Kesä 2022 Alku

Katsomislistalla

  • Hataraku Maou-sama! 2
  • Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e 2
  • Overlord IV
  • Made in Abyss: Retsujitsu no Ougonkyou
  • Lycoris Recoil
  • Isekai Ojisan
  • Tokyo Mew Mew New~♡
  • Utawarerumono: Futari no Hakuoro

Dropped

  • Yofukashi no Uta

Mangana tutut:

  • Shin Tennis no Ouji-sama: U-17 WORLD CUP

Overlordin 4. kausi alkaa kärsimään vähän väsymyksestä, eikä ensimmäisiin jaksoihin mahtunut mitään uutta koukkua miksi kiinnostaisi. Samoin Hataraku Maou-saman kakkoskausi ei kovin suurta innostusta herätä, vitsistä riittää aineistoa vain yhteen kauteen. Älypel-i/juonitteluanime You-Zitsu on kakkoskautensa ansainnut ja materiaalia riittää, mutta sarja kärsii joko huonosta käännöksestä tai liian monimutkaisesta pelistä, kun ensimmäiset jaksot olivat melko raskaita ja meni vähän ohi. Utawarerumonon uuden animen kakkoskausi kärsii siitä, että eka osakin oli unohdettava. Tekisi mieli katsoa alkuperäinen sarja uusiksi ja pelata pelikin, koska sillä on oma paikka sydämessäni.

Made in Abyss: Jatkokausi joka ei petä ja jota on kovasti odotettu. Tuli vielä katsottua leffat pohjalle, jotta maailmasta ja juonesta ei menisi mitään ohi. Mittyn kohtalo satutti yhtä paljon kuin ekallakin keralla. Abyssin syvyyksissä riittää vielä selvitettävää, ja eihän siellä kivaa ole.

Isekai Ojisan pääsi yllättämään. Mikään isekai-sarja ei ole kyseessä, vaan pikemminkin jonkinlainen outo romanssikomedia, jossa huumori irtoaa ymmärtämättömyydessä tapahtuneista nuoruuden kokemuksista, mitkä nyt tapahtuivat peleissä ja isekaissa. Nauroin Evangelion-kohdille aivan liikaa.

Lycoris Recoil vaikuttaa myös hyvältä ja viihdyttävältä. Tyttöjen välistä ystävyyttä ja toimintaa. 

Tennisprinssejä en tullut koskaan katsoneeksi animena, mutta mangan luin. Muistaakseni tämä U-17 World Cup -tarina jäi kesken aikoinaan. En ajatellut animea nytkään katsoa. Toinen tuulahdus menneisyydestä on Tokyo Mew Mew, joka jäi pariin jaksoon aikoinaan. Tämä uusi versio on ihanan hölmö.

Yofukashi no Utassa on Dagashi Kashin päähenkilötytöstä tehty vampyyri ja päähenkilöpoika on käsittääkseni ihan sama tylsimys kuin oli karkkikaupan omistajana. Ei toiminut niin yhtään. Sarja tarvitsisi Sayansa, mutta en kestä tätä katsoa niin pitkälle että sellainen ehkä ilmestyisi.