Kesä 2016 alku

Katsomislistalla

  • Shokugeki no Souma S2
  • New Game!
  • Arslan Senki: Fuujin Ranbu
  • Amanchu!
  • Mob Psycho 100
  • Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin
  • Regalia – The Three Sacred Stars
  • Handa-kun
  • Orange
  • Qualidea Code

[HorribleSubs] Shokugeki no Soma S2 - 01 [720p].mkv_snapshot_01.17_[2016.07.22_23.07.40]

Tällä kaudella sarjoja, jotka ovat tuttuja mutta joita en aioa katsoa on kolme.

Berserk pitäisi katsoa, koska Berserk. Uudesta Berserk-animesta ei ole kuitenkaan kuulunut mitään hyvää eivätkä tuoreet leffatkaan olleet ”jaa” reaktioita kummempia, joten en oikeastaan uskalla katsoa tätä. Berserk on muutenkin selkeästi mangateos eikä animeteos, asian voi itse kukin todeta tsekkaamalla muutaman keskiaukeaman.

D.Gray-man-mangaa luin niin pitkään kunnes en tajunnut mitä siinä enää tapahtui. Myös vanha anime on tuttu, 106 jaksoa, voi niitä aikoja. Perus shounenmättöä, paitsi naisen tekemänä joten kyseessä on tyylikästä shounenmättöä ja enemmän fujoshibaitteja. Hallows on ilmeisesti jatkoa, joten siinä pitäisi olla varsin hyvät palat mangasta, homma on saatu käyntiin mutta se ei ole mennyt aivan mahdottomaksi vielä. Tällä kaudella on kuitenkin tarpeeksi shounenviihdettä muutenkin, kiitos Arslanin ja Souman.

Relife on harvinaisen suoraviivaista voimafantasiaa, jossa aikuinen mies pääsee elämään lukioajat uusiksi nykytiedoilla. Kiehtova idea, joka varmasti vetoaa. Mangan alku oli todella tökkivä ja sitten jossain vaiheessa homma meni niin surkeaksi että droppasin. Mutta jos sovituksessa on hoidettu alku hyvin ja anime käsittää mangan parhaat palat, niin tämä kannattaa tsekata.

Aika mielenkiintoisesti Orange tulee samalla kaudella kuin saman ”menneisyys uusiksi”-idean omaava Relife, paitsi että Orange on tyttöjen voimafantasiaa. Hahmot olisivat hyviä, mutta miksi niiden pitää nauraa koko ajan joka jutulle? Kolmosjaksossa tuli synkkiä juttuja esille, paha sanoa tulevatko ne jatkumaan, mikä selittäisi miksi alussa piti alleviivata kuinka kivaa meillä silloin joskus olikaan. Orange on vaikuttaa silti todella hyvältä sarjalta.

43d4674d419c90b7beaa5c6005bbe7cc9c3f4e09

Qualidea Code on taikavoimineen, taikakouluineen ja taikaufoineen täyttä ranobekamaa, mutta onkin alkuperäinen anime. Tämä näkyy siinä, että tarinankerronta toimii ja taustamaailma on kökkö eli päinvastoin kuin ranobe-animeissa yleensä. Tuntuisi olevan keskitasoa parempaa taikamättöviihdettä. Hahmoissa päähenkilöpari on vähän meh, mutta tyhmä-ja-ylivoimainen-loli-viitan-kanssa ja välinpitämätön-ilkikurinen-pikkusisko tekevät sarjan pelastamiseksi duunia heidänkin edestä.

Mob Psycho 100 on ainakin kauden sakugasarja, ja vaikuttaa muutenkin mielenkiintoiselta. Pääjuonta ja hahmokehitystä näyttäisi olevan, vaikka sarjan ensiviba olikin ”hassutellaan randomisti viikon hirviön kanssa”. Pitää katsoa mihin tämän kanssa mennään. Hahmot päähenkilö poislukien ovat olleet lähinnä ärsyttäviä.

Tenkyou no Alderamin on kauden suosikkini, koska historiallinen sodankäyntidraama on lempigenreni. Historiallinen tarkoittaa animen piirissä sitä, ettei maailmassa ole mechoja tai supervoimia vaan mähinät käydään keskiaikaisin menetelmin ja päähenkilö joutuu loistamaan nimenomaan strategisilla taidoillaan eikä huutamalla kovaa. Päähenkilö on ehkä aavistuksen verran liian voimafantasiaa coolina naistenmiehenä joka loistaa ylivertaisella älyllään, mutta oikeastaan senhän takia tätä katsookin.

Regalian ensivaikutelma on se, että nyt on päässyt hentaipiirtäjät hommiin oikean animen puolelle ja ottaneet vielä kaverinsa tekemään äänimaailman. Taistelukohtaukset kuitenkin toimivat, suorastaan erittäin hyvin mechoille, ja jotain söpöjä tyttöjäkin löytyy, niin pysyköön katsomislistalla. Ei ole kyllä hirveän suuria odotuksia oikeastaan minkään muun suhteen kuin mechamättöjen osalta.

e3e0a97d536f66ea4a09aa98d715de863dc20508

New Game! -manga on aivan loistava, mutta valitettavasti anime ei halunnut ottaa riskejä ja lähti 4girls1club-linjalle. Eli ollaan otettu pois sitä ikävää työelämää eli pelinkehitysduunia, joka oli mangan parhaita puolia, ja lisätty kivoja 4girls-doing-cute-things-kohtauksia, joka on sitä samaa massaa mitä anime on täynnä. Ja sitten vielä vähän yuribaittia päälle. En ole kovin innoissani, tuntuu että hyvää on hukattu ja laitettu tilalle samantekevää höttöä kuten yhdentekeviä lounaskohtauksia tylsimpien hahmojen kanssa ja joku turha kissakin, joka hyvin tappaa sitä fiilistä että tässä nyt oikeasti oltaisiin työpaikalla.

Handa-kun tuli dropattua melkein ensimmäiseen jaksoon, tekijöiden sisäpiirin vitsit kun eivät ole oikein hauskoja. Onneksi homma lähti käyntiin, ja kauden komediapaikan ottaa tämä Barakamonin spin-off sivellinmiehen lukiovuosista. Tyyliltään tosin hyvin erilainen; siinä missä Barakamonissa kaksi kulttuuria törmäsi böndesaarella, Handa-kun repii väärinkäsityksistä koulumaailmassa huumorinsa.

Amanchu on Arian tekijältä ja Arian henkinen jatkaja. Ei omaa samaa hienoa venetsialaista maailmaa kuin Aria eikä ole muutenkaan Arian tasoinen, mutta täyttää silti hyvin kauden iyashikei-paikan.