Uncle Nova’s Ramble About Porn

Kollegani Nova blogasi tässä eräs kaunis päivä ansiokkaasti yllä mainitulla otsikolla. Jatkoimme keskustelua ircin puolella, josta muodostui niin mielenkiintoinen että ajattelin jakaa sen hedelmät myös näin julkisesti. Se on myös niin vahvasti sidoksissa tähän otaku-aihealueeseen mistä olen blogannut viime päivinä, että blogaus tästä on perusteltua.

Tiivistetty versio. Nova linkitti sosiaaliseen mediaan kuvan, jossa esiintyi piirrettyjä puolialastomia animehahmoja, joiden tissit kiilsivät. Tämänkaltainen harrastusaktiviteetti on näissä piireissä tavanomaista. Tällä kertaa kuitenkin eräs naissukupuolen edustaja toi esille, että hei ei ne tissit tuolta näytä oikeesti. No eivät tietenkään näytä. Nova pohtii tämän naisen tyhmyyttä, että luuleeko hän oikeasti etteivät nuoret miehet tiedä miltä tissit oikeasti näyttävät. Haloo internet-aika, eiköhän kaikki ole ne nähneet vähintään .jpg muodossa. Kaikki tasan tarkkaan tietävät mikä on ero on 2D ja 3D -tytöllä. Blogaus on hauska, suosittelen lukemaan.

animetissit.jpg

Miksi tämä naishenkilö luuli, että 2D-tissit olisivat mallinnus 3D vastaavista? Saati sitten että joku ei pystyisi näitä kahta erottamaan? Novan hypoteesi on, että hän on nainen eikä hänen aivokapasiteettinsa yksinkertaisesti riitä prosessoimaan eroja näiden kahden välillä. Hänellä on myös melko vääristyneitä käsityksiä miehistä ja heidän ajatusmaailmastaan, mikä johtuu hänen alhaisesta käsitys- ja havainnointikyvystään.

Tämä on toki aika synkkä näkemys naisista ja ihmisistä yleensä. Eräs kommentoija ehdottaakin, että kyseinen naishenkilö kyllä käsittää 2D:n ja 3D:n eron ja halusi kommentillaan tuoda epäsuorasti jonkun muun asian tietouteen. Tämä asia olisi tiivistetysti SHE WANTS TO FUCK eli tämä naishenkilö olisi kiinnostunut Novasta ja olisi kateellinen ja mustasukkainen siitä että kollegani nauttii yksinomaan 2D-seurasta, eikä huomioi häntä ollenkaan.

Oma näkökulmani olisi asian yleisempi taso, mitenkään Novan charmia väheksymättä, eli nainen olisi tosiaan kateellinen ja mustasukkainen kaikille 2D-hahmoille. Toisin sanoen hän halusi kommentillaan tuoda esille, että häneltä tai naisilta yleisestikään ei voida vaatia kiiltäviä jättitissejä.

Oikean puolimmainen piirros ei ole siinä mielessä 2D:tä, sillä se on piirretty 3D-mallista eli siinä on todellisuuden jäämiä. 2D on aina puhdasta eli sillä ei ole tekemistä todellisuuden kanssa

Tässä vaiheessa eräs cosplayharrastaja kertoi, että cosplaypiireissä animemitat vs. realistisuus on kommentteja herättävä keskustelunaihe. Tämä johdattaa meidät takaisin Novan alkuperäiseen hypoteesiin naisten käsityskyvystä. Ovatko cosplayharrastajat niin todellisuudesta vieraantuneita, että he luulevat että heiltä vaaditaan animemittoja? Eivätkö he tiedä, että se on ensinnäkin mahdotonta ja toiseksi tarpeetonta, koska anime ei ole jäljennös todellisuudesta joten todellisuuskaan ei voi olla jäljennös animesta.

Ja ennen kaikkea kuka heiltä tätä vaatii? Ei ainakaan Nova tai minä, eikä itse asiassa kukaan muukaan tuntemistani miesotakuista. Kuten todettu, kyllä me tiedämme eron 2D:n ja 3D:n välillä. Tästä voidaan päätellä, että alun naishenkilön kommentti oli oikeasti tarkoitettu hänelle itselleen, koska häneltä on tämä ero hämärtynyt. Hän siis todisteli itselleen, että ei häneltä voida vaatia animemittoja. Koska ei tätä asiaa ainakaan meille tarvitse todistella kuten Nova hyvin osoittaa.

Yllä oleva ei koske pelkästään animehahmojen ulkoisia mittoja. Tiedämme yhtä hyvin, että tsunderea/kuuderea/yanderea ei ole olemassa todellisuudessa. Tämä todellisuuden puuttuminen on juurikin se vaatimus, että animesta voi nauttia. En kuitenkaan käyttäisi Novan tavoin sanaa ideaali animehahmoista, sillä eivät hekään voi olla täydellisiä.