Desucon Frostbite raportti

Jaan tämän raportin kahteen osaan. Ensimmäinen osa on eeppinen sankaritarina tuttuun tyyliin ja toinen on sitten asiallinen osio. Kännitarinoiden kirjoittaminen on lapsellista teiniuhoa ja halpaa idioottiviihdettä. Ja juuri tästä syystä niiden kirjoittaminen on sekä tarpeellista että hauskaa.

Lauantaiaamuna nukutti niin mukavasti, että tälläkään kertaan en ehtinyt avajaisiin. Ehkä vielä joku kerta. Saavuin parahiksi kuuntelemaan presidentiksi halajavan Haaviston höpötyksiä ja tais siinä olla kanssa joku wannabemangaka myös mukana menossa. Olin vähän pettynyt kun kukaan fujoshi ei kysynyt Haavistolta onko hän seme vai uke. Tämän jälkeen tietysti meidokahvilaan kahville. Kahvi oli tällä kertaa pahaa eikä edes kuumaa, mutta eipä sinne sen kahvin takia mennä.  Tämän jälkeen pantsupaneeliin, missä oli aivan liian vähän kuvia pantsuista ja aivan liikaa tekstiä ja puhetta. Kirjoitan tästä oman blogauksensa jossain vaiheessa, koska kaikesta huolimatta siinä tuli tiukkaa asiaa. Sitten kiireellä etsimään aikuisten taidekuvia sisältäviä piirrosteoksia, mutta valikoima oli aivan jäätävän huono ja hiljaiseksi vetää kun yaoi-tavaraa on enemmän tarjolla. Noh onneksi sieltä nyt sentään yksi Idolm@ster-doujin tarttui mukaan, mutta se ei ollut edes hentaita. Tämän jälkeen haaremiluennolle, joka oli odotusten mukaisesti conin paras luento, koska siellä lainattiin minun erehtymättömiä viisauksiani. Krayn ja muiden haaremia arvostavien herrasmiesten kanssa turistiin niin paljon irkissä tästä aiheesta, että faktat olivat kohdallaan. Tähän kun lisää vielä meemihuutelua niin kyllä luennosta tulee pakosti hyvä, koska se on informatiivinen ja hauska eikä vain jompaa kumpaa. Oli vain harmittavan lyhyt setti.

”Kun mä hörppään mun animekaljaa/waifuvodkaa ni mä tunnen olevani yhdessä rannalla Saberin, Rinin ja Sakuran kanssa”

Sitten päästiin conin epäviralliseen osuuteen eli ryyppäämistä nakamien kanssa. Suunnitelmat vähän epäonnistuivat kun tv:ssä ei ollutkaan VGA –liitäntää kyljessä niin kuin viime vuonna muistelin olleen eli ei päästy tykittämään tv:n näytöltä mitään. Muistutus itselle: HDMI-piuha mukaan ensi kerralla. Kajarit onneksi muistin ja poppi raikasi. Ilmeisesti ketään ei kiinnostunut, vaikka musiikit kuuluivat selkeästi käytävälle asti. Bileet tietää hyviksi silloin kuin naapurit, vartijat tai poliisit tulevat niitä kehumaan eli meillä oli kaikesta huolimatta ilmeisen paska meno. Ensimmäinen tyyppi porukasta sammui jo kahdeksan aikaan, kaikki ei päässeet baariin sisään ja sitten seuraa epäselviä tapahtumia joihin liittyy kuitenkin jotenkin 3 ÄIJÄburgerin syöminen, lahtelaisten normifägäreiden kanssa vittuilua, SEIZON SENRAYUKUN huutelua, animekaraoken yritystä, kaljapullojen rikkoontumista, ”leikkimielistä” tappelua kun joku puhu paskaa mun waifusta ja raivokohtauksia niiden omenahotellin ”koottavien” sänkyjen kanssa. Jossain vaiheessa iltaa huomattiin että Herra P puuttuu ja hetken miettimisen jälkeen tajuttiin, että se on lukittautunut vessaan. Sitten valkeni että myös Madoka doujin puuttuu. Huhuh, mitähän ovat vessassa puuhanneet ;). Hitto mikä pelimies :D

