Talvi 2019 Alku

Uudet:

 • Revisions
 • Egao no Daika
 • Dororo
 • Domestic na Kanojo
 • Go-toubun no Hanayome
 • Mahou Shoujo Tokushusen Asuka
 • Boogiepop wa Warawanai
 • Kaguya-sama wa Kokurasetai
 • Tutut:
 • Tate no Yuusha no Nariagari
 • Mob Psycho 100 II
 • Kakegurui ××
 • Yakusoku no Neverland
 • Kemono Friends 2

Jatkavat

 • Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
 • Tensai Shirata Slime Datta Ken
 • Toaru Majutsu no Index

Kausi näyttää erittäin hyvältä, kun laatusarjat Kakegurui ja Mob Psycho saavat kakkoskautensa. Sen sijaan Kemono Friends 2 kuuluu niihin, joiden kakkoskautta ei juuri odottanut. Ja miksi olisi, no Tatsuki, no tanoshii, eikä kakkoskausi edes jatka tarinaa. Ensimmäinen kausi oli ilmiö, jota ei niin vain toisteta ja kakkoskausi oli tuhoon tuomittu alusta asti. Jo ekan jakson alkupuolisko vahvistaa asian: ei yhtään symppis, ei jatkoon.

Boogiepop wa Warawanaita ei ehkä klassikoksi kehtaa kutsua, mutta sekin on kauden parhaiden joukossa. Epälineaarinen kerronta saa aina hereille, Myth&Roidin opening virittää tunnelmaan ja Boogiepop on aivan ihana hahmo.

Dororo on kauden parhaita sarjoja. Tyylikäs toteutus klassikosta.

Revisions tuli saman tien koko kautena. Kommentoidaan sitä sen verran, että tämä sarja ei taatusti saa Netflixin normaali-ihmisiä animen pariin, todella keskinkertainen ja unohdettava suoritus. Komeat puitteet, mutta mikään ei oikeasti toimi.

Yakusoku no Neverland oli tervetullutta vaihtelua Shounen Jumppiin. Ei-taistelumanga, jossa tyttö on pääosassa ja jossa on tunnelmaa. Animessa on tehty melko mielenkiintoisia ratkaisuja antamalla Emman päättelemiä asioita sarjan poikien suuhun ja korostettu hänen reaktiotaan. Hänestä halutaan ilmeisesti tehdä tyttömäisempää hahmoa, eli menetään yksi sarjan parhaista puolista. Tunnelman luonnissakaan anime ei onnistu – luultavasti on kova kiire saada kauden finaaliin taistelukohtaus – jolloin syyt katsoa tätä sarjaa ovat aika vähissä.

Egao no Daikan olisi varmaan ykkösjakson perusteella dropannut, mutta kakkosjaksossa ehti tapahtua pari yllättävää seikkaa, joten katsotaan nyt loppuun. Ei ole kyllä mitään suuria odotuksia sarjaa kohtaan.

Jos paras tyttösi on joku muu kuin hän, kannattaa miettiä elämää uudelleen

Go-toubun no Hanayome. Ei ole muuten aikoihin ollut aitoa haaremia, jossa voittajatyttö ei ole selvillä alusta asti. Päähenkilöpoika ei ole parhaasta päästä, mutta ei mikään mahdoton passiivinen rättikään. Tytöt taas ovat hyviä, koska jotenkin sisarussarjana oleminen onnistuu rikkomaan tai tuomaan jotain uutta perus stereotypioihin.

Mahou Shoujo Tokushusen Asuka on aika perus aikuisten mahou shoujo -sarja, jonka merkittävin piirre tähän asti on ollut se, että se paljastaa taas heikomman luokan harrastajat kun Madoka-rekonstruktioöyhötys alkoi.

Tate no Yuusha Nariagari on isekaita sieltä paremmat päästä, tai ainakin tuoreella otteella, kun kiusaaminen jatkuu paremman maailman puolella ja ajaa harmaalle polulle. Kilpisankari taisi olla ekoja isekaisarjoja joita luin, joten luin mangaa vähän uudestaan. Mutta yhtä pahasti kerronta tökki siinäkin kuin animessa

Domestic na Kanojosta on paha sanoa mitään. Aika reippaasti lähtee liikkeelle ainakin, eikä tässä romanssisarjassa tarvitse valittaa että päähenkilöpoika on vässykkä neitsyt.

Kaguya-sama wa Kokurasetai oli kauden positiivinen yllätys, koulukomediasarjoihin on vaikea saada jotain uutta kulmaa. Mutta Kaguya-sama ei ainoastaan nojaa mielenkiintoiseen asetelmaan, vaan komediasarjoille aina niin tärkeät reaktiot ovat kunnossa.