Animen katsomisesta 2

Välillä olen itsekin hämmentynyt otsikointitaidoistani. Tällä kertaa vähän teknisempi ja käytännöllisempi kuvaus.

Oikea vastaus kuinka katsoa animea katsomiseen on 10 000€ kotiteatteripalatsi tai elokuvateatteri. Tämä on tietenkin aika harvalle mahdollista, joten yleensä tyydytään stream vs torrent väittelyyn. Tähänkin oikea vastaus on se, että torrent tietysti, koska parempi laatu. Toisaalta, tämäkin on täysin siitä kiinni mihin on tottunut. Silloin aikoinaan animet tuli tuijoteltua 17 tuuman putkinäytöltä ja formaattina tyyliin real media video postimerkkikoossa ja täynnä pakkausvirheitä. Ja se oli ihan ok tuolloin ja tuntui hyvälle. Nyt anime katsottuna alle 720p laatuisena alle 42” taulu-tv:stä tuntuisi pyhäin häväistykseltä ja suurelta kärsimykseltä. Äänentoistot eivät ole vielä kohdallaan ja sitten voikin alkaa nojatuolia yms miettimään eli tästäkin tulee vielä parantumaan ja tulee naureskeltua, että mitä sitä silloin pärjäskään. Animea voi siis katsoa miten lystää, tottumiskysymys, mutta takaisin päin ei ole menemistä. Dubit ovat tietysti kielletty, paitsi ehkä suomidubit kännissä ja läpällä.

Eikö tämä nyt ole itsestään selvää että kummalla tavalla

Lisäksi animea pitää katsoa rutiinilla. Kuulostaa hirveän tylsältä, mutta rutiinit nyt vaan ovat se paras tapa saada asioita tehdyksi, olivatpa ne mitä tahansa. Salille aina klo 20:00 niin tulee oikeasti lähdettyä, siivoamiset ja pyykkäämiset maanantaina jne. Kirjojakin tulisi aika vähän luetuksi, jos ei joka ilta lukisi 10-20 minuuttia. Animen kohdalla tavoitteena on katsoa uusimmat jaksot silloin kuin ne tulevat. Jos jostain syystä tämä jää, koska lul elämä randomia, niin sitten onkin yhtäkkiä 5 jaksoa jäljessä ja pitäisi varata yli tunti niiden katsomiseen. 25 minuuttia on huomattavasti helpommin sovitettavissa aikatauluun. Yleensä katson aina yhden jakson illalla ennen nukkumaanmenoa, pois lukien pe&la. Tekee yhteensä 5, jolla sitten katsastaa ainakin kauden parhaat. Usein määrä on kuitenkin 1-3, jolloin kylkiäiseksi voi ottaa jopa jonkun vanhemman sarjan. Maratoonaus on aika harvinaista omalla kohdalla, se kun vaatii melkoisen aikavarauksen ja parin tunnin jälkeen alkaa puuduttamaan. Reilu tunnin pätkä on jotenkin vaan se optimi.

Tällainen pyhäkkö olisi tavoitteena

Oikeaa tunnelmaa/fiilistä animen katsomiselle ei kannata jäädä odottamaan, koska sitä harvoin tulee. Ja niin kuin muotoilin affekti-blogauksessa , kyllä opening yleensä sen tunnelman sitten saa päälle. Ja lisäksi kun katsoo aina siinä tiettyyn kellonaikaan, niin silloin tulee se fiilis, että nyt on katsottava animea. Muutamalla niin-läski-äijä tuttavalla on myös tapana aina syödä/juoda jotain samalla kun katsovat animea/leffaa. Tai pelaavat. Tai ylipäätään ovat hereillä. Selittää monta asiaa. Kokeilemalla tämäkin asiaa selviää, energiankulutus animea katsoessa ei ole sitä suuruusluokkaa, että tarvitsisi lisätankkausta sitä katsoessa. Sitä ei myöskään tarvitse tunnelmaan pääsemiseksi. Itse yleensä juon vain iltateen animea katsoessa.

Ja tämä kuva on mukana vain viemässä pois huomiointanne siitä, että tää oli aika huono blogaus

Ja muistakaa, kokopäivätyötä eikä mitään leikkiä.

EDIT. Mangan lukeminen on niin ja näin. Viikottaiset sarjat tulee luettua näytöltä, koska kuka niitä jaksaisi odottaa. Erikoisemmat mangat on myöskin huomattavasti helpompi googlata netistä kuin alkaa paperiversiota etsimään. Lisäksi niitä parhaimpia on voitu sensuroida jenkkijulkaisuissa. Paperiversio on kuitenkin parempi lukea, joten jos sarja on järkevästi saatavilla (eli koko sarja kerralla, koska muuten lukee kuitenkin netissä loppuun) niin pitäisin sitä parempana vaihtoehtona. Onlinereaderit ovat pirun käteviä, vaikka niissä on tietysti heikompi laatu, mutta ei niin huomattava että jaksaisi nähdä tarpeeksi vaivaa alkaa metsästämään irkkiä/rapidsharea läpi. Tableteista ei ole kokemusta, mutta en jaksa uskoa enkä koe tarvetta siirtymistä paperiversioista niihin.