Syksy 2021 Päätös

Hyvät

  • Sekai Saikou no Ansatsusha, Isekai Kizoku ni Tensei suru

Keskinkertaiset

  • Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi
  • Mushoku Tensei S2
  • Saihate no Paladin
  • Aggretsuko S4

Dropped

  • Komi-san wa, Komyushou desu
  • takt op.Destiny
  • Platinum End

Jatkavat

  • Ousama Ranking

tak op. Destinyn pääongelma taisi olla, että se rakentui avaruusolioiden asettamalle uhalle, mutta sarjan örkit eivät koskaan tuntuneet uhkaavilta. Hahmot ja etenkin joidenkin design miellytti suuresti, mutta eipä pelkästään sen takia jaksa katsoa. Komi-san ei vaan iskenyt, uusia ei-kiinnostavia hahmoja lyötiin pöytään, mutta totta puhuen itse Komi-sankaan ei jaksanut kiinnostaa. Platinum End oli jotenkin öö teini? Moraalipohdinnat oli puuroa eikä saamaton päähenkilö kiinnostanut. “Tähän ne nykynuoret varmasti samaistuu” lienee ollut taka-ajatus. Aika outo huti Death Noten tekijältä, ehkä pitäisi katsoa se uudestaan.

Mushoku Tensein kakkoskausi meni nollat taulussa perusviihteenä. Ei ollut erityisen hyvä, mutta tarpeeksi hyvä että jaksoi katsoa.

Saihate no Paladin oli vaativa sarja katsoa, koska siinä puhuttiin paljon. Pitäisi ehkä jopa sanoa, että mielenkiintoista, että tällaisia sarjoja edes tehdään. Jotain sarjasta kuitenkin jäi puuttumaan, sillä ei tätä voi hyväksi sarjaksi haukkua. Liian paljon puhetta, jolloin hyvätkin puheet hukkuivat yleiseen kohinaan? Vai että juututtiin jauhamaan samasta asiat liian pitkäksi aikaa? Tarvitsisi toiset 12 jaksoa kunnon arviointiin.

Aggretsukon neloskausi oli kolmoskautta parempi, sillä se palasi takaisin työympäristöön vähän villimpien sivupolkujen jälkeen. Toisaalta neloskautta katsoessa oppi arvostamaan kolmosen sivupolkuja, sillä ei tämä suhteissa edes takas vatvominen ollutkaan niin viihdyttävää. YT-neuvottelut-juonenkaari oli mielestäni hyvä ja uudessa hahmossa oli paljon potentiaalia, mutta molemmat saivat epätyydyttävän, suorastaan lapsellisen, lopun. Ehkä Japanissa ei ole tarpeeksi kokemusta YT-neuvotteluista. Toisaalta loppu on helposti tulkittavissa siten, että vitoskausi on tulossa. 

Ansatsu Kizokulla oli päräyttävä opening ja sarja oli hyvin tehty. Isekai jossa mikään ei tökkinyt ja toteutus oli parempi kuin mangassa. Hyvin viihdyttävä. Plus isekai-juonenkaarella oli oikeasti jotain väliä eikä unohtunut ekaan jaksoon. Asia josta tykkään mollata isekai-sarjoja. 

Ousama Ranking oli kauden paras. Kerrankin voi kehua hyvästä juonesta ja monipuolisesta hahmokaartista. Ei mitään mustavalkoista, kaikki on valkomustaa vai miten sen haluakaan ilmaista. Taatusti uniikki päähenkilö, mutta ei muukaan hahmokaarti juurikaan häviä tälle. En tiedä mikä olisi oikea kuvaava sana, rohkea? Tropeet eivät ohjaa sarjaa, mutta tropeet eivät ole myöskään pelkkä työkalu vaan niitä käytetään luovasti. Tietty älykkyys paistaa joka kohdasta sarjaa.

Kauden potentiaalisin sarja Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi kaatui siihen että sarjaan iskettiin jotain todella turhia ja surkeita sivuhahmoja, ja pääkaksikon hyvä kemia unohdettiin. Muutamat hyvät hetket eivät mitenkään riitä nostamaan hyväksi sarjaksi.