Kuvassa oleva kaveri läpsäisee waifuasi perseelle. Miten toimit? Painoa kaverilla on muuten 70kg ja animesarjoja katsottuna yli 300

Aamulla heräsin siihen, että minua paleli aivan järkyttävän paljon. Tajusin, että olen nukkunut pelkällä lakanalla ja aloin ihmettelemään että missähän peittoni on. Sitä ei kaukaa tarvinnut etsiä sillä vieressä Herra B myhäili tyytyväisenä lämpimästi kahden peiton alla. Seuraava häiriö tuli kun se kahdeksalta sammunut kaveri tuli etsimään kenkiään meidän huoneesta. Tarkoituksena oli mennä kuuntelemaan yhdeksältä alkavaa luentoa, mutta sydän hakkasi kuin Hisaolla ja pikainen päässälaskutoimitus tuotti tulokseksi, että myös Suomen lainsäädännön kannalta on paska idea lähteä ajelemaan. Seuraava koettelemus oli, että neropatit olivat kuivanneet ne kaljat lattialta käyttämällä pyyhkeitä, jolloin pääsin kokeilemaan sellaista eksoottista asiaa kuin itsensä suihkuun jälkeen kuivaaminen lakanoihin. Loppujen lopuksi sunnuntaina conipaikalle saavuttiin noin kello 12 ja perinteitä noudattaen suunnattiin meidokahville etsimään uskoa elämän jatkumiseen. Sunnuntain ohjelmaksi muodostui loppujen lopuksi kuljeskelu nakamani ostaman Fate Testarossa figuurin kanssa kuljeskelu ympäriinsä ja ihmisten reaktioiden seuraaminen. Reaktiot vaihtelivat avoimesta tuijotuksesta nopeisiin vilkaisuihin ja kateudesta hämmennykseen. Hintahan tuolla figulla oli 150 euroa, jos jota kuta jäi mietityttämään. eBayssa hinta näyttää olevan 170 dollarissa, joten tuo ei mikään ryöstöhinta ollut. Ja kyllä, kuljeskeltiin oikeasti sen paketin kanssa ympäriinsä huvin vuoksi, vaikka olisi sen voinut koska tahansa käydä autoonkin nakkaamassa. Päättäjäisissä vitutti kun en saanut pipoa, koska omani hukkui tällä reissulla.

Asiaosuus:

Järjestelyt toimivat kuten aina, mitä joskus joutui narikkaan jonottamaan. Aikataulut näytöillä näyttivät mitä sattuu, mutta enpä minä siitä mieltäni osannut pahoittaa. Huono homma oli tietysti tilan loppuminen luennoilla, mutta siihen on aika paha keksiä ratkaisua.

Haavistoa ohjelmassa oudoksuin aluksi, mutta sitten muistin että onhan Desuconissa Piraattipuoluekin ollut. Haavisto puhui jopa asiasta eli mainitsi jotain Japanista ja sitten puhui sensuurista ja piratismista, mikä on aika relevanttia meille netissä pyöriville. Nauratti vaan se, että olenko minä todella vastuussa siitä mitä ihmiset kommentoivat tähän blogiin? En minä osaa määritellä mikä on laitonta ja mikä ei, ja ennen kaikkea olen ollut siinä käsityksessä, että Suomessa ollaan vastuussa vain omista hölmöilyistä eikä muiden tekemisistä. Se viimeinen kertomus Hakkaraisen kanssa hengaamisesta oli tympeää äänten kalastelua ja olisi voinut jättää väliin. Sinänsä ”julkisten” kutsuminen on järkevää ja sitä kannattaa harrastaa, vaikka Haavistosta tuskin tulee presidenttiä.

