Syksy 2020 Päätös

Keskinkertaiset

  • Akudama Drive
  • Higurashi no Naku Kori Ni Gou
  • Mahouka
  • Assault Lily – Bouquet
  • Jujutsu Kaisen
  • Enen no Shouboutai S2
  • Majo no Tabitabi

Tiputettu

  • Tonikaku Kawaii
  • Ikebukuro West Park
  • Yuukoku no Moriarty

Tonikaku Kawaiin charmi ei minulle avautunut, samoin kuin ei myöskään Ikebukuro West Parkin. Se on ok. Kolmas tiputettu sarja Yuukoku no Moriarty ei ollut ok. Sarja harjoitti valheellista markkinointia sisällöstään, kyseessä oli ”komeat pitävät hauskaa”-sarja eikä niinkään etsivähommia tai edes sitä yhteiskunnan parantamista. Mutta pahinta olivat juoniaukot ja epäloogisuudet. Sivuhahmojen motiivit saattoivat noin vain vaihtua ilman sen kummempaa. Kiristäjä, joka oli elänyt sillä, että kiristää äpärälapsilla aristokraatteja, päättääkin tehdä poikkeuksen ja tappaa äpärälapsen, koska hänestä piti saada pahis. Päähenkilö kertoo junassa random tyypille elämäntarinansa, koska juoni sitä vaatii. En halua tietää mitä typeryyksiä olisi odottanut jos olisi katsomista jatkanut.

Akudama Drive olisi voinut olla kauden ainoa hyvä sarja, mutta valitettavasti loppupuolisko ei ollut enää niin nautinnollista katsottavaa kuin alku. Lasten pelastaminen on tyhmää ja teki henkilöistä tylsiä, kun kaiken voi perustella aivottomasti sillä, että eikö kukaan ajattele lapsia.  Jotkut kehuivat päähenkilön hahmokehitystä, mutta mielestäni hiusten leikkaaminen ei ole hahmokehitystä. Loppu oli toki ihan ok, vaikka olikin melko paatoksellinen.

Majo no Tabitabi kärsi myös päähenkilön ailahtelevista motiiveista. Välillä tämä oli mistään välittämätön matkaaja,  ja välillä taas superempaattinen kanssakärsijä. Mutta kyllä tämän katsoi silti.

Jujutsu Kaisenista paljastui hyvä animesovitus, jota katsoi mielellään. Enen no Shouboutai taas alkoi junnaamaan jotenkin paikoillaan. Taidan siirtyä sen kohdalla mangan lukijaksi.

Higurashi no Naku Kori Ni Gou. Katsoin vanhan animen uudestaan, mikä toi huomattavasti lisää katsomisiloa. Toisaalta tapahtumat etenivät niin samaa rataa, jolloin meni toiston puolelle ja välillä tylsäksi.

Mahouka ja Assault Lily tarjosivat mukavaa toimintahömppää. Assault Lilyn painoarvo tietysti söpöilyssä ja Mahoukamanin äijäilyssä.

Hyvin heikko animekausi, josta ei ole paljoa kirjoitettavaa.