Desucon 2013 – Yleisfiilistely

badge

Coni ei alkanut kovin hyvin. Heti piti pahoittaa mielensä, koska järjestäjät eivät tajunneet omatoimisesti ottaa selvää blogini muutoksista. Kuulin myös huhua, että ne ryökäleet eivät kirjoittaneet ja etsineet kuvia taidekujalaisten esittelyjä varten, vaikka tälläistakin vaadittiin. ”Koska pitäähän sitä nyt olla selvillä suomalaistista artisteista”.

paikallemeno

Mutta tuon badgen saaminen käsiin ei ollut helppoa. Ennen conin alkua vettä tuli rankasti ja moottoriteillä keskinopeus oli 100km/h ja kolaritilanteet olivat lähellä kun piittaamattomat amatöörit tukkivat voittajien kaistaa alle 120km/h nopeuksilla. Etelästä päin tulleilla ilmeisesti se kolari sattukin (oliko sitten taidon tai Initial D OST:in puutteesta) ja moni nakama ja jopa kunniavieras myöhästyi tämän takia conin alusta.

avajaiset

Olin muuten ensimmäistä kertaa avajaisissa. Onneksi olin, tuo larppauskin unohtui nopeasti kun Aki Hata yllättäen ilmestyi laulamaan ja tanssimaan lavalle. Aki Hatahan on tosiaan siis paras. Tilanne ei ole muuttunut neljässä kuukaudessa yhtään mihinkään.

Tämän jälkeen coni jatkui luennoilla ja muulla ohjelmalla, mutta kirjoitan niistä erikseen vähän vakavammin ja tylsemmin. Tässä blogauksessa vain paljon kuvia ja vähän tekstiä, koska minä en jaksa kirjoittaa ettekä te lukea.

jäätelöäjameidoja

Jätski on paras :D ja meidojen stalkkaus

myyntipöydät

Tulin ostaneeksi tämän merkkiteoksen, koska se näyttää hyvältä kirjahyllyssä. Tuo hinta jäi vain häiritsemään. Jopa niin paljon että kysyin epäselvästi puhuvalta myyjältä siitä:

  • ”Miks tää on 21 euroa? Tosi outo hinta”
  • ”Koska se pitää tuoda maahan ja täs on tullit ja ja”
  • ”Niin niin mutta miks just 21 euroa? Miksei 20 euroa tai 22 euroa?
  • ”Tässä on takakannessa on tää dollari hinta nii se muodostuu tästä ja sit tulleista”
  • ”Niin niin mutta tehän tän hinnottelette, 21 euroa on huono hinta”
  • ”Mä en oo omistaja ja näiden kirjojen hankkiminen maksaa meille”

Kaveri vaikutti tukityöllistetyltä joten maksoin sen 21 euroa ja poistuin hallitusti tilanteesta. Ilmeisesti tuo puhe oli valmiina, koska ernut tinkaavat hinnoista ja ovat niin tyhmiä, että tuollainen menee läpi. Tai eivät oikeasti tajua, että kaikki maksaa.

teerenpeli

Ja Desuconhan ei ole Desucon ilman Teerenrantaa. Tällä kertaa jäi tosin vain yhteen kun piti kiiruhtaa Suomen skenekerman miittiin VIP-tiloissa meidojen tarjoillessa virvokkeita.

iltabileet

Iltabileet ja ryyppäys ylipäätään jäivät tänä vuonna väliin, koska minusta on tullut tylsä. Onneksi soihdunkantajia riittää, harmi ettei siitä yhdestä järveen tippuneesta ole kuvia:

c8

Päättäjäiset olivat melkoista tuskaa kun Visual Questin larppaus kesti 20 minuuttia 30 minuutista. Sen aikana tosin Twitter oli parhaimmillaan.

päättäjäiset

Viime vuoden päättäjäisissä pääjärjestäjää ja desuconia kritisoitiin kokoomusnuoriksi, kun Mr. Myyrä heilui puku päällä lavalla esittelen iPadia.

omena

Tänä vuonna iPad oli vaihtunut iPhoneen.

No siitäkin selvittiin, mutta kotimatkalla nälän iskiessä tuli tehtyä pieni virhearvio pysähdyspaikan suhteen:

rekkakuskit

Minulla on herrasmiesten taidesarjakuvaa tästä.

Ja sitten ne top 3 cossi tytyt:

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

7468_10201308432383382_423503742_n