Syksy 2013 Alku

 1. Magi S2
 2. Hajime no Ippo Rising
 3. Diabolik Lovers
 4. Kyoukai no Kanata
 5. Kill la Kill
 6. Yowamushi Pedal
 7. Yozakura Quartet
 8. Valvrave
 9. Outbreak Company
 10. Log Horizon
 11. Golden Time
 12. Yuushibu
 13. Non Non Biyori

Dropped:

 1. Infinite Stratos
 2. Coppelion
 3. Freezing Vibration

Näyttää todella pahalta nyt tässä. Sarjat ovat kaikki todella keskinkertaisia eikä yhtään vuoden anime -ehdokasta ole joukossa.

Parhaiten menee urheiluanimen ystävillä: Ippo saa jatkoa ja Yowamushi Pedal on suorastaan liiankin perinteinen urheiluanime. Onneksi pyöräily on aiheena tuore. Kuroko no Basket jatkuu myös, mutta sitä en ole animena seurannut.

22e954fc78bcdb4bd869d3fd98ea4593da2a80bf

Kauden paras sarja näillä näkymin on Kill la Kill, joka on edustaa Gainaxia akselilla FLCL-TTGL-P&SG eli sitä hyvää Gainaxia. Saa nähdä ottaako sarja vakavampaa suuntaa, mutta kyllä mielikuvituksellisia ja rempseästi animoituja taisteluita katselee.

Toiseksi paras on Yozakura Quartet. Tätä (niin kuin myös Kill la Killiä) on vaikea määritellä, mutta molemmissa on tyyliä. Yozakura Quartetissa on ideana demonien ja ihmisten yhteiselo eli teinejä supervoimilla, mutta en tiedä minkä suunnan sarja ottaa. Kai tämä poikien sarja koittaa olla kun seksuaallisisviritteistä juttua riittää, mutta jotenkin saan fiilistä, että tämä vetoaa enemmän tyttöihin. Hyvin suunniteltua hahmokaartia ainakin riittää.

Oikeastaan valehtelin. Valvrave on kauden paras sarja. Toivottavasti meno menee full code geass.

Non Non Biyori – 4girls1countryside. Söpö ja ihana.

Yuushibu aka Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita. Ideat lopussa kun sankari ja demoniruhtinas päätyvät jälleen lopettamaan taisteluhommat ja työskentelemään palveluammateissa. Tällä kertaa kodinkonemyyjinä hampurilaismestan sijasta. Ilmeisesti tämä sarja meinaa olla parempi kuin Hataraku Maou-sama. Noh, enemmän ainakin näkyy paljasta pintaa, ja sarja näyttää keskittyvän komediaan ja suhteisiin tappeluiden sijasta, mikä on hyvä ratkaisu. Koska YUUSHA&MAOU-asetelmasta repii hyvin huumoria.

Magi – Älkää välittäkö, tarvitsen shounenseikkailuannokseni. Parin ensimmäisen jakson perusteella ykköskaudesta on opittu jotain.

972ff89e03ceed7e573d14b650febb65cb5925df

Log Horizonin päähenkilöt joutuvat jumiin MMORPGiin. Kuulostaako tutulta? Jos vastasit Sword Art Online, niin huti meni, koska jos kuolet Log Horizonissa, niin heräät respawn-pisteeltä. Eli kevyt fantasiaseikkailusarja MMORPG-säännöillä keskinkertaisilla tuotantoarvoilla. Tekee kuitenkin asioita oikein, kuten ”riko jokaista pelisääntöä”. Ragnarök-anime on lähempänä tätä sarjaa, paitsi että Ragnarök oli jäätävän huono pelimainosanime.

Kyoukai no Kanata – vammamoe taistelee demoneita vastaan ja mukana menossa on tylsä poika, joiden välillä ei tapahdu yhtään mitään. Jälleen kerran todistettu, että KyoAnin kannattaisi tehdä pelkästään sellaisia sarjoja, jossa hahmot ovat samaa sukupuolta.

Diabolik Lovers on kauden mielenkiintoisin sarja, koska tässä otomegameadaptaatiossa sadistiset vampyyrit alistavat ihmistyttöä oikein kunnolla. Suosittelen katsomaan, koska alku on varmasti tunteita herättävä.

Outbreak Company & Golden Time – keskinkertaista roskaa, jotka ovat droppausvaarassa. Älkää koskeko ennen kuin varmistan ovatko nämä mistään kotoisin. Luultavasti eivät, mutta ehkä Golden Time yllättää, koska harvinaista rakkauskomediaa yliopistossa.

Hävetkää:

Paska sarja, hyviä kuvia

Paska sarja, hyviä kuvia

Infinite Stratos Ei näiden pseudohaaremeiden jatko-osat oikein vetoa. Alussa on kiva nähdä kun uusia tyttöjä tulee, mutta sitten se mielenkiinto hiipuu.

Freezing Vibrationin eka kausi oli ihan ok kun tarinana oli, että kivutaan koulun arvoasteikossa ylös tapellen. Nyt kun huipulle päästiin, niin revitään niitä vihollisia sitten kaikenlaisilla typerillä juonenkäänteillä. Hahmojen väliset suhteet eivät myöskään kehity vaan junnaavat paikallaan. Liian typerää jopa ecchimättösarjaksi. Tai siis se, että tämä yrittää olla vakavasti otettava sarja.

Coppelion on typerä ja epäuskottava sarja. Jos koetat saada vakavasti otettavan kohtauksen tehtyä, ihmisten pitää käyttäytyä uskottavasti. Nyt se saatiin aikaan sillä, että kaikki vain juoksivat ympäriinsä oikeisiin paikkoihin ilman motiivia. Ehkä ohjaajat mokasivat jotain rankasti ja jättivät pois mangan kohtauksia, jotka olisivat selittäneet asioita. Tai sitten tämä on oikeasti jonkun esiteinin kirjoittama ”vähänx siistii maailmaloppu ja koulutyttöi ja suuria tunteita ja kaikkee”. Tähän päälle vielä iso joukko muita epäloogisuuksia, niin meillä on tässä kauden huonoin sarja.