Kesä 2015 Alku

Katsomislistalla:

 • Overlord
 • Gate
 • Charlotte
 • Monster Musume no Iru Ichijou
 • God Eater
 • Gangsta
 • Rokka no Yuusha

Jatko-kausia:

 • Idolm@ster Cinderella Girls
 • Non Non Biyori
 • Gatchman Crowds Insight

Jatkavat viime kaudelta

 • Shokugeki no Souma
 • Ore Monogatari
 • Arslan Senki

Dropattu

 • Aquarion Logos
 • Akagami no Shirayukihime
 • Prison School

36c74fae629fabc87be08fe7adecabb1f0c883e7

Hiljainen kausi; vaikka animea on paljon listalla, niin mitään erityisen kovaa ei ole. Onhan siellä toki Non Non Biyori pelastamassa taas sieluja, ja Gatchaman Crowdsin ensimmäinen kausi oli ainakin erinomainen, tokasta en ole vielä täysin varma. Droppauslistalle pääsi heti kaksi sarjaa. Akagami no Shirayukihime oli perusshoujoa, mutta mieluummin katson vain hyvää shoujoa kuten Ore Monogataria. Aquarion Logosissa ei ollut yhtään sitä, mikä teki Aquarion EVOLista niin erinomaisen sarjan. Koko sarja on sekava ja sanat pahiksina on ehkä tylsin idea ikinä.

Prison Schoolin anime ei voi tehdä mangalle oikeutta, koska se ei olisi televisiossa näytettävää kamaa. Suosittelen mangan lukemista, aivan törkeä ja törkeän hauska.

Gangstasta tuli mieleen Black Lagoon, eikä vain sen silmälappujäbän takia, vaan siksi että meillä on korruptoitunut kaupunki, jossa nunnat ja mummotkin ovat hampaisiin asti aseistautuneita. Gangsta tosin ei näytä pääsevän Black Lagoonin tasolle, vaan se jää johonkin edgyilytasolle. Ja hahmoja jos vertaa Black Lagooniin, niin tekee vain mieli katsoa Black Lagoon uusiksi.

[HorribleSubs] GOD EATER - 03 [1080p].mkv_snapshot_15.07_[2015.07.31_22.53.45]

God Eater oli jo täysin roskaviihdekategoriassa, koska kahden ekan jakson perusteella sarja näytti kököltä ja hahmot tylsiltä ja juonikin oli luokkaa ”möröt ja luvattu sankariteinipoika”. Kolmannen jakso ilmataistelu muutti käsitykseni, eikä kuvan neitonenkaan asiaa haittaa. Tykkään myös flashbackien kerrontatavasta.

Gatesta olisi voinut olla enempäänkin, jos se pohtisi sitä, onko meidän ihan ok valloittaa tää fantasiamaailma ja teurastaa sen asukkaat, mutta kyllä tämä keijuhaaremimenokin kelpaa. Tämä anime voi myös avata mili-otakujen ajatusmaailmaa, koska tästä paskastahan ne haaveilee, mutta katsotaan sarja nyt ensin loppuun.

Charlotte on Key-anime. Kiva ja sillei, mutta ei kyllä hirveästi iske. Saa nähdä jaksanko loppuun asti – luultavasti en, jos jokaisen jakson juonena on se, minkä kyvyn viisikko löytää tällä viikolla.

Overlord on kauden lupaavin sarja. En arvannut, että MMORPG-maailmoihin saisi vielä näinkin tuoretta näkökulmaa. En tiedä vielä, kuinka syvälle MMORPG-maailman mekaanikkoihin mennään, vai unohdetaanko ne kokonaan. Sillä ei ole väliä, koska pahisten näkökulmasta kerrottua tarinaa katsoo mielellään.

74b33a1753c8f0d63f5b54a3e634f27b41add69d

Rokka no Yuusha on myös tätä mätetään demoneita -kategoriaa, tosin lähtökohtana ei ole peliä eikä se onneksi yritä 3D animoida ihmisiä toisin kuin God Eater . En usko, että tästä mitään sen kummempaa tulee kuin kiva seikkailufantasia-anime.

Monster Musume no Iru Ichijoun luultavasti droppaan. Monsteritytöissä on parasta konseptitaide, eikä manga & anime juurikaan osaa huumorilla hyödyntää eri hirviöiden ominaisuuksia. Jos jotain oikeasti kiinnostaa nähdä, miten hirviötytöt eläisivät ihmisten maailmassa, kannattaa ennemminkin tsekata Centaur no Nayami -manga. Monster Musume on tähän verrattuna nollatason typerä haaremisarja.