Kesä 2023 Päätös

Hyvät

  • Watashi no Shiawase na Kekkon

Keskinkertaiset

  • Lastame
  • Nanatsu no Maken ga Shihai Suru

Aikatauluongelmat yhdistettynä hiljaiseen ja huonoon kauteen johti siihen että katsoin vähiten kausisarjoja ikinä. Jujutsu Kaisenkin jäi odottamaan parempaa hetkeä.

Lastame oli ihan ok katsottavaa, mutta oikeastaan pääkolmikko olivat melko tylsiä hahmoja. Jotenkin juoni siis tätäkin kannatteli ja pahispoika oli viihdyttävä. Unohdan taatusti että tuli tämäkin katsottua, vaikka katsomiskelpoinen otomeisekai onkin harvinaisuus.

Unohdan myös että tuli katsottua Nanatsu no Maken ga Shihai Surun, mutta eipä näitä taistelutaikakouluja pidäkään muistaa. Tai ehkä tämän muistaa Kati Aallosta, eli Hermione-kloonista, joka on eläinoikeusaktivisti. 

Watashi no Shiawase na Kekkon oli erinomainen sarja. Sopivan hiljainen tahti, poliittista juonittelua, mukava ilmapiiri modernisoituvassa Japanissa. Mutta ennen kaikkea herkkä ja vahva päähenkilö Miyo, jolla erinomainen ääninäyttelijä sai homman toimimaan. Tuhkimotarina, mutta toisaalta mukana oli coolin prinssin lisäksi perinteinen valintatilanne turvallisemman lapsuudenystävä-tyylisen pojan välillä. Miyo olisi erittäin helposti voinut olla hyvin epäpidettävä hahmo, jos hän olisi vain vellonut ja ruikuttanut passiivisena surkeudessaan, mutta jotenkin se onnistuttiin välttämään hetkittäisillä urheuden osoituksilla. Ja olihan siinä se joku työnarkomaani äijäkin, joka sai hyvää hahmokehitystä. Heistä oli erittäin helppo pitää.