Kesä 2013 päätös

Hyvät

 • Gatchaman Crowds
 • Uchouten Kazoku
 • Highschool DxD NEW
 • Free!
 • Shingeki no Kyojin
 • Watamote

Keskinkertaiset

 • Rozen Maiden
 • Gen’ei o Kakeru Taiyou – Il Sole Penetra le Illusioni
 • Fate Kaleid Liner PRISMA ILYA
 • Railgun

Huonot

 • Senki Zesshou Symphogear G

Jatkavat

 • Gin no Saji (jatkuu tammikuussa)
 • Monogatari Series Second Season

Dropped

 • Kamisama no Inai Nichiyoubi
 • Servant x Service
 • Stella Jogakuin Koutouka C3-bu

Kaudella oli poikkeuksellisen paljon hyviä sarjoja. Itse asiassa 6 hyvää sarjaa on uusi ennätys tässä blogissa. Ja Gin no Saji tavallaan kuuluisi myös hyviin, joten 7 hyvää sarjaa tekee tästä kaudesta yhden parhaimmista animekausista.

Paras OP: Gatchaman

Paras ED: Free! ja DxD NEW 2nd

2ce226f17566cc4ad804408df5a3197c7c87aa82

Hyvät


Gatchaman Crowds

Kauden paras sarja. Hyvät hahmot, hyvä teema, hyvä tyyli, hyvä kokonaisuus.

Watamote

Animeadaptaatio oli erittäin onnistunut. Kannattaa lukea kollegani Jinxin avautumiset sarjasta. Watamote tarjoaa todella hyvät edellytykset itsensä peilailuun. Vaikka päähenkilö on tyttö, sosiaaliset ongelmat joiden kanssa painitaan ovat molempia sukupuolia koskettavia.

Highschool DxD NEW

Parhaimman ecchimätön kakkoskausi oli jopa parempi kuin ykköskausi. Kakkosending oli jo oikeastaan pornoa. Niin hyvä sarja, vaikka ei tämän parhautta moni tajua.

Shingeki no Kyojin

Pienet muutaman minuutin recapit kuuluvat shounen-animeen. Eihän tämä ollut lähelläkään mitään Dragon Ball Z -tasoa. Anime korjasi mangan pahimmat viat eli epäselvät hahmot ja huonot takautumien ajoitukset. Seurasi myös mangaa tarpeeksi uskollisesti. Kamalinta olisi jos Titaaneille olisi käynyt niin kuin Claymorelle, eli ”loppu oli oma keksimä”.

Free!

Toimitti mitä lupasi ja toimitti sen hyvin. Jos osaan tulevaisuutta ennustaa, niin veikkaan että saamme kiittää Freetä siitä että kohta meillä on käsillä paljon hyvälaatuisia naisille suunnattuja haaremisarjoja. Draamailu uhkasi sarjaa parissa kohtaa, mutta onneksi sekin pysyi sallituissa rajoissa. Ja olihan se kiva, että oli vähän jotain juontakin eikä vain komeita uimaripojuja syömässä kakkua.

Uchouten Kazoku

Puhuvia päitä, mutta loppua kohden saatiin vähän juontakin liikkeelle. Sinänsä pettymys, koska lopussa paras hahmo Benten ei ollut enää niin isossa roolissa. Tämä oli kai näitä aikuisten animeita, jossa pohditaan perhesuhteita ja elämää yleensä komedian ollessa hillittyä. Hahmot olivat ensi alkuun vähän paljaita, mutta niihin alkoi kertyä sisältöä mukavasti. Tanuki&tengu-teema tarjosi mukavasti mielikuvitusta mausteeksi. Tarinan kannalta tuolla ei ollut väliä, tanukit ja tengut olisi helposti korvannut ihmisilläkin.

ec2b61cbc655f283ff6c838c4a4c1e38ad7f0911

Keskinkertaiset

Gen’ei o Kakeru Taiyou – Il Sole Penetra le Illusioni

Älkää nolatko itseänne sanomalla, että tämä sarja liittyisi jotenkin Madokaan. Madoka ei keksinyt taikatyttöjen kärsimystä. Lisäksi tarot-kortit ovat ihan oma juttunsa animessa. Ja ennen kaikkea kyseessä oli tyttöjen taikatyttösarja. Peput ja tissit eivät saaneet kuvakulmia ja kaikki oli söpöä. Lisäksi miehille suunnatussa taikatyttösarjassa pitää aina selittää miten maailma toimii. Tässä sitä ei nähty tarpeelliseksi, maagisia tarot-kortteja nyt vaan oli olemassa. Pääteemoina olivat naiseksi kasvaminen ja ystävyyden voima. Ihan ok sarja, mutta ei kyllä mitään menetä vaikka tätä ei katsoisi.

