Desucon Frostbite 2015: Twitter-tilastoja

Jatkoin DesuTalksissa aloittamaani projektia, eli hain kaikki sopivan hashtagin omaavat twiitit ja analysoin ne. Olkaapa hyvä:

frostbitetimeline

Twiittejä alkoi valua kiihtyvään tahtiin ennen conia ja analysoitavaksi päätyi yhteensä 4 076 twiittiä.

frostbite tweettaajat

Ahkerin twiittaaja oli Desuconin virallinen Twitter-käyttäjä, mutta tämä johtui lähinnä siitä, että tilillä tiedotettiin paljon asioita valitulla aikavälillä. Jos tarkastelu rajattaisiin vain conipäiviin, niin Eve olisi ykkönen.

frostbitementions

@desukun sai myös murskaavasti eniten mentioneita, ilmeisesti sen takia, että ihmiset tykkäsivät tagata häntä mukaan.

frostbiteparhaattwiitit

Parhaassa twiitissä oli itseasiassa 3 kuvaa cossitytyistä lumisella juna-asemalla, mutta nykyinen API tukee vain yhtä kuvaa. Hyvänä kakkosena hauskaa meemuilua ja kolmantena kuva sanomalehdestä. Näyttää siltä, että kannattaa varustaa twiittinsä kuvalla, jos mielii tälle listalle.

frostbitetimeline2

Tapahtuman twiittaustahdissa näkyy pari piikkiä. Ensimmäinen sijoittuu perjantaille Rakuen Tsuiho -leffan jälkeen ja sitä käsittelevään keskustelupaneeliin, ja isoin piikki lauantaille kunniavieras Urobuchin haastatteluun ja lauantain toinen piikki Urobuchin Q&A sessioon. Sunnuntain piikit ajoittuvat AMV-kisaan ja conin loppumiseen.