Talvi 2022 Päätös

Hyvät

 • Ousama Ranking
 • Kimetsu no Yaiba: Yuukaku-hen
 • Akebi-chan no Sailor Fuku
 • Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru

Keskinkertaiset

 • Vanitas no Carte 2
 • Karakai Jouzu no Takagi-san 3
 • Sabikui Bisco
 • Tensai Ouji no Akaji Kokka Saisei Jutsu

Dropped:

 • Slow Loop
 • Koroshi Ai
 • Orient

Slow Loopin, Koroshi Ain ja Orientin tyrmäsin jo kauden aloitusblogauksessa. Onneksi tällä kaudella oli monta hyvää sarjaa. Ousama Ranking oli piristävän erilainen sarja, jossa hyviä hahmoja riitti. Sarjan teema oli myös kaunis: kärsimys ja anteeksiantamus, josta pidettiin kiinni alusta loppuun. Ehkä välillä toki vähän naiivia. Ainoa mikä sarjassa tökki oli viimeisen jakson “pakotettu draama” päähenkilöiden välillä, mutta ehkä sekin kohtaus tarvittiin. Sarjassa oli paljon toimintaa, mutta sarja ei tuntunut yhtään toimintasarjalta, koska enemmän jännitti sitä, miten kukakin hahmo reagoi tilanteeseen.

Punaisten lyhtyjen alueen demonimätöt oli taas aivan uskomattoman tykitystä.

Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru oli kivaa katsottavaa. Päähenkilöiden hölmö romanssi hyöstettynä cossihommilla maistui. Sarjassahan hahmot avautuivat paljon itsetunto-ongelmistaan, mutta mikään vakava sarjahan tämä ei ollut. Tunnelmaa kevennettiin säännöllisin ajoin paljaalla pinnalla. Ilmeisesti ecchikohtaukset eivät ole liikaa suurta yleisöä haitannut, koska sarja tuntuisi olevan varsin suosittu.

Takagi-san oli Takagi-san ja Vanitaksestakaan en keksi uutta sanottavaa. Tensai Ouji no Akaji Kokka Saisei Jutsu alkoi vähän lipsumaan juonitteluissaan, jolloin kiinnostus sarjaa kohtaan laski. Ihan viihdyttävä silti, mutta todella unohdettava. Sabikui Bisco kuuluu samaan kategoriaan: taistelut olivat hienoja ja hahmoissa särmää, mutta lopussa kompuroitiin niin paljon ettei tätä sarjaa halua edes muistaa parin kuukauden päästä.

Akebi-chan no Sailor Fuku olikin sellainen tapaus että listaan hyväksi. Sarja olikin jonkun sortin haaremisarja, jossa Akebi-chan merimieshenkisessä koulupuvussaan viettelee yksitellen luokkatovereitaan, mutta eroottisia kuvia pidemmälle romanssit eivät mene. Tämä olisi voinut olla sarja, jossa meidän genki päähenkilö hankkii kavereita klubiin, jota ollaan sulkemassa jäsenkadon vuoksi. Tällöin hahmot jäävät pinnalliseksi, kun funktio on ainoastaan täyttää lukumäärää. Akebi-chanissa motivaationa oli vilpitön innostunut ihastus, joka toi vuorovaikutukseen paljon enemmän. Ainoa mitä en sarjassa ymmärtänyt oli, että miksi eliittityttökoulu oli keskellä vuoristokylää, jossa ainoat lapset olivat Akebi-chan ja pikkusisko?