumalta on listalla, joten alkuvaikutelmia on paha sanoa. Perustuu ainakin palkittuun kirjaan.

Mutta mitäpä väliä, kun yksi parhaimmista animeista Re:Zero saa tällä kaudella jatkoa. Huonoja ei ole myöskään muut jatkokaudet kun tarjolla on laatushounenia palomiespoikien kanssa, sekä laatudraama Oregairun muodossa. No Guns No Life täydentää paletin ainakin cyberpunk-menollaan, aikuismaiseksi ei sarjaa kehtaa väittää, kun teema tuntuu olevan, että päähenkilö käy vetämässä rööki huulessa jengiä turpaan. Mielenkiintoinen ja erikoinen endingi muuten sarjalla tällä kaudella.

En voi suositella Souman vitoskauden katsomista, sarja on huippunsa nähnyt. Maou Gakuin ei ole sinänsä ole isekai, koska teknisesti maou vain nukkuu muutaman vuosituhannen. Lopputulos on kuitenkin sama: meidän ylivoimainen päähenkilö valloittaa uuden maailman. Pientä alkuviehätystä tulee siitä, kun päähenkilö hihittelee muiden typeryydelle, mutta vaikea uskoa, että anime olisi niin ratkaisevasti mangaa parempi, että tämän jaksaisi katsoa. God of High School on kiinalaista toimintaa, en muista juonesta mitään muuta kuin että apinakuningasta taidettiin taas vaihteeksi fanittaa. Sarjakuvana ihan toimiva ”aivot narikkaan”, vaikka ei todellakaan parhaasta päästä.