Tracon 8 ennakkoblogaus

Tracon 8 lähestyy lupaavasti. Osallistun tapahtumaan median edustajana, joten kyseisestä tapahtumasta tullaan raportoimaan tässä blogissa sekä twitterin puolella.

Tracon on roolipeli- ja animetapahtuma, ja nyt kun ollaan näin animeblogissa, niin voitte arvata kumpaa osaa tässä blogissa käsitellään. Tällaiseen kahtiajakoon ei olisi tarvetta, mutta olen huono roolipeliharrastaja enkä luota kykyyni raportoida siitä puolesta tyydyttävästi. Jotkut varmasti osaavat harrastaa molempia lajeja.

Miksi Traconiin kannattaa vaivautua paikalle? Suurimalle osalle vastaus on varmaan se, että Tampereelle on helppo tulla ja majoittua. Jotkut oikeasti asuvat Tampereella, toisin kuin esim. Lahdessa tai Kuopiossa, joten lokit pääsevät pyörimään kaveriensa nurkkiin. Tapahtuma ei ole myynyt loppuun, joten lippujen ostamisestakaan ei tarvitse murehtia, vaan senkin voi jättää aivan hyvin täysin viime tinkaan. Tampere-talolla ja sen ympäristössä riittää hengailutilaa, vaikkakin syksyn kylmyys voi ikävästi pilata pihaleikkejä.

130321caff868fe2041cd6b6b801e44f8e7467e1

Vähän vakavammat harrastajat käyvät tietysti Tracon tarjoamissa ohjelmissa. Animeohjelmaa ei ole paljoa tarjolla, mutta silti valinnanvaikeutta pääsee syntymään kun päällekkäin löytyy esim. Satoru Akahoria ja Sengoku-aikaa. Naruto-ohjelmaa löytyy ja myös miitti, mikä on melko yllättävää, koska Naruto-buumi päättyi jo monta vuotta sitten, mutta ei tarpeeksi monta vuotta sitten että siitä nostalgiaa saisi.

Must-see -juttuja ohjelman puolesta on ainakin animekonsertti. Ensialkuun pelotti kun biisilistalla oli vain Ghibliä ja Pokemonia, mutta onneksi sieltä näyttäisi löytyvän myös Spice&Wolf OP ja Tsubasa Chronicle Medley. Pääsyy jälkimmäisen sarjan katsomiseen on nimenomaan sen upeat musiikit.

Ohjelmista pisti silmään myös ”What do Japanese think of foreign Otaku?” WAITO PIGGU GO HOME. Luultavasti ei, sillä kuvauksen lukeminen viestii, että kyselyyn on panostettu ja se olisi tehty ihan vain tätä ohjelmaa varten. En ole asiantuntija, mutta voisin kuvitella että korealaisesta, jenkkiläisestä ja suomalaisesta otakusta ajatellaan eri tavoin.

Muita perusotakun conia piristäviä juttuja Traconissa ovat iso myyntisali ja taidekuja. Mahjong-pöytien laatua en ole aikasemmin testannut, mutta tänä vuonna ajattelin korjata tämänkin puutteen. Tämän vuoden Traconissa on uutena asiana kirpputori, johon voi raahata turhat anime- ja ropekamansa. Mangakirppiksiä on coneissa nähty, mutta nyt on ilmeisesti myynnissä kaikkea muutakin kamaa ja vieläpä ilman välistä vetämistä. Ja en tiedä huutelenko taas vajailla tiedoilla, mutta aikaisemmat conikirppikset eivät ole itse conin järjestämiä.

3149dc8f1c85b330fbe18af5cc1da92d

Nähdään Traconissa. (´ゝ౪◔`)