Syksy 2015 Alku

Katsomislistalla

 • Concrete Revolutio
 • Diabolik Lovers More, Blood
 • Gakusen Toshi Asterisk
 • Gundam Iron Blooded Orphans
 • Haikyuu!
 • Noragami Aragoto
 • One Punch Man
 • Osomatsu-san
 • Owari no Seraph S2
 • Owarimonogatari
 • Rakudai Kishi no Cavalry
 • Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai
 • Utawarerumono Itsuwari no Kamen
 • YuruYuri S3

Dropattu:

 • Heavy Object

1445753094470

Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai, Rakudai Kishi no Cavalry, Gakusen Toshi Asterisk

Kolme yllä mainittua ovat niin samanlaisia, että ihmettelen miten niitä edes viitsitään näyttää samalla kaudella. Ilmeisesti Mahouka myi niin hyvin, että sitä kannattaa kopioida. Päähenkilöpoika on luuseri, mutta vain siitä syystä, että taikakoulussa arvioidaan vääriä asioita. Oikeastihan hän on vahvin tappelija ja tulee voittamaan taikakoulujen väliset kisat. Mahoukassa päävastuksena toimi sentään Kiinan valtio, kun taas näissä on sekalaista terroristiporukkaa, mikä ei nyt vaan toimi samalla tavalla. Mutta ennen kaikkea Mahoukassa päähenkilön voimatasot olivat myös niin överit että se meni jo hyvän puolelle. Näiden kolmen sarjan miekkaa heiluttavat pääpojut on vähän meh. Haaremikin on niin ja näin, kaikki muijat ovat tietysti kuumana päähenkilöön, mutta puna/pinkki/oranssihiuksinen tsunderepäätyttö on selvä voittaja jo alusta asti. Muita tyttöjä ei ole myöskään tarpeeksi montaa. Katson nämä silti, koska jotenkin tämä vain toimii että katsoo kolmea samaa sarjaa yhtä aikaa, jolloin alkaa vertailemaan sarjoja ja huomaamaan tärkeitä mutta pieniä eroja. Esimerksiksi Taimadoun päätyttö ei Rakudaista ja Asteriskista poiketen ole prinsessa, hän on muuten vain ylempään yhteiskuntaluokkaan kuuluva.

One Punch Man on varmaan kauden paras noin yleisesti ottaen, mutta en jaksa siitäkään innostua, koska missään tapauksessa se ei tule olemaan parempi kuin mangaversio. Animaatio on kohdillaan ja sakugafanien pöksyt märkinä, mutta manga on jo liian täydellisyyttä hipova. One Punch Man on aivan loistava esimerkki siitä, että pitää tehdä sitä mitä osaa. Ensimmäinen versio One Punch Manista oli gagmanga-piirtäjän tikku-ukkoräpellys, jonka lukeminen sattui silmiin. Muut seikat sarjassa olivat kohdillaan, jolloin Eyeshieldin piirtäjä teki siitä uuden version. Jos Eyeshield21 ei ole tuttu, niin se on parhaiten piirretty urheilumanga ikinä, ja One Punch Man on myös helposti mukana jutuissa kun puhutaan parhaista mangoista. Ei ole tuulesta temmattu väite, että One Punch Man-manga on paremmin animoitu kuin anime.

Henkilökohtaisesti kauden paras sarja taas vaikuttaa olevan – en voi itsekkään uskoa – Gundam. Toinen parhaan sarjan tittelistä taisteleva Utawarerumono on mukavalla välittömällä tunnelmallaan ja turvallisella kaavallaan erittäin vakaa sarja, mutta uusin Gundam on päässyt yllättämään rankalla menollaan ja siitä turvallisesta tutusta kaavasta oikealla tavalla poikkeamalla. Päähenkilö ei ole angstaava nätti teini ja prinsessa on järkevä, mikä on Gundamit huomioon ottaen todella radikaalia. Voi kyllä olla, että sarjassa on vain alku hyvää edgyilyä ja loppu tulee olemaan fiasko, jolloin Utawarerumono saa kauden parhaan tittelin.

Concrete Revolution on tällä hetkellä aika villi kortti. Ei-kronologisella kerronnalla leikkiminen on ollut lähinnä hämmentävää tähän asti, mutta ehkä sieltä kuoriutuu lottovoitto. Pahoin kyllä pelkään että tämä jää pinnalliseksi viikon superihminen sarjaksi, eikä maailmaa tai superihmisiä avata sen enempää ja epätavallisella kerronnalla saada mitään aikaan. Toivottavasti olen väärässä, sarja on visuaaleiltaan ja hahmoiltaan hyvä.

Osomatsu-san. Nippon only -huumorianime, eli jotkut vitsit menevät kovaa ohi. Mieleen tulee menneiden kausien Joshiraku, mutta Osomatsu-san menee vielä kovemmin ohi, koska alkuperäinen Osomatsu-gagmanga 60-luvulta ei ole tuttua kamaa. Onneksi menneisiin ei liikaa keskitytä, ja Osomatsu-san on ehdoton katsomislistalla jos nippon only -sanaleikit, parodia, ja gag-huumori maistuu.

Myönnän matematiikkanörteytteni ja Sodachi himoni

Myönnän matematiikkanörteytteni ja Sodachi-himoni

Mones Monogatari tämä nyt onkaan? Mitä uutta sanottavaa tästä voisi enää olla. Paitsi arvaus siitä, että tämä on Monogatari-tarinoista sieltä paremmasta päästä. Sama koskee Haikyuuta ja Owari no Serapahia, joissa mikään ei ole muuttunut ykköskauteen verrattuna. Eikä ole myöskään Diabolik Loversissa, joka saattaa koko naissukupuoleen kummaan valoon. Veikkaan että kaikki sitä kamalaksi sarjaksi haukkuneet katsovat tämänkin kauden. Yleensä on hyvä, että kakkoskaudella mikään ei muutu, varsinkin jos kyseessä on yllämainitut ja Yuru Yuri, joka tarjoilee tämän kauden 4girls1club-kiintiön.

Noragami Aragoto ei onneksi jatka ekan kauden linjalla, mikä oli lähinnä angstaavia teinejä, vaan nyt päästään jo parempiin juonikuvioihin kiinni. En kyllä tiedä kuinka korkealle nämä paremmatkaan juonikuviot sarjaa nostavat, mutta kyllä tätä katsoo.

Heavy Objectissa oli siisti alkumeininki superaseilla ja armeijameiningillä, mutta superaseet paljastuivat isoiksi tankeiksi, armeija unohtui ja teinijengi ilmeisesti mahtaakin superaseille jotain kaikkea logiikkaa vastaan. Taikakouluissa on ihan sama miten maailman sisäinen logiikka toimii, taialla voi tehdä ihan mitä vaan. Heavy Objectin kaltaiset sarjat tekevät sen virheen että ne yrittävät tehdä vakavasti otettavaa sarjaa.