Kevät 2018 alku

Katsomislistalla

 • Mahou Shoujo Site
 • Uma Musume
 • Megalo Box

Jatkokausia

 • Boku no Hero Academia
 • Shokugeki no Soma
 • Highschool DxD Hero
 • Steins;Gate 0
 • Full Metal Panic! Invisible Victory
 • Hoozuki no Reitetsu

Mangana tutut:

 • Wotaku ni Koi wa Muzukashii
 • Golden Kamuy

Muuten tutut:

 • The Legend of Galactic Heroes
 • Persona 5

Dropped

 • Hinamatsuri
 • Devils Line

Jatkokausista eniten mainitsemisen arvoinen on Full Metal Panic, joka oli todella kovaa kamaa 15 vuotta sitten. Kunpa KyoAni oli jatkanut tämän parissa eikä vammaisten chuunipaskojen, nyt on tyytyminen Xebeciin, mutta näin parin ekan jakson perusteella sarja näyttää erittäin hyvältä. Toisena voisi mainita Highschool DxD:n neljännen jatkokauden, joka osoittaa, että äijäanime elää ja voi hyviin. Se, että Shounen Jumpin suosituimmat sarjat saavat jatkokauden ei ole kovin yllättävää, paitsi siinä mielessä että mikseivät kokki- ja sankarikoulut ole jatkuvasti rullaamassa.

The Legend of Galactic Heroesia voisi kutsua pyhäinhäväistykseksi hahmosuunnitteluiltaan. Pyhäinhäväistyskitinä ei ole kuitenkaan kovin hedelmällistä, joten katsotaan lunastaako uusi LoGH lupaukset eeppisestä avaruusoopperasta. Ihan hyvältä näyttää tähän asti, paitsi että uskottavuus kärsii paljon kun kaikkien laitteiden käyttöliittymät ovat ottaneet askeleen huonompaan suuntaan – entiset selkeät ja yksinkertaiset graaffit ovat vaihtuneet monimutkaisiin ja läpinäkyviin, vaikka kehitys kulkee juuri päinvastoin.

Golden Kamuy on todella hyvä manga, ja näyttää siltä ettei anime oikein tälle tasolle pääse. Yksi seikka on visuaalisuus, 3D ei tarkoita automaattisesti huonoa, mutta kyllä sekin voi olla huonoa kun liikettä on vähemmän kuin 2D-vastineessa. Taidan pysytellä mangan parissa ja suosittelen samaa muille, pelkään että anime tulee skippaamaan kaikki Ainu-kulttuuria selittävät kohdat.

Wotaku ni Koi wa Muzukashii – us otakus, huh? Nörtit työelämässä ja seurustelemassa, tämä ansaitsikin animen. En mangaa niin kristallinkirkkaasti muista, mutta adaptaatio vaikuttaa hyvältä, joten tätä sarjaa kehtaa suositella. Eniten sarjassa häiritsee se, että Japanin työelämässä on edelleen positio raporttien tulostamiselle.

Valitkaa vaimunne

Persona-pelisarja on niin supersuosittu kaiken kansan keskuudessa, että ei ole helppoa olla sen anime. Nelososa oli keskinkertainen näin peliä tuntemattoman mielestä, pelaajien mielestä pyhäinhäväistys. Vitosta en ole sitäkään pelannut, mutta olen katsonut Let’s Playn. Nelosessa kaivettiin ihmismielen pimeimmät puolet, vitosessa sisäinen kapinallinen, eli meno on siinä mielessä huomattavasti tylsempää, mutta nähtäväksi jää. Vitonen on pelillisesti aivan mahtava, mutta hyvät pelimekaniikat eivät usein oikein välity animeen.

Hinamatsuri oli juuri sitä komedia-animea mikä minuun ei iske. Hyväksikäyttö ja väkivalta ei ole hauskaa. Sinänsä siinä on hyvä pohja komedialle ja oivaltavalla yhteiskuntakritiikille että avaruusolento ei ymmärrä yhteiskunnan sääntöjä, mutta tässä se on lähinnä ”AI LUL EIKÖ ASIOITA SAA RIKKOA”-tasoa niin Hinamatsurin roskiin droppaaminen on suorastaan raivokas suoritus.

Devils Linessä on aivan törkeän huono ohjaus ja malliesimerkki kuinka tehokeinoja ei tule käyttää. Yrittää olla todella tyylikäs sarja, mikä tekee ylipitkistä ja tökkivistä kohtauksista vielä kamalampia katsoa. Ensimmäistä jaksoa ei pystynyt katsomaan edes loppuun.

Megalo Boxissa on tyyli kohdallaan. Ashita no Joe ei itseen iskenyt, koska sarjan tunnelma on jotenkin masentava, mutta Megalo Box vaikuttaa katsovalta. Mahou Shoujo Site on sekin kärsimyspornoa, mutta menköön, kun ei tällä kaudella uusissa sarjoissa ole hirveästi hurrattavaa. Uma Musume on kauden uusista sarjoista, jotka eivät ole vanhoja tuttuja, paras.  Genreksi sanoisin urheilun sijasta idolihommat, koska urheiluosuuteen ei kovin vakavasti suhtauduta ja tärkeämpää on iso kattaus isosti unelmoivia tyttöjä söpöissä vaatteissa.

Muita uusia sarjoja en ehdi katsastaa kun huomenna koittaa lähtö Japaniin.