Avautuminen K-Onista

Oli se ihan kiva sarja ja siinä oli kivoi biisejä, mutta voi jumalauta se fanikunta. Ei ole edes kovin vaikeaa ja maksa vaivaaa haukkua K-Onia, mutta fanit nyt vaan kerjäävät verta nenästään. Lankoja on tasaiseen tahtiin laudoilla ja sitten vielä saa kärsiä yui-flodesta irkissä (!kuvisanime) ja lukea joka helvetin päivä tätä:

21:09:29 < anonymous> yui ;____;

21:09:35 < anonymous> tahtoisin halata yuita ;__;

21:10:11 < anonymous> yui on niin ihana, hyväntahtoinen ja vähän höpsö ;___;

21:22:09 < anonymous> mugi on suomenruotsalainen

21:56:58 < anonymous> azusa on myös mukava ;_;

21:57:46 < anonymous> azusa piereskelemässä tehokkaita vetypieruja ripulisten pantsujen läpi ;__; t: kakkanyymi

Tämä on viime sunnuntai-illalta. Ettekö nyt tajua, että anime loppui ajat sitten. Nyt on aika siirtyä uusiin sarjoihin ja rakastua uusiin tyttöihin. Kyllä K-On tytyjä saa toki muistella, mutta ei joka helvetin päivä. Tehnyt jo itse asiassa pidemmän aikaa mieli vähän avautua tästä. En vihaa animea, vihaaminen on energian tuhlausta, mutta jotenkin nyt vaan nämä jätkät ovat onnistuneet saamaan tämänkin aikaan. Haukun hahmot, koska eihän siinä paskassa mitään juonta tai tarinaa edes ole.

Yui

Voi Yui, Yui. Yli 300 animea takana ja sä oot vammasin. Millään muulla ei voi selittää Yuin täydellistä itsekkyyttä, itsekurin puutetta, piittaamattomuutta toisista ja säännöistä. Autismin kirjosta on jauhettu, mutta minusta vammaisetkaan eivät voi olla näin paskoja tyyppejä. Kaikista pahinta on, että Yui varmaan itse luulee olevansa tosi kiva tyyppi.

Ritsu

Sama kuin yllä, paitsi että Ritsun kohdalla ei voi vedota vammaisuuteen siinä miksi hän ei osaa huomioida yhteisiä pelisääntöjä. Hyväksikäyttää Mioa samaan tapaan kuin Yui Uita. Oikein sopiva parivaljakko Yuin kanssa. Yksikin tällainen tyyppi riittää pilaamaan muiden elämän ja sitten kun niitä lyödään vielä kaksi yhteen.

Mio

Joo pistetään se perusujohahmo ja sit tehdään siitä tosi tyttömäinen niin kyllähän se myy. Laitetaan se vielä kuuntelemaan musiikkia kalliilla kuulokkeilla ja kirjoittamaan hempeitä biisejä nii kaikki uniikit lumihiutaleetkin on messissä. Eihän tässä hahmossa ole oikeastaan yhtään mitään sisältöä nyt kun alkaa tarkemmin miettimään. Pääfunktio on tarjota helppo samaistumiskohde ja kohde Yuin ja Ritsun kidutukselle ekalla tuotantokaudella.

Mugi

Sarjassa ainoastaan siitä syystä, että saadaan hyvä tekosyy kalliille musiikkisoittimille ja saadaan kätevästi myös rantajaksot hoidettua. Olisivat hoitaneet sen kitaran hommaamisen sillä perinteisellä tavalla. Muuten tällä hahmolla ei ole yhtään mitään annettavaa. Se jakso, jossa Mugi koitti heittäytyä rennoksi, oli ehkä karseinta katsottavaa ikinä. Mitä Mugi edes tekee tuolla koulussa? Eikö Japani ollutkaan niin kehittynyt maa, ettei siellä rikkaiden tarvitse kärvistellä köyhien kanssa samassa koulussa?

Azusa

Azusa on sarjan paras hahmo. Hänellä on tavoitteita ja haaveita, ja hän näkee vaivaa niiden eteen. Hän on tunnollinen, rehellinen ja mukava. Siksi herääkin kysymys, miksi hän ei lähde ovet paukkuen kerhosta helvettiin? Onko Azusakin niin yksinäinen ja rikki, että hänelle kelpaa kuka tahansa välittämättä siitä kuinka pahasti häntä pahoinpidellään henkisesti ja fyysisesti, hänen toiveilleen ja haaveilleen vain naureskellaan eikä häntä kunnioiteta yhtään. Ehkä simputtaminen on sitä hyvää japanilaista kasvatusta ja sitä on vain kestettävä.

Ui

Yuin tilanne on pakottanut Uin ottamaan enemmän vastuuta kuin hänen ikäiselleen kuuluisi olla, ja heidän välilleen on muodostunut vahva riippuvuussuhde. Yuita tämän riippuvuussuhteen rikkoutuminen ei haittaa kun hän löytää uuden henkilön jota hyväksikäyttää, mutta Uille käy huonommin. Hänestä ei tule kivaa ja hassua Yanderea vaan kärsii vaikeasta masennuksesta ja vaatii vuosikausien psykoterapiat ennen kuin hän pääsee tästä hyväksikäytöstä yli. Tai sitten Yui pitää häntä otteessaan koko elämänsä

Nodoka

Kuinka pahasti pitää olla häiriintynyt, että hengaa vapaaehtoisesti Yuin kanssa? Tuskin paljoakaan, kyllähän sellainen vammaisen törttöilyn katsominen hupia tuottaa ja boostaa kivasti myös omaa itsetuntoa. Muut myös pitävät sinua varsin hyvänä tyyppinä kun huolehdit heikko-osaisista. Tähän vielä se seitokai titteli päälle niin kyllähän tuollainen pyhimys pääsee hyvään yliopistoon. Kylmä totuus kuitenkin on, että sinulla Nodoka ei ole yhtään oikeaa ystävää.

Hauskaa söpöilyä vai alistamista ja hyväksikäyttöä?

Normaalisti nämä söpöt tytöt tekevät söpöjä asioita ovat kivoja sarjoja, joista tulee hyvä mieli kun niitä katsoo. Tytöt saattavat ehkä vähän härnätä toisiaan, mutta K-Onissa, kuten yllä todistettu, keskeisinä teemoina on hyväksikäyttö, narsismi ja sadismi. Ihme että kestin edes kakkoskauden puolelle ennekuin alkoi säälittämään ja tekemään niin pahaa, että oli pakko lopettaa. Kai se oli sellaista turhaa toivoa, että ehkä he parantavat tapansa ja heistä tulee aito ystäväporukka, joka perustuu terveisiin ihmissuhteisiin. Mutta ei, nopea katsaus mangaan, jossa he ovat siirtyneet yliopistoon, että Yui on löytänyt uuden hyväksikäytettävän. Joidenkin mielestä tämä on tosi hauskaa? Tuntuu pahalta, mies.