Animeharrastaja! Näitä 10 virhettä et halua tehdä harrastuksessasi

man-thinking-reclines-wooden-floor-open-journal-dreaming-universe-39839982

1. Katsoa animea ajattelematta

Harrastelijat katsovat animea ajattelematta ja prosessoimatta sen sisältöä. Oikea harrastaja ajattelee ja analysoi aina näkemäänsä. Vaikka sinulla olisi 200 päivän verran palkkeja MALissa, et ole oikea harrastaja, jos et ole sisäistänyt yhtäkään jaksoa. Luulet oikeasti, että Evangelion kertoo roboteista.

 

learning-english-as-foreign-language-22170080

2. Katsot dubattuna animea

Anime pystyy välittämään viestinsä vain japanin kauniin kielen kautta. Dubattua animea pidetään oppineiden keskuudessa pyhäinhäväistyksenä. Lapsille ja muille lapsen tasolla oleville – joiden ymmärrys ja aivokapasiteetti eivät riitä subien lukemiseen – dubit sallittakoot.

 

pig-looking-over-fence-spring-meadow-30110090

3. Katsot länsimaisia sarjoja

Jos lempisarjoihisi lukeutuu länsimaisille katsojille suunnattuja sarjoja, olet tullut katsoneeksi vääränlaista tuotantoa, jolla ei ole mitään tekemistä oikean animen kanssa. Animea tietysti katsotaan sushia syöden ja samuraista, ninjoista ja geshoista haaveillen, ja muuta ei animesta tai Japanista sitten oikein tiedetäkään.

 

elder-woman-using-computer-looking-very-happy-31030272

4. Katsot vanhoja sarjoja

Vanhojen sarjojen katsominen viestii menneisyyden kuplaan jämähtämisestä.  Aikasi kuluu vanhojen aikojen muistelussa ja nykytilan katkeroinnissa, eikä animea ehdi enää katsomaankaan. Haloo, elämme nyt vuotta 2014 – viime vuosituhannella tehdyillä sarjoilla ei ole enää mitään väliä, joten niihin ei kannata aikaansa tuhlata.

 

poor-man-sleeping-street-horizontal-40996391

5. Katsot animeasi streamista

Paha moka on käyttää netin striimauspalveluita animen katseluun. Otakut ovat keräilijäluonteita, ja animen omistaminen on tärkeää. Jos sinulla ei ole viittä kiintolevyä, jotka on nimetty animehahmojen mukaan ja ovat täynnä animea, toimit auttamattomasti väärin.

 

team-work-23268002

6. Katsot animea seurassa

Selvää ja tunnettua on, ettei kukaan normaali ihminen animea katso. Anime on koulukiusattujen ja syrjäytyneiden harrastus, johon paetaan todellisuutta. Anime on tarkoitettu yksin katsottavaksi. Voidaan vain ihmetellä, että miksi joku, jolla on ystäviä, katsoisi animea.

 

Waste paper spilling out of bin

7. Katsot subattua animea

Japani ei ole niin vaikea kieli, etteikö asialleen oikeasti vihkiytynyt sitä voisi opetella. Subien tiiraaminen vie huomiokykyä estäen animesta nauttimisen koko tietoisuudella. Subit myös roskien lailla peittävät näkymää, etkä näe sarjaa sellaisena, kuin tekijät ovat sen tarkoittaneet katsottavaksi.

 

words-consumer-behavior-chalk-blackboard-40291699

8. Katsot sarjan vain yhden kerran

Animen todellinen olemus aukeaa tyypillisesti vastaa n:nnen katselukerran jälkeen. Harrastaja palaa rakkaan sarjansa äärelle jopa useita kertoja vuodessa. Sarjan katsominen vain kertaalleen viittaa likaiseen viihdekäyttöön, jossa asioita kulutetaan kertakäyttöisesti.

 

baby-girl-watching-tv-17019703

9. Katsot uusia sarjoja

Nykyisin ei yksinkertaisesti enää tehdä yhtä hyvää animea kuin ennen. Lisäksi nykyanime on läpeensä kaupallistunut. Uudet sarjat kelpaavat lähinnä uusille katsojille, jotka eivät paremmasta tiedä, kun taas todelliset harrastajat pysyvät näistä hömpötyksistä kaukana.

 

vacuum-cleaner-man-does-house-work-34414118

10. Katsot animea siivotessasi

Moni tykkää olla tehokas ja puuhata jotain muutakin animea katsoessaan. Esimerkiksi irkissä roikkuminen ja kännykän näprääminen vievät kuitenkin keskittymistä pois animen tapahtumilta ja varsinkin imurin ääni saattaa peittää animen äänet alleen.

 

Lähde:

Animeskene

 

JOONAS JOUTSEN

joonas.joutsen@ismedia.fi

 

JAA SOMESSA

jaasomessa