Railgun

Fillerit olivat taas täyttä kuraa, mutta varsinaisen tarinan mukaiset jaksot olivat erinomaisia. Joku voisi syyttää Touma vs Kiihdyttäjä -reanimointia rahastuksesta ja laiskuudesta, mutta onhan se nyt ns. eeppinen kohtaus.

Fate Kaleid Liner PRISMA ILYA

Aika turhaa höttöä muuten, mutta Archer Ilya oli kauden paras toimintapätkä. Onneksi oli vain 11 jaksoa, koska Rinin ja Luvian kinastelu oli rasittavaa katsottavaa jaksosta toiseen.

Rozen Maiden

Ei ihan päässyt hyviin, koska se joku jäi tästä puuttumaan. Luultavasti se oli tahditus. Junin kehittyminen ja sitten nukkejen juoni eivät oikein kulkeneet käsi kädessä luontevasti. Söivät tilaa toisiltaan. Taistelukohtaukset eivät oikein sisältäneet toimintaa ja Alice Game tuntui unohtuneen. Eikä dimensiokikkailu ollut oikein muutenkaan makuuni. Uusi ulkoasu oli ihan jees, mutta jotenkin sitä vain muisteli sitä vanhaa rosoista värimaailmaa. Aika kultaa muistot ja niin poispäin, mutta ennen ruusuneidotkin saattoivat olla parempia.

92f78ff2c547551bdb9cffcdaef43cae10ee7f6c

Huonot

Senki Zesshou Symphogear G

Eka kausi oli hyvällä tavalla huono, tämä toka kausi oli yksinkertaisesti huono. Harmittaa kun en tajunnut dropata ajoissa.

Dropped

Stella Jokakuin Koutouka C3-bu

Sarjasta puuttui kaikki se, mikä yleensä on tehnyt näistä tytöt ja aseet -sarjoista katsottavia. Eli ne aseet&sota. Nyt sarja tuntui olevan lähinnä tyttöjen keskinäisten suhteiden murehtimista ja välillä ehkä ammuskeltiin jos muistettiin. Myi noin kahden levyn verran eli muutkin olivat samaa mieltä. Toimii hyvänä todistuksena siitä, että rahan printtaaminen suositulla genrellä ei ole mikään itsestäänselvyys.

Kamisama no Inai Nichiyoubi

Harmittaa kun en tajunnut dropata ensimmäisen tarina-arcin jälkeen. Sarja meni kokoajan vain alaspäin. Ei tässä tainnut olla mitään hyvää, miksi edes katsoin 8. jaksoon asti?

Servant x Service

Olikin vain huono koulukomedia, joka ei tapahtunut koulussa. Työssäkäyviä aikuisia hyödynnettiin niinkin hauskasti kun heittämällä pari ryyppäysläppää. Typerää randomhuumoria muutenkin kaikesta muusta kuin työelämästä ja aikuisista. Joko ei osattu tai sitten Japanin julkisen sektorin ruotiminen ei käy päinsä. Ehkä odotin tältä sarjalta liikoja, menen nyt lukemaan Dilbertiä.

9cb9a56c2767b401af463edeb22f4e90cef612a3

Jatkavat

Gin no Saji

Lämminhenkinen ja sivistävä sarja. Hehkutin tätä jo kolmosjakson perusteella ja meno on vain parantanut sarjan edetessä. Saa nähdä kestääkö tämä vielä seuraavat 11-13 jaksoa. Tämä ykköskausi jäi niin pahasti kesken, etten viitsi tässä sitä enempää ruotia. Tiedän, että kakkos kausi tulee vasta tammikuussa, mutta lasken tämän silti jatkavaksi.

Monogatari Series Second Season

Aika keskinkertaista menoa ollut. Katson tottumuksesta.