Talvi 2024 alku

Katsomislistalla 

  • Yubisaki to Renren
  • Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimamana Hanayome Seikatsu wo Mankitsu Suru
  • Solo Leveling   

Mangana tutut

  • Mato Seihei no Slave      
  • Sengoku Youko
  • Sokushi Cheat ga Saikyou Sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranai n desu ga.      
  • Akuyaku Reijou Level 99: Watashi wa Ura Boss desu ga Maou de wa Arimasen
  • Chiyu Mahou no Machigatta Tsukaikata      
  • Dungeon Meshi

Mangana tutut pitkät nimiset ovat vähemmän yllättäen isekaita, kaikki hyvin perustasoisia. Toki Reijou on otomeisekai. En aio katsoa mitään näistä, eivät ne mangatkaan olleet niin hyviä, että haluaisin kokea ne uudelleen. Dungeon Meshikin on isekai, mutta komediallinen sellainen eikä minun kuppini teetä. 

Sengo Youko on hyvä manga, mutta saa nähdä käykö tälle samoin kuin mangakan toiselle sarjalle Hoshi no Samidarelle, eli adaptaatiosta tulee huti. Parempi varmaan jättää anime tsekkaamatta.

Mato Seihei no Slave on pikkutuhmaa toimintaa ja menee varmasti kevyeänä viihteenä. 

Solo Leveling on parhaimpia manwhoja. Minun pitää oikeasti kirjoittaa näistä blogaus. Solo Leveling on siis toimintasarja, jossa taisteillaan taikavoimin hirviöitä vastaan. Mutta sen sijaan, että kyseessä olisi isekai, hirviöt tulevat Koreaan. Manhwassa, ehkäpä juuri Solo Levelingin suosion siivittämänä, yleistä on, että Korean niemimaalle aukeaa portteja toisesta maailmasta, joita myös luolastoiksi kutsutaan. Portin saa kiinni, kun käy tappamassa luolan pomon, eli hyvinkin pelillinen konsepti. Poikkeavuus tulee siinä, että politiikka ja talous ovat isossa osassa näissä. Killat ja valtiot taistelevat toisiaan vastaan resursseista. Dystopia on enemmän tai vähemmän läsnä, koska toiseen maailmaan siirtyminen tapahtuu ihmiskunnan kustannuksella.

Yubisaki to Renrenistä on vähän ristiriitaiset fiilikset. Kyseessä on vakavasti otettava nuorten aikuisten romanssisarja. Päähenkilötyttö on kuuro, alkoholia kulutetaan, englantia puhutaan ja kohtauksissa on viipyilevää meininkiä, eli sarja haluaa olla jotain muuta kuin perus lukiohassuttelusöpöilyromanssi. Harmi vain, että sarja alkaa juuri niin; tyttö rakastuu poikaan, koska tämä pelastaa hänet sateelta/sammakolta/eksymiseltä tai – tämän sarjan kohdalla – neuvoa kysyvältä turistilta. Lisäksi päähenkilöpoika ei ymmärrä, ettei ole ok koskea ihmisiin ilman lupaa, mutta tämä on jotenkin käännetty hän edukseen. Tällä hetkellä fiilis on, että jos katson tämän loppuun, niin tulen luultavasti pettymään, mutta annetaan vielä pari jaksoa.

Loop 7 ei ole teknisesti isekai, koska päähenkilömme on aikamatkaaja ja tätä kautta hänellä on supervoimat, joiden kanssa on kiva seikkailla keskiaikaisessa eurooppalaisessa miekka- ja taikafantasiamaailmassa. Sillä ei ole usein mitään väliä, siirtyykö hahmo toiseen maailmaan vai onko hän maailman alkuperäisasukki. Tämä seikka korostuu varsinkin Loop 7:ssa, koska asetelma on otomepelistä ja päähenkilömme on pahistyttö, joka saa rangaistuksen päähenkilö-/pelaajahahmon kiusaamisesta ja joutuu kruununprinssin karkoittamaksi. Vaikuttaa kuitenkin kivalta sarjalta, mutta luultavasti ei mitään sen enempää.