Animevuosi 2021

Sarjoja tuli katsottua 29 kappaletta, joista hyväksi listasin 10. Katsottujen sarjojen määrä on tasan sama kuin viime vuonna, mutta viime vuonna listasin hyviksi vain 8. Pudotettuja sarjoja oli paljon, 16 kappaletta. 

En tiedä onko 30 sarjaa uusi vakiotaso, aiemmin kun tuli katsottua 40 sarjaa vuodessa. Tämä tietysti koskee vain uusia sarjoja. Vuonna 2021 tuli muun muassa katsottua klassikko Rose of Versailles ensimmäistä kertaa hyvässä seurassa. Samoin Narutoa tuli katsottua taas uudelleen, ja Higurashin uudelleen katsomisen käytetyllä ajalla olisi katsonut 5 uutta sarjaa. 

Viime vuoden lopun ennustus oli:

Ensi vuodelle ei ole vahvoja ennustuksia. Mashle on paras Shounen Jump -sarja tällä hetkellä, mutta ei siitä suosittua tule. Se on ehkä mielenkiintoista nähdä, että käykö Shingeki no Kyojinille Game of Thronesit: totaalinen katastrofiloppu painaa koko sarjan unholaan, sillä kukaan ei halua enää muistella sitä. Sekin kiinnostaa, minkälaisen vastaanoton saa Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshin anime, joka on trigger warninginsa ansainnut. Sinänsä aivan luonnollista että isekaibuumi poikii myös näitä ääripään sarjoja.

Mashle ei ole animea saanut joten olen ollut väärässä, kyseessä oli henkilökohtainen mieltymykseni. Shingeki no Kyojinissa taisin olla jotenkin oikeassa, kukaan ei hirveästi halua puhua siitä kuinka hienosti sarja päättyi. Parantaja-anime sai paikkansa meemisarjana kun halutaan suositella jotain piristävää ja kivaa.

Mitä ensi vuodelle? En tiedä, yksikään uusi Jump-sarja ei ole hirveästi innostanut. Mitään megatrendiä ei ole havaittavissa, isekai-tuotanto on tasaista eikä mikään uusi genre nosta päätään. Yksi kovimmista manwhoista, Solo Leveling, päättyi tällä viikolla, ja näkisin mieluusti siitä animen, tai miksei myös korealaisten itsensä tekemän sarjan. Korea- ja kiina-animen nousua on kuitenkin ennustettu jo vuosikausia, niin en ehkä siihen lähde. Paitsi jos? Japani on ollut surkea ja rasistinen koronalinjauksissaan, jolloin ehkä tähti lähtee laskemaan.

Vuoden anime:

Kimetsu no Yaiba: Mugen train

Mugen train on toki anime-sarjakin. Mutta se tuli vasta sen jälkeen kuin leffa oli julkaistu. Tässä on iso ja merkittävä ero. Yleensä on ensin esitetty sarjana, josta on parsittu leffa kokoon. Tai shounen-sarjojen leffat ovat täysin yhdentekeviä fillereita, joista suurin osa roskaa ja muutama helmi ehkä joukossa. Kimetsu no Yaiba rikkoi tässä mielessä tuttua kuviota hyvällä tavalla. Puhumattakaan siitä, kuinka kova pätkä tämä oli ja kuinka MIEHEKÄS Rengoku olikaan.