Syksy 2021 alku

Katsomislistalla:

  • Mushoku Tensei S2
  • Komi-san wa, Komyushou desu
  • takt op.Destiny
  • Platinum End
  • Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi
  • Ousama Ranking
  • Saihate no Paladin

Mangana tutut:

  • Mieruko-chan
  • Sekai Saikou no Anstashusha, Isekai Kizoku ni Tensei suru

Kauden parhaalta vaikuttaa tällä hetkellä Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi. Söpö sarja mukavilla hahmoilla, joka onnistuu välillä olemaan hauskakin. Duuniympäristöä katsoo aina mieluummin kuin kouluympäristöä.

Mieruko-chanin jätän suosiolla mangatuttavuudeksi. Mieruko-chan nojaa vahvasti yksittäisiin vaikuttaviin mustavalkoruutuihin eikä tarina juuri kanna, niin vaikea nähdä että olisi erityisen hyvä animekokemuksena.

Komi-sanin pitäisi varmaan olla mangana tuttu, mutta ei ole tullut luettua, joten kokeillaan sitten animena. Animen opening on sentään originaalianimaatiota eikä jaksoista kierrätettyä, joten on Komi-sanin animesovitus ainakin laadukkaampi kuin Nagatoron. 

Salamurhaaja-isekaista en muista mangana paljoa, se ei tainnut oikein koskaan lähteä käyntiin. Anime näyttää olevan kuitenkin varsin oivallisesti tehty, joten taidan katsoa sitä mieluummin kuin Mushoku Tenseitä, jonka toinen puolisko ei ole edennyt mihinkään.

Platinum End vaikuttaa vähän tylsältä. ”13 valittua joista vain yksi voi voittaa” on toki ihan mielenkiintoinen konsepti, mutta enkelin kyvyt ovat aika tylsiä ja suoraviivaisia. Hahmoissakaan ei ole kehumista. Saatan katsoa ehkä enemmän kuin 3 jaksoa, jos ei ole muutakaan tekemistä.

takt op.Destinyllä oli niin surkea ensimmäinen jakso että tuli melkein dropattua, mutta onneksi hommaan tuli vähän makua seuraavissa jaksoissa. En ole silti ihan vakuuttunut jaksaako katsoa loppuun asti.

Saihate no Paladin kuuluu niihin isekai-sarjoihin, joissa ei ole mitään väliä että sarja on isekai ja turhaan ottavat isekain viitan ylleen. Päähenkilö ei ole tehnyt mitään merkittävää vanhan maailman tuntemuksellaan ja sarjaan ei vaikuttaisi yhtään vaikka hän olisikin fantasiamaailman syntyperäinen asukki. Tahti on ollut hyvin rauhallinen, mutta seikkailu on alkamassa. Alku oli ihan ok, mutta jos tämä on rauhallinen viikon hirviö -sarja, en jaksa ehkä katsoa. Päähenkilö ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen sellaiseen juoneen, mutta jos kerätään joukkue demonikuningasta vastaan niin sitten olen kiinnostunut.

Kauden mielenkiintoisin on Ousama Ranking, jossa on vähintään uniikki päähenkilö. Paha vielä mennä sarjasta sanomaan, koska tämän tyylisiä animeita ei kolmen jakson perusteella arvostella. Mutta olen erityisesti tykännyt siitä, etteivät hahmot ole olleet mustavalkoisia, edes se paha äitipuoli.