Desuconissa oli myös Gaala, jossa palkittiin animejutuista. Voisin nämä kommentoida, vaikka en itse gaalassa ollutkaan eli en tiedä perusteluista tai valintakriteereistä tai oikeastaan mitään muuta kuin tuon voittajalistan. Tämä vuoden teoista palkitseminen on erittäin hyvä idea ja on kommentoimisen arvoista, koska lisää skenen aktiivisuutta ja tasoa.

Paras Coni: Mielestäni Desucon oli parempi kiitos konsertin ja Traconin kunniavieras ei minua kiinnostanut. Tykkään myös Sibeliustalosta enemmän rakennuksena ja meidokahvilassa sai parempaa palvelua kuin siellä Tamperetalon kahvilassa.

Vuoden skeneteko: Ehdottomasti samaa mieltä. Tarkoitukseni on ollut tuo kirja lukaista ja blogata siitä.

Vuoden mangajulkaisu: En seuraa suomalaisia mangajulkaisuja joten en tiedä mitä haastajia oli, mutta Planetes on toki kelpo kamaa.

Vuoden blogi: Kritisoin heti alkuun Jussi Karille siitä, että tuomaristoon on(oli?) valittu parhaat blogit eli tässä ei ole mitään järkeä, mutta hän vain nauroi. Ilonan kuvat blogi on kuitenkin oikea valinta, koska se on hyvä blogi. Parhaan siitä tekee se, että sen vaikuttavuus on aivan eri luokkaa kun meidän animeblogaajien sekoilut, mielipiteet ja muut burgeroinnit. Vaikuttavuus tarkoittaa sitä, että cossaus on iso osa animeskeneä ja Ilonan kirjoitukset vaikuttavat (informoi, muuttaa mielipiteitä, ohjaa ja herättää ajatuksia, lohduttaa, suututtaa, mitä vain) huomattavasti enemmän ja tehokkaammin kuin esimerkiksi minun kirjoitukseni, jotka ovat näin itseäni ja lukijoitani kehuen vaativaa luettavaa eli omaavat pienen lukijakunnan ja sitä kautta pienen vaikuttavuuden. Lisäksi omat ja erään toisen tuomaristosta vetäytyneen blogaajan kirjoitukset ovat luonteeltaan sellaisia, että pidän niiden palkitsemista eli niiden yleistä tunnustamista ja hyväksymistä outona ajatuksena. (Vaikka kyllä mä niistä sun känniavautumista tykkäänkin)

Vuoden cosplay: En oikein cosplaysta osaa muuta sanoa kuin näyttääkö se hyvältä ja tunnistanko hahmon, ja tuo näyttää hyvältä ja tunnistin hahmon.

Olen alustavasti sopinut, että pidän Desuconissa 2012 luennon. Tämä sen takia, että on epäreilua huudella vain täältä blogin suojista ja tee itte parempi. Aihe on luultavasti yksittäiseen animeen keskittyvä, koska sellaisia luentoja on liian vähän.

Toisena ilmoitusasiana, että otan yhtenäisyyden takia saman linjan mitä Jinx eli en enää kirjoita raportteja coneista jos en saa mediapassia. Ei siis sen takia, että minulla ei olisi varaa maksaa pääsylippua. Päinvastoin sen maksaminen on jopa mieluista koska se on järjestäjien tukemista. Tämä on itse asiassa oman linjani vastaista, koska kirjoitan tätä blogia omaksi ilokseni ja olen nähnyt tärkeänä antaa julkista palautetta coneista. Mutta näen edes jonkinlaisen yhtenäisen blogaajalinjauksena tärkeämpänä.

Ja tähän loppuun ne top3 cossit eli siis ne cossit mitkä jäivät mieleen. Kuvat oli tosiaan itse ottamia kuten huomata saattaa, koska virallinen conikuvaajani vietti viikonlopun vartioidessa maamme turvallisuutta.

Sena, Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Rin, Katawa Shoujo

Akarin, Yuru Yuri