Talvi 2015 Alku

 • Idolm@ster: Cinderella Girls
 • Aldnoah.Zero
 • Death Parade
 • Yurikuma Arashi
 • Dog Days S3
 • Kantai Collection
 • Saekano
 • Koufuku Graffiti

Jatkavat:

 • Cross Ange
 • Log Horizon
 • Shirobako
 • Yowamushi Pedal

Aldnoah.Zeron uuden kauden alku oli pettymys. Kakkoskausi alkoi niin kuin ykköskauden tapahtumilla ei olisi ollut mitään väliä. Aldnoahissa olisi jo niin paljon moittimista, että parempi keskittyä sarjan hyvin puoliin. Kohtaukset ovat tyylikkäitä, jotkut hahmoja hyviä ja mechoilla taistelevat pojat huutamassa toistensa nimeä hyvän musiikin soidessa on kivaa katsottavaa.

48cbedfc1a5f4a53dd606b5edefa4fc1f3bb4048

Saekano on haaremisarja, jossa nörtit tekevät erogea. Ja öö mikäs siinä, puolet tytöistä ovat kivoja ja päähenkilö ylilyöty otakuhahmo, joten kyllä tätä katsoo.

Kantai Collection on yleissivistävä katsottava, koska Kancolle on kuulemma uusi Touhou. Itse animessa ei ole mitään ihmeellistä – se on Strike Witches laivoilla – vaan suosio perustuu peliin. Näin länsimaisesta näkökulmasta Kancolle on kännykkäpeli (mutta vain selaimella pelattava), eli pelaa parin tunnin välein tai maksa oikeaa rahaa siitä että saat odotusaikoja pienemmäksi. Ei kuitenkaan Clash of Clans -tyylinen, vaan enemmänkin Hay Dayn tyylinen, koska pelissä on pääosassa grindaus eikä muiden kurmotus. Ja tähän on sitten lisätty japanilainen keräilykorttikulttuuri. Ilmeisesti koukuttava konsepti, joka erottaa miesotakut rahoistaan yhtä hyvin kun Love Live! School Idol Festival -peli riistää teinitytöiltä pennoset, ainakin viimeistään doukkariosastolla.

Yurikuma Arashi on Utenan ja Pingurummun perillinen, eli rutkasti konsepteja ja symboliikkaa ja toistoa tehokeinoa. Tähän mennessä todella hapokas sarja, johon en ole vieläkään päässyt kiinni. Luultavasti suurin puute on se, että Yurikumassa ei ole sitä loistavaa musiikkia, mikä teki Utenasta ja Pingurummusta erittäin hyviä sarjoja. Päätyttö, joka tällä hetkellä koostuu siitä, että on ikävää kun äiti kuoli ja vihaan siksi asioita, on heikko esitys edeltäjiinsä verrattuna. Toivottavasti sarjan antisankarit pelastavat.

Idolm@ster: Cinderella Girlsille täytyy antaa pisteet ekasta jaksosta. Siinä missä alkuperäinen Idolm@ster lähti käyntiin, kun Tuottaja-san heitettiin keskelle tyttölaumaa lottovoiton saaneena, Tuhkimotytöissä Tuottaja-san tekee DUUNIA saadakseen tytöt kasaan, mikä tekee jäbästä heti paljon paremmin samaistuttavan. Muuten sarja käsittelee lähinnä sitä, kuinka Rin on paras tyttö.

b919ad7233df1fd55e86dd47f5466d28c0d45f15

Dog Days S3. Paras viaton ecchisöpöily on taas täällä. Juoni on tälläkin kertaa se, että kaikki on kivaa ja hauskaa ja söpöä – paitsi että kolmoskauden kolmessa ekassa jaksossa on ollut menoa jo enemmän kuin kahdessa ekassa kaudessa yhteensä. Dog Days on oikeasti tosi positiivinen ja kiva sarja, älkää antako pikku eccheilyn hämätä, se vain tekee sarjasta entistä paremman.

Koufuku Graffiti ei mikään Hidamari Sketch ole, vaikka onkin Shaftilta ruuanlaittoon keskittyvä 4koma-anime, jossa tytöt asuvat yhdessä ja pyrkivät taidekouluun. Mutta ihan symppis sarja silti, pidetään katsonnassa.

Death Parade on älykäs sarja, joka herättää keskustelua. Paskaa keskustelua, sillä suurin osa esimerkiksi 4chania selaavista henkilöistä on madonnahuora(ei se laulaja)syndroomasta kärsiviä nuoria miehiä, joille naisen pettäminen on vakavin ja ainoa asia maailmassa. Itseä mietityttää se, miten dialogi tulee toimimaan jatkossa. Lateleeko uusi tulokas hyviä analyysejä tuomittavista, jonka jälkeen pääpomo tulee kertomaan asioiden todellisen näkökulman? Kehittyykö baarimikko johonkin suuntaan, vai tuleeko pääpaino olemaan asiakkailla? Kauden potentiaalisin sarja.

Kaikki jatkavat ovat täyttä timanttia.