Desucon 2012

Tänä vuonna olin lupautunut pitämään luennon. Ymmärrän nyt huomattavasti enemmän virkatoveriani NovaJinxiä. Tänä vuonna twiittasin eli sieltä puolelta voi katsoa mitä kaikkea tuli perseiltyä.

Perjantain luennoilla tuli käytyä, mutta lauantaina en käynyt yhdelläkään, koska oma luento olisi alkanut ahdistamaan entistä enemmän. Ja sitten luentoni jälkeen oli pakko lähteä jälkipuinnille tuopin ääreen niin että missasin myös Aki Hatan konsertin. Sunnuntainakin onnistuin missaamaan kaikki luennot paitsi yhden syystä x.

Desucon toimi niin kuin se on aina toiminut. Tosin tänä vuonna tuli yllätyksenä, että Hendanen myyjä kysyi papereilta joltain tytyltä hänen ostaessaan piirrostaidetta. Melkein jäi tytyltä piirrokset saamatta kun ei ollut henkkareita näyttää. Korjasin asian ja myyjän kanssa puhellessa hän näytti olevan käsityksessä, että täällä on sama lainsäädäntö kuin jenkeissä ja Saksassa. Ei ole 100% varma tieto eikä ennakkopäätöksiä löydy, mutta taidettahan ei ole Suomessa kielletty. Ja vaikka olisikin, olisiko se piirroksissa sama kuin pornolehdissä eli 15 vai 18 vai luetaanko ne pikemminkin kirjallisuuteen kuuluviksi? Tosin mikäs porukka se onkaan sitä mieltä, että myös kirjoja pitäisi ikärajoittaa. Conien ohjelmilla ikärajat ovat sen takia, että järjestäjät haluavat välttyä turhilta ulinoilta, mikä on varsin järkevää monessakin mielessä.

Stufin luento Iyashi-keistä oli hyvä. Olisin ehkä kaivannut enemmän pointteja ja vähemmän animen katsomista, vaikka animen katsominen kivaa onkin. Iyashi-kei on hyvä osoitus siitä kuinka deeppiä anime on, sillä ala-genren ala-genren Iyashi-keikin jakaantuu eri tyyleihin. Krayn vihaluento oli alussa ihan ok, mutta huono aihevalinta häneltä ja lopussa meni jo liian halvoiksi vitseiksi. Frostin luento oli paljon parempi. Niidelin johtajuusluento oli hyvä johtajuusosuudeltaan, huono animeosuudeltaan. On niitä muitakin animeita olemassa kuin ne iänikuiset Narutot, Death Notet ja Pokemonit. Ei kovin kehuttava luentosaalis varsinkin kun useita mielenkiintoisia luentoja olisi ollut tarjolla.

Le loot.

Eniten kyllä harmittaa Aki Hatan konsertin missaaminen. Sunnuntaina hänen haastattelussaan tajusin kuinka loistava Aki Hata onkaan. Mahtava huumorintaju. Biisien erinomaisuus oli tietysti ennestään tiedossa, mutta en tajunnut kuinka luova henkilö hän onkaan. ”Mistä taas inspiraatiosi? Luonnosta, ihmisistä, muiden taiteesta?” Vastaus kuului: ”お酒, alkoholista” mikä on mielestäni täydellisen rehellinen vastaus. Sen jälkeen hän kyllä selitti jotain tympeää taivaasta sun muusta. Ihania trollivastauksia kysymyksiin, rakastuin täysin. Lisäksi tämä biisi: http://youtu.be/PWV79VB5h6Q

Päättäjäisten larppausjuttu oli tosi hieno. Monet asiat ovat hienoja. Mutta miten ne liittyvät animetapahtumaan?

Omasta luennosta sain ihan positiivista palautetta, mutta itse en ollut kovin tyytyväinen siihen. Alku lähti jähmeästi käyntiin, mutta sitten kun se lähti käyntiin, niin huomasin että aikaa on kulunut tunti, ja puolet (ja parhaat) kalvoista on käymättä läpi. Tämä oivallus luonnollisesti johti siihen, että loput kalvoista menivät sitten afdafdsaf. Olisin mieluummin puhunut tunnin hahmoista ja puoli tuntia Japanin yhteiskunnasta eikä toisin päin. Muutenkin burgeroin mitä sattuu missä sattuu järjestyksessä ja unohdin tiivistää pointteja, mutta toivottavasti nyt jotain jäi käteen. Luultavasti paikkaan asian täällä blogissa.

