Kevät 2014 alku

Ah kevät, niin paljon animea. Droppilistalle ainakin löytyi jo heti paljon tavaraa. Katsottavien listalle toivottavasti tulisi lisää tavaraa, mutta katsotaan miten tilanne kehittyy.

Katsomislistalla:

 • Mushishi
 • Jojo
 • La Corda d’Oro Blue Sky
 • Escha & Logy no Atelier
 • Kamigami no Asobi
 • Haikyuu!
 • Gochuumon wa Usagi Desu ka
 • Mahouka Koukou no Rettousei
 • Isshuukan Friends

Dropped:

 • Bokura wa Minna Kawaisou
 • Blade and Soul
 • Soul Eater Not
 • Black Bullet
 • Akuma no Riddle
 • selected infected WIXOSS

2cefdd7b912b7ba4bd892bf35a7e7f84301bb792

Mushishi. Kaunko me tätä odotettiinkaan? 8 vuotta näköjään. Jos alkuperäinen on näkemättä, niin äkkiä katsomaan, koska tämä on sitä niin sanottua laatuanimea eli sarjassa on tunnelmaa, johon uppoutuu sarjan kaikesta hitaudesta huolimatta.

Soul Eater Not oli huono manganakin, anime tuskin pystyy pelastamaan tilannetta. Typerä ja turha hassuttelu jatko Soul Eaterille, joka muistuttaa enemmän 4girls1club menoa kun sitä menevää shounenia mitä alkuperäinen sarja oli.

selected infected WIXOSS korttipelimaailma vaikutti ihan kiehtovalta, mutta jotenkin minun on todella vaikeata katsoa kakkosjaksoa. Eikä ”en mä tajuu, oon vaan avuton tyttö” päähenkilö ainakaan edesauta asiaa.

Black Bullet teki mieli dropata jo openingin kohdalla, koska jo siitä näki, miten tympeät hahmot sarjassa on. Huumori luokkaa ”ollaan köyhiä ja jahdataan alennuksia (naurakaa pls)” ja tietysti väkivaltaiset naiset, tuo animen aina niin hulvaton kestovitsi. Vähän kiinnosti dystopia maailma koska taistelukohtaus menetteli, mutta en jaksa sitä kaikkea muuta kärsimystä.

Blade and Soul. Typerä mainosanime jostain surkeasta mmorpg-pelistä. Tai no, virhe on varmaan se, että sarja ottaa itsensä liian tosissaan. Näyttää hyvältä kun promoarttia on animoitu, mutta hahmot ja juoni onkin reippaasti taka-alalla.

Akuma no Riddle. So edgy, salamurhaajii ja ihan zegoi hahmoi~

Bokura wa Minna Kawaisou. Betapoika joutuu asuntolaan tyttöjen keskelle. Yksi tytöistä on hiljainen lukutoukkalukiolainen, toinen juoppo työnainen ja kolmas ei paljoa kiinnosta, koska paskaa.

Tämäkin asetelma toimii kunhan hahmot ovat tarpeeksi hyviä

Tämäkin asetelma toimii kunhan hahmot ovat tarpeeksi hyviä

Mahouka on kauden lupaavin. Siinä missä edellä mainitut teki mieli dropata jo ensimmäisen jakson puolessa välissä, Mahoukaa oli pakko saman tien katsoa saatavilla olevat 3 jaksoa putkeen, mikä on taattu varma merkki siitä, että on hyvää tavaraa tulilla. Tarinaltaan Mahouka on, yllätys yllätys, taikaa futuristessa koulussa, mutta saa nähdä mihin sarja kehittyy.

Gochuumon wa Usagi Desu ka vaikuttaa tavalliselta ja kivalta 4girls1club-sarjalta, MUTTA VOI HYVÄ LUOJA NE JUO KAHVIA TEEN SIJASTA. THE DECONSTRUCTION OF THE GENRE.

La Corda d’Oro Blue Sky ja Kamigami no Asobi ovat tyttöjen haaremisarjoja, joista olen pitämässä luentoa kesän Desuconissa. Näistä siis enemmän silloin.

JoJo – tykkäsin vanhasta OVAsta enemmän. Siinä oli jotenkin karumpi meno. Part 3 on myös sarjan miehekkäin osa, joten en vaan jotenkin nauti tästä uudesta tyylistä. Outoa kyllä sanoa vanhaa karummaksi, koska uusi versio vaatii enemmän sensurointia, kuten kouluhoitajakohtaus osoitti. Tympeä on myös ratkaisu on näyttää eyecatcheissä hahmojen statseja, se tuo mieleen peleihin perustuvat animet. Olisipa part 3 skipattu ja tehty 4 tai 6.

Escha & Logy no Atelier on tietysti Atelier-kuraa, mutta tätä katsoo koska suomisubit ja onhan ne hahmodesignit ihan kivat.

Haikyuu! – harmillisesti tässä lentopallourheiluanimessa hahmot ovat jotenkin suoraan naismaisesti homoja, eikä sillei miehekkään kaverillisesti homoja niin kuin urheilusarjoissa yleensä. Katson silti, koska urheiluanimeita on niin helppo katsoa.

Isshuukan Friends on kaiketi hyvänolon romanssisarja ilman suurempia draamoja pastelliväreillä, mutta typerällä tarinaelementillä. No ehkä tästä kehittyy jotain, sillä 3 päähahmoa ovat ihan kivoja.