Talvi 2021 Alku

 • Re:Zero S2
 • Hanayome S2
 • Beastars S2
 • Hataraku Saibou!! S2
 • Hataraku Saibou Black
 • Yuru Camp S2
 • Log Horizon S3
 • Non Non Biyori S3
 • Horimiya
 • Wonder Egg Priority

Mangasta tutut

 • Kumo desu ga, Nani ka?
 • Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi
 • Mushoku Tensei

Jatkavat

 • Higurashi
 • Jujutsu Kaisen

Luin todella paljon isekai-mangaa yhteen aikaan. Mushoku Tenseistä ei ole mitään muistikuvia, mikä kertoo varmaan tarpeeksi siitä. Jos tulee katsottua, niin ihan sen vuoksi että tsekkaa, oliko tässä koukku vai oliko vain perusisekai.  Hämähäkki ja parantajapoika jäivät mieleen, joskin aivan eri syistä. Molemmat kyllä kärsivät samasta puutteesta animeversioissaan: grindauksen ohittamisesta. Molempien mangat olivat siitä nautinnollisia, että päähenkilöt suunnittelivat ja näkivät vaivaa ja kyyneliä kehittyäkseen. Jos kehitys tulee annettuna ja helpolla, ei hommassa ole pihviä. Parantajapojan seikkailut on vielä vähemmän yllättäen kaunisteltu versio. Hämähäkissäkin on tungettu jotain ihme ihmisiä mukaan. Suosittelen lämpimästi näiden sarjojen mangaversioihin tutustumista.

Meillä on lisäksi todella paljon hyviä jatkokausia tarjolla. Vaikka Beastars on kova, Yuru Camp ja Non Non Biyori ihanaa fiilistelyä, Olipa kerran elämät hassua ja vahingossa ehkä sivistävää mutusteltavaa, ja Hanayome parasta haaremia, niin ehdottomasti odotetuin näin 7 vuoden jälkeen on Log Horizon. Nyt en toistanut sitä virhettä, että olisin suoraan tarttunut kolmoskauteen, vaan katsoin ekat kaudet muistin virkistykseksi. 50 jaksoa humahti parissa viikonlopussa, sillä on se vaan kova. Parasta on, että kolmoskausi tuntuisi jatkavan suoraan siitä mihin jäätiin. Tykkään siitä kun isekaihommat otetaan vakavasti. Isekai on nimensä mukaisesti toinen maailma, ja sen lainalaisuudet pitää selittää. Päähenkilöiden pitää selviytyä ja koettaa ymmärtää tätä uutta maailmaansa. Valitettavan usein isekain merkittävin panos tarinalle on se, että päähenkilöllä on haaremissa haltiatyttö. Log Horizonissa päähenkilöllä on kyllä ehkä pientä haaremintynkää, mutta missään nimessä hän ei ole ylivoimainen. Juju on siinä, että sarjassa on useita päähenkilöitä, jotka koettavat selvitä uudessa maailmassa. Tietenkään siitäkään ei ole haittaa, että sarja on todella hyvin ohjattu ja etenee kuin juna. Toivottavasti kolmoskaudella tämä meno jatkuu.

Horimiya on ainakin erilainen romanttinen komedia, mutta en ole ihan vakuuttunut. Ainakin meno on suht tervettä ja kertoo tasapainoisista ihmisitä. Vaikea uskoa että tätä katsoessa paha mieli tulisi.

Miksi et suojellut häntä

Wonder Egg Priority näyttää olevan kauden paras uusi tuttavuus. Tyyli on omalaatuinen, ja hommassa tuntuu olevan tarina kerrottavana, toivottavasti ei liian synkkä sellainen – tai typerä, itsemurhateeman käsittely taikamaailmasssa saattaa helposti mennä pieleen. Tai ehkä tämä sarja onkin vain erikoisempi taikatyttösarja.