Tajusin myös, että olisi kaiketi pitänyt lisätä, että oletan että kaikki ovat vähintään animen katsoneet. Ilmeisesti joillain luennoilla on tapana lähinnä esitellä ja käydä sarja tarkasti läpi, mutta itse en tätä tajua. Sehän on äärimmäisen tylsää niille jotka ovat sarjan nähneet, ja niille ketkä eivät ole sarjaa nähneet, se toimii vain spoilerina. Ja koska mielestäni ihmisten tulisi katsoa animea, tein luentoni siltä pohjalta, että kaikki ovat vähintään sarjan nähneet ja haluavat uusia, laajempia tai/ja syvällisempiä näkökulmia ja analyysejä.

Top 3 cossit:

Luentoni herätti runsasta keskustelua ircin anonyymikanavalla sekä ennen luentoa että sen jälkeen. Vastaan tässä muutamiin. (Uhkaillut yms. jätetty huomioimatta. Se LOCK ON juttu oli kyllä ihan hauska.)

Q&A with !kuvisanime

< anonymous> vahvimman luennosta videota tänne ja vähän äkkiä tai tapahtuu aivan kamalia ;__;

On tulossa enemmin tai myöhemmin.

< anonymous> mikä dippainssi vahvin on

Tuotantotalous

< anonymous> jos tuta niin miks se enää ktm opiskelis

< anonymous> toinen vitun korkeakoulututkinto

Koska mulla on kaks kättä.

< anonymous> onkohan vahvimmal lukihäiriö

On. Uskomatonta kuinka kauan tuonkin huomaamisessa kesti.

< anonymous> puhuttiin liikaa izzarista

Itsemurha oli erittäin keskeinen osa sarjaa. Itsemurha on myöskin oiva tapa lähteä tutustumaan itämaisempaan ajatteluun. Mutta ei siltä kantilta miksi se on hyväksyttyä Japanissa, vaan siltä kantilta miksi se on lännessä kiellettyä. Ikävää jos jotakuta ahdisti käsitellyt aiheet, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että asioista pitäisi pystyä puhumaan avoimesti.

< anonymous> eiks joku autisti burgeroimassa ois just sitä aidointa animeharrastamista

Todellakin on.

< anonymous> vahvimmalla vammanen ääni

< anonymous> haluatko todella tietää miltä vahvin kuulostaa?

< anonymous> ei kyl kovin kiihottavalta

< anonymous> olin aina kuvitellut että vahvimmalla olisi miehisempi ääni ;__;

Pahoittelen. Olen aina välillä yrittänyt saada ääntäni miehekkäämmäksi viskiä juomalla ja sikareita polttamalla, mutta ei ole auttanut. Pakko pelata näillä korteilla. ;___;

 < anonymous> oon niin pettyny, vahvin ei kuulemma nolannu itteensä luennolla

< anonymous> ei feilannu vahvin ei

< anonymous> vahvimman luento oli aika kuivaa

< anonymous> en vihannut vahvinta ennenkuin nöin millane alfa seki on

< anonymous> vahvin oli burger ja luento oli paska

< anonymous> vahvin ignoroi mun tän: ulina viestin

< anonymous> vahvin nyt boottaa ittes

< anonymous> luulin et vahvin ois ollu joku läski, mut se oliki vaa kynis

Pahoittelen. Ei ole pettymyksellä rajoja. ;____;

< anonymous> siel se vahvin meni viel alfana sen ihme inttikude waifuluennonpitätäjän kans

Nauroimme erään heinolaisblogaajan kanssa erittäin räkäisesti tälle kommentille.

< anonymous> ite analysoin vahvinman että kun on narsismi ja assburger niin on helpompaa syyttää omista ongelmistaan toisia ja sen takia etsitään psykoanalyysillä mielummin vikoja toisista kuin itsestään

Ei huono, mutta lue tarkemmin blogiani tai psykoanalyysiä. Tai vaihda psykoanalyysi sosiaalipsykologiaan/psykiatriaan. NHK sarjan osalta psykoanalyysin pointti oli, että ihminen pystyy syyttämään tiedostamattomia viettejään epäonnistumisistaan, jos jostain syystä salaliittojen syyttäminen ei nappaa.

 < anonymous> !peppu vahvin