Amagami SS+ Jakso 1

En yleensä episodiblogaa. Mutta kun episodiblogaan niin avaudun. Kyseessä on kuitenkin top⑨ listan anime.

Tiesin, että Tsukasa arcilta ei voi paljoa odottaa, koska alkuperäisessä animessa tehtiin pahin mahdollinen virhe mitä kuvitella saattaa eli sotkettiin eri endingit. Tällöin tulee yleensä vain sekalaista käsittämätöntä paskaa. Spoilerit Ayatsuji Tsukasan endingeihin:

Best End: Ayatsuji is accused of flirting with Tachibana while planning the Christmas school festival. She reveals her real, cynical personality. Everyone begins to hate her, confirming her cynical belief that people liked her just because she was a class rep. Tachibana becomes her sole pillar of emotional support. She quits being a class rep and forgets about her perfect image. On the night of the school Christmas festival, she and Tachibana sneak into the school and celebrate their own party there. They spend the entire night there. Sex is strongly implied. She becomes truly happy.

Good End: Her personality is never revealed and she never quits being a class rep. She plans out the party. She hugs Tachibana under the Christmas tree in front of everyone. There’s a myth that whoever hugs under the true becomes happy forever. Many years later, Ayatsuji and Tachibana visit the school. Ayatsuji tells Tachibana she’s afraid… she’s been happy for so many years and hopes that happiness will never end. Their child runs up to them.

Toisin sanoen, animessa Tsukasan todellinen luonne paljastuu, mutta loppu on silti se missä se ei paljastu. Nämä ovat toisensa poissulkevia tekijöitä. Nyt tässä ei ole mitään järkeä. SS+ jatkaa tietysti tällä linjalla joten ei siinäkään ole järkeä. Vielä vähemmän kun mistä se kilpasisko edes tuli? Miksi amagamimies yhtäkkiä ei olekaan täysin omistautunut ja nuolemassa polvitaipeita? Paljon voidaan hänestäkin paskaa puhua, mutta ei hän sentään ikinä useammalla luukulla käynyt.

No ei sillä, olihan jaksossa fanipalvelut ja ihania ilmeitä. Mutta olisivat nyt voineet vetää koko jakson pelkkänä fanipalvelua. Tai olisivat laajentaneet Tsukasan hahmoa kuvaamalla sitä, mitä animessa jätettiin pois. Hei ihan mitä tahansa paitsi joku typerä omg-pettääkö-se-mua hatusta revitty tekele. Ja mitä helvettiä se opening biisikin oli?

Manga noudattaa true endingiä

Onneksi voidaan aina leikkiä, että tätä ja seuraavaa jaksoa ei tapahtunut. Onhan sieltä kuitenkin tulossa vielä 4 hyvää tyttöä, joiden tarinaa ei menty pilaamaan eli niitä ehkä pystyy jatkamaan järkevästi. Tsukasan jälkeen suosikkihahmo on Haruka ja voi totta vie jos menevät hänen kohdallaan jotain hölmöilemään niin tiputan Amagamin sijalta 8->9. Tai jos se on täyttä voittoa niin sitten nostan sijalle 7.